2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第201页
A
Henry Raeburn(1756 - 1823)
The Exhibition
This exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and work of Scotland's best loved painter, Sir Henry Raeburn, comes to London. Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years.
Lecture Series
Scottish National Portrait(肖像画) Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free.
|An Introduction to Raeburn
Sunday 26 Oct., 15:00
DUNCAN THOMSON|Raeburn’s English Contemporaries
Thursday 30 Oct., 13:10
JUDY EGERTON|
|Characters and Characterisation in Raeburn’s Portraits
Thursday 6 Nov., 13:10
NICHOLAS PHILLIPSON|Raeburn and Artist’s Training in the 18th Century
Thursday 13 Nov., 13:10
MARTIN POSTLE|
Exhibition Times
Monday - Saturday 10:00 - 17:45 Sunday 12:00 - 17:45
Last admission to the exhibition: 17:15. There is no re - admission.
Closed: 24 - 26 December and 1 January.
Admission
£4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.
Schools and Colleges
A special low entrance charge of £2 per person is available to all in full - time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.
21. What is the right time for attending Raeburn’s English Contemporaries?
A. Sun. 26 Oct.
B. Thurs. 30 Oct.
C. Thurs. 6 Nov.
D. Thurs. 13 Nov.
22. How much would a couple with two children under 12 pay for admission?
A. £4.
B. £8.
C. £12.
D. £16.
23. How can full - time students get group discounts?
A. They should go on Sunday mornings.
B. They should come from art schools.
C. They must be led by teachers.
D. They must have ID cards with them.
答案: 21.B 细节理解题 [解析]根据表格第一行第二列内容尤其是“Thursday 30 Oct.”可知,10月30日星期四是参加Raeburn's English Contemporaries讲座的恰当时间。故选B。
[方法点拨]在解答阅读理解题中的细节理解题时,考生应先看题干和选项,然后带着问题跳读全文,捕捉定位句和关键词,快速锁定答案。
22.B 数字计算题 [解析]根据Admission部分“£4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.”可知,入场费是4英镑(一位)。12岁以下的儿童在一名成年人的陪同下可免费入场。因此一对夫妇同两个12岁以下的孩子共需支付(4×2 = )8英镑的入场费。故选B。
23.C 细节理解题 [解析]根据Schools and Colleges部分中的“in organised groups with teachers”可知,全日制学生必须由老师带领才能享受团体折扣。故选C。
[亮点句积累]Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years. (The Exhibition部分第二句)
译文:此次展览从世界各地的藏品中挑选出来,是四十多年来他的作品首次被举办的大型展览。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭