2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第18页
C
We all know fresh is best when it comes to food. However, most produce at the store went through weeks of travel and covered hundreds of miles before reaching the table. While farmer’s markets are a solid choice to reduce the journey, Babylon Micro-Farm(BMF) shortens it even more.
BMF is an indoor garden system. It can be set up for a family. Additionally, it could serve a larger audience such as a hospital, restaurant or school. The innovative design requires little effort to achieve a reliable weekly supply of fresh greens.
Specifically, it’s a farm that relies on new technology. By connecting through the Cloud, BMF is remotely monitored. Also, there is a convenient app that provides growing data in real time. Because the system is automated, it significantly reduces the amount of water needed to grow plants. Rather than watering rows of soil, the system provides just the right amount to each plant. After harvest, users simply replace the plants with a new pre-seeded pod(容器) to get the next growth cycle started.
Moreover, having a system in the same building where it’s eaten means zero emissions(排放) from transporting plants from soil to salad. In addition, there’s no need for pesticides and other chemicals that pollute traditional farms and the surrounding environment.
BMF employees live out sustainability in their everyday lives. About half of them walk or bike to work. Inside the office, they encourage recycling and waste reduction by limiting garbage cans and avoiding single-use plastic. “We are passionate about reducing waste, carbon and chemicals in our environment,” said a BMF employee.
28.What can be learned about BMF from Paragraph 1?
A. It guarantees the variety of food.
B. It requires day-to-day care.
C. It cuts the farm-to-table distance.
D. It relies on farmer’s markets.
29.What information does the convenient app offer?
A. Real-time weather changes.
B. Current condition of the plants.
C. Chemical pollutants in the soil.
D. Availability of pre-seeded pods.
30.What can be concluded about BMF employees?
A. They have a great passion for sports.
B. They are devoted to community service.
C. They are fond of sharing daily experiences.
D. They have a strong environmental awareness.
31.What does the text mainly talk about?
A. BMF’s major strengths.
B. BMF’s general management.
C. BMF’s global influence.
D. BMF’s technical standards.
答案: 28.C 细节理解题 【定位句】However, most produce at the store went through weeks of travel and covered hundreds of miles before reaching the table. While farmer's markets are a solid choice to reduce the journey, Babylon Micro - Farm (BMF) shortens it even more. (第一段第二、三句) 译文:然而,商店里的大多数农产品在到达餐桌之前都要经过数周的运输,覆盖了数百英里的路程。虽然农贸市场是减少运输距离的可靠选择,但巴比伦微型农场 (BMF)进一步缩短了这个距离。 【解析】根据定位句可知,巴比伦微型农场缩短了农产品从农场到达餐桌的距离。故选C。29.B 细节理解题 【定位句】Also, there is a convenient app that provides growing data in real time. (第三段第三句) 译文:此外,还有一个方便的应用程序,它可以实时提供(植物的)生长数据。 【解析】根据定位句可知,这款便捷的应用程序提供植物的实时生长情况。故选B。30.D 推理判断题 【定位句】“We are passionate about reducing waste, carbon and chemicals in our environment,” said a BMF employee. (第五段最后一句) 译文:巴比伦微型农场的一名员工说:“我们热衷于减少我们环境中的废弃物、碳排放和化学物质。” 【解析】根据第五段内容尤其是定位句可推知,巴比伦微型农场的员工有很强的环保意识。故选D。31.A 主旨大意题 【解析】通读全文可知,文章主要介绍了巴比伦微型农场的一些优势,包括减少食物运输距离、使用云技术进行远程监控、自动化系统灌溉、节约水资源、减少化学污染等。A项“巴比伦微型农场的主要优势”符合文章主旨。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭