2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第17页
B
Do you ever get to the train station and realize you forgot to bring something to read? Yes, we all have our phones, but many of us still like to go old school and read something printed.
Well, there’s a kiosk (小亭) for that. In the San Francisco Bay Area, at least.
“You enter the fare gates(检票口) and you’ll see a kiosk that is lit up and it tells you can get a one-minute, a three-minute, or a five-minute story,” says Alicia Trost, the chief communications officer for the San Francisco Bay Area Rapid Transit—known as BART. “You choose which length you want and it gives you a receipt-like short story.”
It’s that simple. Riders have printed nearly 20 000 short stories and poems since the program was launched last March. Some are classic short stories, and some are new original works.
Trost also wants to introduce local writers to local riders. “We wanted to do something where we do a call to artists in the Bay Area to submit stories for a contest,” Trost says. “And as of right now, we’ve received about 120 submissions. The winning stories would go into our kiosk and then you would be a published artist.”
Ridership on transit (交通) systems across the country has been down the past half century, so could short stories save transit?
Trost thinks so.
“At the end of the day all transit agencies right now are doing everything they can to improve the rider experience. So I absolutely think we will get more riders just because of short stories,” she says.
And you’ll never be without something to read.
24.Why did BART start the kiosk program?
A. To promote the local culture.
B. To discourage phone use.
C. To meet passengers’ needs.
D. To reduce its running costs.
25.How are the stories categorized in the kiosk?
A. By popularity.
B. By length.
C. By theme.
D. By language.
26.What has Trost been doing recently?
A. Organizing a story contest.
B. Doing a survey of customers.
C. Choosing a print publisher.
D. Conducting interviews with artists.
27.What is Trost’s opinion about BART’s future?
A. It will close down.
B. Its profits will decline.
C. It will expand nationwide.
D. Its ridership will increase.
答案: 24.C 细节理解题 【定位句】Yes, we all have our phones, but many of us still like to go old school and read something printed. (第一段第二句) 译文:是的,我们都有手机,但我们中的许多人仍然喜欢老式的阅读方式,阅读印刷品。 【解析】根据第一、二段内容尤其是定位句可知,旧金山湾区捷运系统启动阅读小亭项目是为了满足乘客的阅读需求。故选C。25.B 细节理解题 【解析】根据第三段第一句中的“it tells you can get a one - minute, a three - minute, or a five - minute story”和最后一句中的“You choose which length you want”可知,你可以在小亭获得一个一分钟、三分钟或五分钟的故事,选择自己想要的(故事)长度。由此可知,小亭里的故事是按照篇幅长度来分类的。故选B。26.A 细节理解题 【定位句】“We wanted to do something where we do a call to artists in the Bay Area to submit stories for a contest,” Trost says. (第五段第二句) 译文:Trost说:“我们想做点事情来号召(旧金山)湾区的艺术家们提交故事参加比赛。” 【解析】根据定位句可知,Trost最近在组织一次故事比赛。故选A。27.D 推理判断题 【定位句】“... So I absolutely think we will get more riders just because of short stories,” she says. (第八段) 译文:她说:“……所以我坚信我们会仅仅因为短篇小说而获得更多的乘客。” 【解析】根据定位句可推知,Trost认为旧金山湾区捷运系统的客流量会增加。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭