2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第110页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Indoor plants might look as if they just sit around not doing much, but in many ways they are the unsung heroes of the home. 36 , but studies have shown that they can promote people’s wellbeing by improving their mood(心情), reducing stress and helping their memory. What’s more, indoor plants are easy to look after and are not very expensive.
What are indoor plants?
Indoor plants, also known as houseplants or pot plants, are plants that like to grow indoors. Many of these species(物种) are not ideally suited to growing outside in the UK, especially in the winter. 37 .
Why are indoor plants good for you?
Will Spoelstra, who works at the Royal Botanic Gardens, says, “ 38 . I find during the winter months, plants around the house can really lift your mood.” Several studies have backed this up and found that indoor plants can improve creativity, focus and memory. There is also research showing that pot plants can clean the air around them by removing harmful gases, such as carbon dioxide. They also remove some harmful chemicals from paints or cooking. 39 .
Which plants can you grow?
Aloe vera, peace lilies and spider plants are some of the species that are easy to grow indoors. You can buy plants from supermarkets, garden centres or online. Younger plants are often cheaper than fully grown ones, and you get to care for them as they mature—which is part of the joy of owning plants. “ 40 ,” Spoelstra says. “It can bring a new interest and focus into people’s lives and help to make the link between home and nature.”
A. All plants are different
B. Not only do they look beautiful
C. There are many benefits to growing plants indoors
D. Instead, they grow better inside, where it is warmer
E. Plants like peace lilies and devil’s ivy are among the best
F. Changing the pot of your plant from time to time will also help
G. Learning about the requirements of each plant can be very rewarding
Indoor plants might look as if they just sit around not doing much, but in many ways they are the unsung heroes of the home. 36 , but studies have shown that they can promote people’s wellbeing by improving their mood(心情), reducing stress and helping their memory. What’s more, indoor plants are easy to look after and are not very expensive.
What are indoor plants?
Indoor plants, also known as houseplants or pot plants, are plants that like to grow indoors. Many of these species(物种) are not ideally suited to growing outside in the UK, especially in the winter. 37 .
Why are indoor plants good for you?
Will Spoelstra, who works at the Royal Botanic Gardens, says, “ 38 . I find during the winter months, plants around the house can really lift your mood.” Several studies have backed this up and found that indoor plants can improve creativity, focus and memory. There is also research showing that pot plants can clean the air around them by removing harmful gases, such as carbon dioxide. They also remove some harmful chemicals from paints or cooking. 39 .
Which plants can you grow?
Aloe vera, peace lilies and spider plants are some of the species that are easy to grow indoors. You can buy plants from supermarkets, garden centres or online. Younger plants are often cheaper than fully grown ones, and you get to care for them as they mature—which is part of the joy of owning plants. “ 40 ,” Spoelstra says. “It can bring a new interest and focus into people’s lives and help to make the link between home and nature.”
A. All plants are different
B. Not only do they look beautiful
C. There are many benefits to growing plants indoors
D. Instead, they grow better inside, where it is warmer
E. Plants like peace lilies and devil’s ivy are among the best
F. Changing the pot of your plant from time to time will also help
G. Learning about the requirements of each plant can be very rewarding
答案:
36.B [解析]空格前讲在许多方面,室内植物是家中的无名英雄;下文讲(而且)研究表明,它们能够通过改善人们的情绪、减轻(人们的)压力和提高人们的记忆力来促进人们的健康快乐。B项“它们(室内植物)不仅看起来美丽”承上启下,符合语境。B项中的“Not only”与下文中的“but”构成词语搭配,衔接紧密;not only... but (also)...意为“不但……而且……”。故选B。
37.D [解析]空格前讲有许多种室内植物不太适合在英国的户外生长,尤其是在冬天。D项“相反,它们在温暖的室内生长得更好”承接上文,符合语境。故选D。
[方法点拨]D项中的“grow better inside”和上文中的“are not ideally suited to growing outside”;D项中的“where it is warmer”与上文中的“in the winter”在语义上形成了鲜明的对比关系。此外,instead是常见的表示“对比、相反”的转折性词语,类似的词语还有but, in spite of, however, nevertheless等。
38.C [解析]根据小标题“Why are indoor plants good for you?”可知,本段主要介绍了种植室内植物的好处;空格后为好处及原因的详述。C项“在室内种植植物有很多好处”承上启下,符合语境。故选C。
39.E [解析]空格前讲也有研究表明盆栽植物可以通过去除如二氧化碳等有害气体来净化周围的空气。它们还可以去除油漆或烹饪过程中的一些有害的化学物质。E项“像和平百合和魔鬼常春藤这样的植物是最好的”承接上文,符合语境。故选E。
[方法点拨]做题时,联系生活实际,调用生活常识有助于考生高效解题。根据常识可知,E项中的“peace lilies(和平百合)”和“devil's ivy(魔鬼常春藤)”都是广为人知的能净化空气的植物,与上文形成了紧密的衔接关系。
40.G [解析]空格前讲幼苗通常比成株要更便宜一些,并且你可以在它们生长发育时照顾它们,这是拥有植物的一部分乐趣;空格后讲(这么做)可以带来新的兴趣并让人们关注生活,还有助于将家与自然联系在一起。G项“了解每种植物的需求大有裨益”承上启下,符合语境。故选G。
[亮点句积累]What's more, indoor plants are easy to look after and are not very expensive. (第一段最后一句)
译文:更重要的是,室内植物易于养护,并且不是很贵。
[词汇积累]promote v. 促进 creativity n. 创造力 chemical n. 化学物,化学制品
[常见搭配]sit around无所事事 back up证实
[熟词生义]lift(第三段第二句) 常用义:v. 举起 文章义:v. 高兴起来,使更愉快
例句:The news lifted our spirits. 这个消息使我们群情振奋。
37.D [解析]空格前讲有许多种室内植物不太适合在英国的户外生长,尤其是在冬天。D项“相反,它们在温暖的室内生长得更好”承接上文,符合语境。故选D。
[方法点拨]D项中的“grow better inside”和上文中的“are not ideally suited to growing outside”;D项中的“where it is warmer”与上文中的“in the winter”在语义上形成了鲜明的对比关系。此外,instead是常见的表示“对比、相反”的转折性词语,类似的词语还有but, in spite of, however, nevertheless等。
38.C [解析]根据小标题“Why are indoor plants good for you?”可知,本段主要介绍了种植室内植物的好处;空格后为好处及原因的详述。C项“在室内种植植物有很多好处”承上启下,符合语境。故选C。
39.E [解析]空格前讲也有研究表明盆栽植物可以通过去除如二氧化碳等有害气体来净化周围的空气。它们还可以去除油漆或烹饪过程中的一些有害的化学物质。E项“像和平百合和魔鬼常春藤这样的植物是最好的”承接上文,符合语境。故选E。
[方法点拨]做题时,联系生活实际,调用生活常识有助于考生高效解题。根据常识可知,E项中的“peace lilies(和平百合)”和“devil's ivy(魔鬼常春藤)”都是广为人知的能净化空气的植物,与上文形成了紧密的衔接关系。
40.G [解析]空格前讲幼苗通常比成株要更便宜一些,并且你可以在它们生长发育时照顾它们,这是拥有植物的一部分乐趣;空格后讲(这么做)可以带来新的兴趣并让人们关注生活,还有助于将家与自然联系在一起。G项“了解每种植物的需求大有裨益”承上启下,符合语境。故选G。
[亮点句积累]What's more, indoor plants are easy to look after and are not very expensive. (第一段最后一句)
译文:更重要的是,室内植物易于养护,并且不是很贵。
[词汇积累]promote v. 促进 creativity n. 创造力 chemical n. 化学物,化学制品
[常见搭配]sit around无所事事 back up证实
[熟词生义]lift(第三段第二句) 常用义:v. 举起 文章义:v. 高兴起来,使更愉快
例句:The news lifted our spirits. 这个消息使我们群情振奋。
查看更多完整答案,请扫码查看