2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第143页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
B
I looked through the window of the charming little violin shop, and my heart began to race.
I’d been out to dinner that evening. Since it wasn’t dark yet after the meal, I decided to walk home from the restaurant. I had traveled that way before, yet I had never noticed that old little shop. But that night I felt drawn to the violin shop the moment I came across it.
I wiped the dirt from the window to get a better look inside. Several violins hung from the dark walls, quietly waiting to be chosen. As my eyes rested on them, I felt as though I were looking through a window into my own past.
My childhood was all about the pursuits I had attempted, most of which had been chosen by Mom. She was like, “Join the swim team, Tara. Your sister is a good swimmer; surely you will be, too.” What she refused to acknowledge, however, was that I was visibly afraid of water.
Every Saturday I begged Mom not to make me go to the swim meet, but had little chance of success. That said, with a bang of the starting gun, I would dive into the cold water with all my strength and swim to the other side of the pool as fast as I could, only to find that the other swimmers slid past me. I would have given it up if I had not heard my father’s encouraging shouts to cheer me on. When at last my hand would grab the edge of the pool, he would always be there with a warm, dry towel, telling me how proud he was of my desperate efforts.
Then came a turning point in my life the day our school orchestra(管弦乐队) visited my class, and gave a demonstration. The drums annoyed me. The flutes(笛子) bored me. But the violin... ah, the violin. It made the sweetest sound I’d ever heard! My heart was dancing along with its flowing tune. For the first time in my life, I went so wild with joy.
Tightly holding the permission slip from the orchestra director, I ran all the way home after school, and shakily handed it to my parents with a fear that they might dismiss my desire. They didn’t. Mom was thrilled to see me finally excited about something, and Dad winked(眨眼示意) at me while eagerly signing the slip.
I began practicing the violin with great passion, and rose quickly in ability. Before long I had won the first seat in the community orchestra...
41. What did the sight of the violins in that little shop bring to Tara’s mind?
A. Her miserable past.
B. An unforgettable sport event.
C. The stories behind the violins.
D. Her childhood memory.
42. What Dad did for Tara during the swimming competition implies that he is ________.
A. mindless and bad-tempered
B. caring and supportive
C. strict and demanding
D. tolerant and sympathetic
43. What fascinated Tara during her school orchestra’s demonstration?
A. The tune of the flutes.
B. The beat of the drums.
C. The sound of the violin.
D. The manner of the musicians.
44. What enabled Tara to win the first seat in the community orchestra?
A. The steady improvement in her taste.
B. Her strong desire for success.
C. Her natural gift for music.
D. The rapid progress in her ability.
45. What message does Tara’s story convey?
A. It’s never too young to learn.
B. A passionate interest works wonders.
C. Hard work will pay off in the long run.
D. Like mother, like daughter.
I looked through the window of the charming little violin shop, and my heart began to race.
I’d been out to dinner that evening. Since it wasn’t dark yet after the meal, I decided to walk home from the restaurant. I had traveled that way before, yet I had never noticed that old little shop. But that night I felt drawn to the violin shop the moment I came across it.
I wiped the dirt from the window to get a better look inside. Several violins hung from the dark walls, quietly waiting to be chosen. As my eyes rested on them, I felt as though I were looking through a window into my own past.
My childhood was all about the pursuits I had attempted, most of which had been chosen by Mom. She was like, “Join the swim team, Tara. Your sister is a good swimmer; surely you will be, too.” What she refused to acknowledge, however, was that I was visibly afraid of water.
Every Saturday I begged Mom not to make me go to the swim meet, but had little chance of success. That said, with a bang of the starting gun, I would dive into the cold water with all my strength and swim to the other side of the pool as fast as I could, only to find that the other swimmers slid past me. I would have given it up if I had not heard my father’s encouraging shouts to cheer me on. When at last my hand would grab the edge of the pool, he would always be there with a warm, dry towel, telling me how proud he was of my desperate efforts.
Then came a turning point in my life the day our school orchestra(管弦乐队) visited my class, and gave a demonstration. The drums annoyed me. The flutes(笛子) bored me. But the violin... ah, the violin. It made the sweetest sound I’d ever heard! My heart was dancing along with its flowing tune. For the first time in my life, I went so wild with joy.
Tightly holding the permission slip from the orchestra director, I ran all the way home after school, and shakily handed it to my parents with a fear that they might dismiss my desire. They didn’t. Mom was thrilled to see me finally excited about something, and Dad winked(眨眼示意) at me while eagerly signing the slip.
I began practicing the violin with great passion, and rose quickly in ability. Before long I had won the first seat in the community orchestra...
41. What did the sight of the violins in that little shop bring to Tara’s mind?
A. Her miserable past.
B. An unforgettable sport event.
C. The stories behind the violins.
D. Her childhood memory.
42. What Dad did for Tara during the swimming competition implies that he is ________.
A. mindless and bad-tempered
B. caring and supportive
C. strict and demanding
D. tolerant and sympathetic
43. What fascinated Tara during her school orchestra’s demonstration?
A. The tune of the flutes.
B. The beat of the drums.
C. The sound of the violin.
D. The manner of the musicians.
44. What enabled Tara to win the first seat in the community orchestra?
A. The steady improvement in her taste.
B. Her strong desire for success.
C. Her natural gift for music.
D. The rapid progress in her ability.
45. What message does Tara’s story convey?
A. It’s never too young to learn.
B. A passionate interest works wonders.
C. Hard work will pay off in the long run.
D. Like mother, like daughter.
答案:
41.D 推理判断题 [定位句]As my eyes rested on them, I felt as though I were looking through a window into my own past.(第三段第三句)
译文:当我的目光停留在它们身上时,我仿佛透过一扇窗,看到了自己的过去。
[解析]根据定位句可知,当Tara的目光落到小提琴上时,她仿佛看到了自己的过去;根据第四段第一句“My childhood was all about the pursuits I had attempted, most of which had been chosen by Mom.”可知,Tara的童年充满了她尝试过的追求,其中大部分是她妈妈选择的。由此可推知,Tara看到小提琴时,回忆起了自己的童年。故选D。
42.B 推理判断题 [定位句]I would have given it up if I had not heard my father's encouraging shouts to cheer me on. When at last my hand would grab the edge of the pool, he would always be there with a warm, dry towel, telling me how proud he was of my desperate efforts.(第五段最后两句)
译文:要不是听到爸爸鼓励我的叫喊声,我早就放弃了。当我的手终于抓住泳池边时,他总会拿着一条温暖的干毛巾,告诉我他为我不顾一切的努力感到多么骄傲。
[解析]根据定位句可推知,爸爸在游泳比赛中为Tara所做的一切表明他很关心和支持她。故选B。
43.C 细节理解题 [定位句]But the violin... ah, the violin. It made the sweetest sound I'd ever heard!(第六段第四、五句)
译文:但是小提琴……啊,小提琴。它发出了我听过的最甜美的声音!
[解析]根据定位句可知,在学校管弦乐队演奏时,小提琴的声音吸引了Tara。故选C。
44.D 细节理解题 [定位句]I began practicing the violin with great passion, and rose quickly in ability. Before long I had won the first seat in the community orchestra...(最后一段)
译文:我开始满怀激情地练习小提琴,并且能力迅速提高。不久,我就赢得了社区管弦乐队的首席席位……
[解析]根据定位句可知,小提琴技能的迅速提高让Tara赢得了社区管弦乐队的首席席位。故选D。
45.B 推理判断题 [解析]通读全文可知,Tara小时候在妈妈的逼迫下学习游泳,但总是力不从心。后来,她有幸观看了学校管弦乐队的表演并爱上了演奏小提琴,她以饱满的热情坚持训练并取得了飞速的进步,最终赢得了社区管弦乐队的首席席位。由此可推知,Tara的故事表明浓厚的兴趣能创造奇迹。故选B。
译文:当我的目光停留在它们身上时,我仿佛透过一扇窗,看到了自己的过去。
[解析]根据定位句可知,当Tara的目光落到小提琴上时,她仿佛看到了自己的过去;根据第四段第一句“My childhood was all about the pursuits I had attempted, most of which had been chosen by Mom.”可知,Tara的童年充满了她尝试过的追求,其中大部分是她妈妈选择的。由此可推知,Tara看到小提琴时,回忆起了自己的童年。故选D。
42.B 推理判断题 [定位句]I would have given it up if I had not heard my father's encouraging shouts to cheer me on. When at last my hand would grab the edge of the pool, he would always be there with a warm, dry towel, telling me how proud he was of my desperate efforts.(第五段最后两句)
译文:要不是听到爸爸鼓励我的叫喊声,我早就放弃了。当我的手终于抓住泳池边时,他总会拿着一条温暖的干毛巾,告诉我他为我不顾一切的努力感到多么骄傲。
[解析]根据定位句可推知,爸爸在游泳比赛中为Tara所做的一切表明他很关心和支持她。故选B。
43.C 细节理解题 [定位句]But the violin... ah, the violin. It made the sweetest sound I'd ever heard!(第六段第四、五句)
译文:但是小提琴……啊,小提琴。它发出了我听过的最甜美的声音!
[解析]根据定位句可知,在学校管弦乐队演奏时,小提琴的声音吸引了Tara。故选C。
44.D 细节理解题 [定位句]I began practicing the violin with great passion, and rose quickly in ability. Before long I had won the first seat in the community orchestra...(最后一段)
译文:我开始满怀激情地练习小提琴,并且能力迅速提高。不久,我就赢得了社区管弦乐队的首席席位……
[解析]根据定位句可知,小提琴技能的迅速提高让Tara赢得了社区管弦乐队的首席席位。故选D。
45.B 推理判断题 [解析]通读全文可知,Tara小时候在妈妈的逼迫下学习游泳,但总是力不从心。后来,她有幸观看了学校管弦乐队的表演并爱上了演奏小提琴,她以饱满的热情坚持训练并取得了飞速的进步,最终赢得了社区管弦乐队的首席席位。由此可推知,Tara的故事表明浓厚的兴趣能创造奇迹。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看