2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第266页
My husband and I just spent a week in Paris. 36 So the first thing we did was rent a fantastically expensive sixth - floor apartment the size of a cupboard. It was so tiny that we had to leave our suitcases in the hallway.
The place wasn't entirely authentic, though. Unlike a normal Parisian apartment, the plumbing(水管) worked. 37 Our building even had a tiny lift with a female voice that said, “Ouverture des portes,” in perfect French. That is the only French phrase I mastered, and it's a shame I don't have much use for it.
Parisians are different from you and me. They never look lazy or untidy. As someone noted in this paper a couple of weeks ago, they eat great food and never gain weight. 38 French strawberries do not taste like cardboard. Instead, they explode in your mouth like little flavor bombs.
39 On our first morning in Paris, I went around the corner to the food market to pick up some groceries. I bought a handful of perfectly ripe small strawberries and a little sweet melon. My husband and I agreed they were the best fruit we had ever eaten. But they cost 18!
In France, quality of life is much more important than efficiency(效率). You can tell this by cafés life. French cafés are always crowded. 40 When do these people work? The French take their 35 - hour workweek seriously — so seriously that some labor unions recently struck a deal with a group of companies limiting the number of hours that independent contractors can be on call.

A. Not all the customers are tourists.
B. The quality of life in France is equally excellent.
C. There was a nice kitchen and a comfortable bed.
D. The amazing food is mainly consumed by local farmers.
E. That's not the only reason the French eat less than we do.
F. Our aim was to see if we could live, in some way, like real Parisians.
G. The food is so delicious that you don't need much of it to make you happy.
答案: 36.F [解析]空格前讲作者和丈夫在巴黎只待了一周;空格后讲因此他们做的第一件事就是租了一间非常贵的只有一个橱柜那么大的位于六楼的公寓。F项“我们的目标是想看看在某种程度上我们是否能像真正的巴黎人一样生活”承上启下,符合语境。故选F。
37.C [解析]空格前讲不过,这个地方并不完全是正宗的。与普通的巴黎公寓不同,这里的水管(正常)工作;空格后讲“我们”(所在)的建筑内甚至还有一部小小的电梯。C项“有一个不错的厨房和一张舒适的床”承上启下,符合语境。故选C。
38.G [解析]空格前讲巴黎人与你我不同。他们从不显得懒惰或邋遢。正如几周前有人在这份报纸上提到的那样,他们吃得很好,而且体重从不增加;空格后讲法国的草莓不会尝起来像硬纸板一样。G项“(这里的)食物非常美味以至于你不需要(吃)太多食物就可以让自己开心”承上启下,符合语境。故选G。
39.E [解析]空格后讲他们在巴黎的第一天早上,作者去食品市场买了少量的食物,但是价格却很贵。E项“这不是法国人吃得比我们少的唯一原因”与下文衔接紧密,符合语境。故选E。
40.A [解析]空格前讲在法国,生活质量比效率重要得多。你可以从咖啡馆生活中看出这一点。法国的咖啡馆总是人满为患;空格后讲这些人什么时候工作呢?A项“咖啡馆的顾客并非都是游客”承上启下,符合语境。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭