2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第325页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
C
In the fictional worlds of film and TV, artificial intelligence (AI) has been described as so advanced that it is indistinguishable from humans. But what if we're actually getting closer to a world where AI is capable of thinking and feeling?
Tech company UneeQ is heading for its “digital humans”, which appear lifelike on the screen not only in terms of language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod. They look close to a human, but not quite.
What lies beneath UneeQ's digital humans? Their 3D faces are modeled on actual human features. Speech recognition enables them to understand what a person is saying, and natural language processing is used to work out a response. Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.
Shiwali Mohan, an AI scientist at the Palo Research Center, is skeptical of these digital beings. “They're humanlike in their looks and the way they sound, but that in itself is not being human,” she says. “Human qualities also involve how you think, how you approach problems, and how you break them down; and that takes a lot of algorithmic(算法) design. Designing for human-level intelligence is a different attempt than designing images that behave like humans.” She then continues, “If something looks like a human, we have high expectations of them, but they might behave differently in ways that humans just instinctively(直觉地) know how other humans react.”
Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors(行业). “Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind,” says Chetan Dube, UneeQ's CEO.
Some other companies are taking their digital beings a step further, enabling organizations and individuals to create digital humans themselves using free-access platforms they provide. “The biggest motivation for such platforms is to popularize AI,” Dube says.
Mohan is cautious about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where they're headed. “As we develop more advanced AI technology, we would then have to use new ways of communicating with that technology,” she says. “Hopefully, all of that is designed to support humans in their goals.”
46.According to Para.2, in what respect (s) do UneeQ's “digital humans” resemble human beings?
A. In the way they move around.
B. In the way they act and react.
C. In observation and analysis.
D. In speech and facial expressions.
47.Soul Machines' “digital brain” is a technological breakthrough because it ________.
A. learns to make proper emotional responses
B. tends to imitate human beings' tone vividly
C. recognizes the speech sounds it receives
D. processes the natural language it hears
48.In Mohan's opinion, what human quality is lacking in digital beings?
A. Calculating brain.
B. Language skills.
C. Instinctive judgements.
D. Problem-solving ability.
49.What makes many sectors employ digital humans?
A. The fear of falling behind in efficiency.
B. The urgency to promote e-commerce.
C. The wish to spread digital technology.
D. The need to upgrade the health care system.
50.What does Mohan think of the future of digital beings?
A. It's well planned.
B. It's promising.
C. It's uncertain.
D. It's quite hopeless.
In the fictional worlds of film and TV, artificial intelligence (AI) has been described as so advanced that it is indistinguishable from humans. But what if we're actually getting closer to a world where AI is capable of thinking and feeling?
Tech company UneeQ is heading for its “digital humans”, which appear lifelike on the screen not only in terms of language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod. They look close to a human, but not quite.
What lies beneath UneeQ's digital humans? Their 3D faces are modeled on actual human features. Speech recognition enables them to understand what a person is saying, and natural language processing is used to work out a response. Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.
Shiwali Mohan, an AI scientist at the Palo Research Center, is skeptical of these digital beings. “They're humanlike in their looks and the way they sound, but that in itself is not being human,” she says. “Human qualities also involve how you think, how you approach problems, and how you break them down; and that takes a lot of algorithmic(算法) design. Designing for human-level intelligence is a different attempt than designing images that behave like humans.” She then continues, “If something looks like a human, we have high expectations of them, but they might behave differently in ways that humans just instinctively(直觉地) know how other humans react.”
Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors(行业). “Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind,” says Chetan Dube, UneeQ's CEO.
Some other companies are taking their digital beings a step further, enabling organizations and individuals to create digital humans themselves using free-access platforms they provide. “The biggest motivation for such platforms is to popularize AI,” Dube says.
Mohan is cautious about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where they're headed. “As we develop more advanced AI technology, we would then have to use new ways of communicating with that technology,” she says. “Hopefully, all of that is designed to support humans in their goals.”
46.According to Para.2, in what respect (s) do UneeQ's “digital humans” resemble human beings?
A. In the way they move around.
B. In the way they act and react.
C. In observation and analysis.
D. In speech and facial expressions.
47.Soul Machines' “digital brain” is a technological breakthrough because it ________.
A. learns to make proper emotional responses
B. tends to imitate human beings' tone vividly
C. recognizes the speech sounds it receives
D. processes the natural language it hears
48.In Mohan's opinion, what human quality is lacking in digital beings?
A. Calculating brain.
B. Language skills.
C. Instinctive judgements.
D. Problem-solving ability.
49.What makes many sectors employ digital humans?
A. The fear of falling behind in efficiency.
B. The urgency to promote e-commerce.
C. The wish to spread digital technology.
D. The need to upgrade the health care system.
50.What does Mohan think of the future of digital beings?
A. It's well planned.
B. It's promising.
C. It's uncertain.
D. It's quite hopeless.
答案:
46.D 细节理解题 【定位句】Tech company UneeQ is heading for its “digital humans”, which appear lifelike on the screen not only in terms of language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod.(第二段第一句)
译文:科技公司UneeQ正在研发它的“数字人”,这种人不仅在语言方面,而且在面部动作(方面)也栩栩如生地呈现在屏幕上:上扬的眉毛、微笑,甚至点头。
【解析】根据定位句可知,“数字人”在语言和面部表情方面与人类相似。故选D。
47.A 推理判断题 【定位句】Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.(第三段第四句)
译文:与此同时,另一家人工智能公司Soul Machines正采取一种更生物化的方法,使用“数字大脑”来模拟人类大脑的各个方面,以调整其“数字人”的“感受”和“表达”情绪。
【解析】根据定位句可推知,Soul Machines公司制作的“数字大脑”是一项技术突破是因为“数字大脑”能够学习做出适当的情绪反应。故选A。
48.C 推理判断题 【解析】根据第四段最后一句中的“but they might behave differently in ways that humans just instinctively(直觉地)know how other humans react”可知,但“数字人”的行为方式可能会有所不同,因为人类本能地会知道其他人的反应。由此可推知,Mohan认为“数字人”缺乏本能地做出判断的能力。故选C。
49.A 推理判断题 【定位句】Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors(行业). “Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind,” says Chetan Dube, UneeQ's CEO.(第五段)
译文:然而需求是存在的,UneeQ看到了其数字员工(指“数字人”)在金融、医疗保健和商业部门的高使用率。UneeQ的首席执行官Chetan Dube说:“除非这些行业使他们的商业模式更加高效数字化,否则他们可能会落后。”
【解析】根据定位句可推知,害怕在效率方面落后使得许多行业应用“数字人”。故选A。
50.B 细节理解题 【定位句】Mohan is cautious about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where they're headed.(最后一段第一句)
译文:Mohan对这种做法持谨慎态度,但她支持(制造)这些“数字人”背后的目的,并对它们的发展方向持乐观态度。
【解析】根据定位句可知,Mohan认为“数字人”的未来是有希望的。故选B。
译文:科技公司UneeQ正在研发它的“数字人”,这种人不仅在语言方面,而且在面部动作(方面)也栩栩如生地呈现在屏幕上:上扬的眉毛、微笑,甚至点头。
【解析】根据定位句可知,“数字人”在语言和面部表情方面与人类相似。故选D。
47.A 推理判断题 【定位句】Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.(第三段第四句)
译文:与此同时,另一家人工智能公司Soul Machines正采取一种更生物化的方法,使用“数字大脑”来模拟人类大脑的各个方面,以调整其“数字人”的“感受”和“表达”情绪。
【解析】根据定位句可推知,Soul Machines公司制作的“数字大脑”是一项技术突破是因为“数字大脑”能够学习做出适当的情绪反应。故选A。
48.C 推理判断题 【解析】根据第四段最后一句中的“but they might behave differently in ways that humans just instinctively(直觉地)know how other humans react”可知,但“数字人”的行为方式可能会有所不同,因为人类本能地会知道其他人的反应。由此可推知,Mohan认为“数字人”缺乏本能地做出判断的能力。故选C。
49.A 推理判断题 【定位句】Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors(行业). “Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind,” says Chetan Dube, UneeQ's CEO.(第五段)
译文:然而需求是存在的,UneeQ看到了其数字员工(指“数字人”)在金融、医疗保健和商业部门的高使用率。UneeQ的首席执行官Chetan Dube说:“除非这些行业使他们的商业模式更加高效数字化,否则他们可能会落后。”
【解析】根据定位句可推知,害怕在效率方面落后使得许多行业应用“数字人”。故选A。
50.B 细节理解题 【定位句】Mohan is cautious about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where they're headed.(最后一段第一句)
译文:Mohan对这种做法持谨慎态度,但她支持(制造)这些“数字人”背后的目的,并对它们的发展方向持乐观态度。
【解析】根据定位句可知,Mohan认为“数字人”的未来是有希望的。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看