2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第69页
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Who is Tom Hokinson?
 
A. Founder of a magazine.
B. Publisher of a novel.
C. Editor of a newspaper.
19.What do we know about the content of The Idler?
 
A. It's old - fashioned.
B. It's wide - ranging.
C. It's student - targeted.
20.Why does the speaker give the talk?
A. To do a promotion.
B. To discuss an issue.
C. To introduce a lecturer.
答案: ABA
A
Bike Rental & Guided Tours
Welcome to Amsterdam, welcome to MacBike. You see much more from the seat of a bike! Cycling is the most economical, sustainable and fun way to explore the city, with its beautiful canals, parks, squares and countless lights. You can also bike along lovely landscapes outside of Amsterdam.
Why MacBike
MacBike has been around for almost 30 years and is the biggest bicycle rental company in Amsterdam. With over 2 500 bikes stored in our five rental shops at strategic locations, we make sure there is always a bike available for you. We offer the newest bicycles in a wide variety, including basic bikes with foot brake(刹车), bikes with hand brake and gears(排挡), bikes with child seats, and children’s bikes.
Prices

Guided City Tours
The 2.5 - hour tour covers the Gooyer Windmill, the Skinny Bridge, the Rijksmuseum, Heineken Brewery and much more. The tour departs from Dam Square every hour on the hour, starting at 1:00 pm every day. You can buy your ticket in a MacBike shop or book online.
21.What is an advantage of MacBike?
A. It gives children a discount.
B. It offers many types of bikes.
C. It organizes free cycle tours.
D. It has over 2 500 rental shops.
22.How much do you pay for renting a bike with hand brake and three gears for two days?
A.€15.75. B.€19.50. C.€22.75. D.€29.50.
23.Where does the guided city tour start?
A. The Gooyer Windmill. B. The Skinny Bridge.
C. Heineken Brewery. D. Dam Square.
答案: 21.B 细节理解题 [定位句]We offer the newest bicycles in a wide variety, including basic bikes with foot brake(刹车), bikes with hand brake and gears(排挡), bikes with child seats, and children’s bikes. (第二段最后一句)
译文:我们提供种类繁多的最新款自行车,包括带脚刹的基础款自行车、带手刹和排挡的自行车、带儿童座椅的自行车和儿童自行车。
[解析]根据定位句可知,MacBike的优点之一是它提供多种类型的自行车。故选B。
[易错分析]考生可能会根据第二段第二句中的“2 500 bikes stored”错选D项,第二段第二句表示5家自行车租赁店有2 500多辆自行车可出租,而不是MacBike有2 500多家自行车租赁店。故本题应选B项。
22.C 数字计算题 [解析]根据Prices部分的表格内容可知,租一辆带手刹和三个档位的自行车一天需要14.75欧元,每多租一天需要额外支付8欧元。所以租一辆带手刹和三个档位的自行车两天需要付(14.75+8=)22.75欧元。故选C。
23.D 细节理解题 [定位句]The tour departs from Dam Square every hour on the hour, starting at 1:00 pm every day. (最后一段第二句)
译文:旅游团每小时整点从水坝广场出发,每天下午1点开始。
[解析]根据定位句可知,城市导览游从水坝广场出发。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭