2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第84页
C
Reading Art:Art for Book Lovers is a celebration of an everyday object—the book, represented here in almost three hundred artworks from museums around the world. The image of the reader appears throughout history, in art made long before books as we now know them came into being. In artists' representations of books and reading, we see moments of shared humanity that go beyond culture and time.
In this “book of books”, artworks are selected and arranged in a way that emphasizes these connections between different eras and cultures. We see scenes of children learning to read at home or at school, with the book as a focus for relations between the generations. Adults are portrayed(描绘) alone in many settings and poses—absorbed in a volume, deep in thought or lost in a moment of leisure. These scenes may have been painted hundreds of years ago, but they record moments we can all relate to.
Books themselves may be used symbolically in paintings to demonstrate the intellect(才智), wealth or faith of the subject. Before the wide use of the printing press, books were treasured objects and could be works of art in their own right. More recently, as books have become inexpensive or even throwaway, artists have used them as the raw material for artworks—transforming covers, pages or even complete volumes into paintings and sculptures.
Continued developments in communication technologies were once believed to make the printed page outdated. From a 21st-century point of view, the printed book is certainly ancient, but it remains as interactive as any battery-powered e-reader. To serve its function, a book must be activated by a user:the cover opened, the pages parted, the content reviewed, perhaps notes written down or words underlined. And in contrast to our increasingly networked lives where the information we consume is monitored and tracked, a printed book still offers the chance of a wholly private, “off-line” activity.
28.Where is the text most probably taken from?
A. An introduction to a book.
B. An essay on the art of writing.
C. A guidebook to a museum.
D. A review of modern paintings.
29.What are the selected artworks about?
A. Wealth and intellect.
B. Home and school.
C. Books and reading.
D. Work and leisure.
30.What do the underlined words “relate to” in Paragraph 2 mean?
A. Understand.
B. Paint.
C. Seize.
D. Transform.
31.What does the author want to say by mentioning the e-reader?
A. The printed book is not totally out of date.
B. Technology has changed the way we read.
C. Our lives in the 21st century are networked.
D. People now rarely have the patience to read.
答案: 28.A 文章出处题 【解析】通读全文尤其是第一段可知,本文主要介绍了一本书——《阅读艺术:书籍爱好者的艺术》。由此可推知,本文最有可能出自一本书的序言。故选A。
29.C 细节理解题 【定位句】In artists’ representations of books and reading, we see moments of shared humanity that go beyond culture and time. (第一段第三句)
译文:在艺术家对书籍和阅读的描绘中,我们看到了超越文化和时间的共同的人性时刻。
【解析】根据第一、二段内容尤其是定位句可知,书中的艺术作品是关于书籍和阅读的。故选C。
30.A 词义猜测题 【定位句】These scenes may have been painted hundreds of years ago, but they record moments we can all relate to. (第二段最后一句)
译文:这些场景可能画于数百年前,但我们都能理解它们所记录的瞬间。
【解析】根据定位句尤其是句中表示语义转折的连词“but”可推知,relate to应意为“理解”,与A项意思相近。故选A。
31.A 推理判断题 【定位句】Continued developments in communication technologies were once believed to make the printed page outdated. From a 21st-century point of view, the printed book is certainly ancient, but it remains as interactive as any battery-powered e-reader. (第四段第一、二句)
译文:人们一度认为,通信技术的不断发展使纸质书过时了。从21世纪的角度来看,纸质书确实是古老的,但它仍然像任何由电池供电的电子阅读器一样具有互动性。
【解析】根据定位句可推知,作者提到电子阅读器是为了表明纸质书并没有完全过时。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭