2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第253页
  I have the same 24 hours in a day as you do, but I have made specific choices that allow me to make the most of every day, and still feel happy and relaxed. 31
  ●Pick the most important.
  32 Focus on spending time that for you is fun and productive. I chose the life of an adviser because I like to work with companies, but don't want the life of a big company CEO. My choices are based on the lifestyle I want.
  ●Combine your activities.
  Many people go crazy trying to figure out how to spend time with friends, family, work, play, etc. 33 Find ways to enjoy them in a combined manner. Build your social life around people in your work environment. Find people in your company who share common interests and develop your career(职业) around the people and activities you love.
  ● 34
  You would think learning takes more time from you, but actually there are always new ways of doing things that can save you time on daily tasks, freeing you up for the most important. Always be looking for a new way to gain back an hour here or there.
  ●Lighten up.
  The world won't come to an end in most cases just because you left a few things undone. Celebrate progress and keep refining(改进) toward a happy productive existence. 35 Every completion is a small victory that adds up in a big way.
A. Speed up.
B. Be an active learner.
C. Stop trying to balance time between them all.
D. Make choices about what is meaningful in your life.
E. The things you do well usually give you greater joy.
F. Perhaps these tips will help you make the most of your time.
G. This is why making lists is important in any productivity handbook.
答案: 31.F [解析]根据上文“I have the same 24 hours in a day as you do, but I have made specific choices that allow me to make the most of every day, and still feel happy and relaxed.”可知,“我”和你一样,一天有同样的24小时,但“我”做出了明确的选择,让“我”充分利用每一天并仍然感到快乐和放松;根据下文小标题可知,下文就如何充分利用每一天给出了几点建议。F项“也许这些建议会帮助你充分利用你的时间”承上启下,符合语境。故选F。
32.D [解析]根据本段小标题“Pick the most important.”可知,选择最重要的(事情);根据下文“Focus on spending time that for you is fun and productive.”可知,把时间集中花费在那些对你来说有趣且富有成效的事情上。D项“选择你生活中有意义的事情”承上启下,符合语境。故选D。
33.C [解析]根据上文“Many people go crazy trying to figure out how to spend time with friends, family, work, play, etc.”可知,许多人执著于想要弄清楚如何在朋友、家庭、工作和娱乐等方面花费时间;根据下文“Find ways to enjoy them in a combined manner.”可知,找到以一种结合的方式来享受它们的方法。C项“不要试图平衡在它们之间各自(花费)的时间”承上启下,符合语境。故选C。
34.B [解析]此处是本段的小标题。根据下文“You would think learning takes more time from you, but actually there are always new ways of doing things that can save you time on daily tasks, freeing you up for the most important. Always be looking for a new way to gain back an hour here or there.”可知,你会认为学习会花费你更多的时间,但实际上总有一些做事情的新方法可以让你在日常事务上节省时间,让你腾出时间去做最重要的事情。总是到处寻找赚回一个小时的新方法。B项“做一个积极的学习者”符合语境,适合做本段的小标题。故选B。
35.G [解析]根据上文“Celebrate progress and keep refining(改进) toward a happy productive existence.”可知,庆祝进步并为了快乐而富有成效的生活不断改进;根据下文“Every completion is a small victory that adds up in a big way.”可知,每一次完成都是一次聚沙成塔的小胜利。G项“这就是列清单在任何生产手册中都很重要的原因”承上启下,符合语境。故选G。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭