2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第312页
C
Hundreds of scientists, writers and academics sounded a warning to humanity in an open letter published last December: Policymakers and the rest of us must engage openly with the risk of global collapse. Researchers in many areas have projected the widespread collapse as “a credible scenario(情景) this century”.
A survey of scientists found that extreme weather events, food insecurity, and freshwater shortages might create global collapse. Of course, if you are a non - human species, collapse is well underway.
The call for public engagement with the unthinkable is especially germane in this moment of still - uncontrolled pandemic and economic crises in the world’s most technologically advanced nations. Not very long ago, it was also unthinkable that a virus would shut down nations and that safety nets would be proven so disastrously lacking in flexibility.
The international scholars’ warning letter doesn’t say exactly what collapse will look like or when it might happen. Collapseology, the study of collapse, is more concerned with identifying trends and with them the dangers of everyday civilization. Among the signatories(签署者) of the warning was Bob Johnson, the originator of the “ecological footprint” concept, which measures the total amount of environmental input needed to maintain a given lifestyle. With the current footprint of humanity, “it seems that global collapse is certain to happen in some form, possibly within a decade, certainly within this century,” Johnson said in an email.
Only if we discuss the consequences of our biophysical limits, the December warning letter says, can we have the hope to reduce their “speed, severity and harm”. And yet messengers of the coming disturbance are likely to be ignored. We all want to hope things will turn out fine. As a poet wrote,
Man is a victim of dope(麻醉品)
In the incurable form of hope.
The hundreds of scholars who signed the letter are intent(执着) on quieting hope that ignores preparedness. “Let’s look directly into the issue of collapse,” they say, “and deal with the terrible possibilities of what we see there to make the best of a troubling future.”
28. What does the underlined word “germane” in Paragraph 3 probably mean?
A. Scientific.
B. Credible.
C. Original.
D. Relevant.
29. As for the public awareness of global collapse, the author is ________.
A. worried
B. puzzled
C. surprised
D. scared
30. What can we learn from this passage?
A. The signatories may change the biophysical limits.
B. The author agrees with the message of the poem.
C. The issue of collapse is being prioritized.
D. The global collapse is well underway.
答案: 28.D 词义猜测题 [解析]根据第一段第一句中的“Policymakers and the rest of us must engage openly with the risk of global collapse”可知,决策者和其余所有人必须公开应对全球崩溃的风险;结合画线词所在句可推知,在世界上技术最先进的国家的疫情和经济危机仍未得到控制的时刻,呼吁公众参与进来非常重要。因此,germane应意为“与……有密切关系”,与D项意思相近。故选D。
29.A 推理判断题 [解析]根据第五段内容尤其是第二句“And yet messengers of the coming disturbance are likely to be ignored.”可知,即将到来的骚乱的送信人可能会被忽视。由此可推知,对于公众对全球崩溃的意识,作者感到很担忧。故选A。
30.B 推理判断题 [解析]根据第五段最后三句中的“And yet messengers of the coming disturbance are likely to be ignored. We all want to hope things will turn out fine. As a poet wrote”可知,所有人都希望事情会有所好转,就像诗里写的那样。由此可推知,作者赞同诗歌中所表达的信息。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭