2025年中职一年级假期作业语文数学英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中职一年级假期作业语文数学英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第197页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
三、阅读理解
A few years ago, my husband and I were on an island for a long weekend with our two little daughters. As we went back and forth about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. "We want to go to the butterfly museum," said Ariela and Eliana.
As soon as we walked into the main area of the museum, we saw thousands of beautiful butterflies, all flapping their colorful wings. My girls were jumping up and down, and I knew we had made the right decision to come to the museum. They were having so much fun. I turned to our museum tour guide because I was curious (好奇的), and asked, "How long do butterflies live?"
She said, "About ten days."
"What can butterflies do in ten days?" I asked.
The guide stopped, looked at me, and said, "They make the world a more beautiful place."
After we said goodbye, I couldn't stop thinking about what the guide had said. She was right. We all have something to offer the world with the time we have. When we focus our gifts on taking care of each other every day, we can make a difference.
(
A. The writer.
B. The writer's daughters.
C. The writer's husband.
D. The tour guide.
(
A. Frightened.
B. Curious.
C. Excited.
D. Disappointed.
(
A. There were hundreds of butterflies.
B. Beautiful butterflies flapped their colorful wings to get attention.
C. They had made a correct decision.
D. They should not come to the museum.
(
A. More than ten days.
B. No more than ten days.
C. About ten weeks.
D. Around ten days.
(
A. We all have something to offer the world with the time we have.
B. Butterflies flap their wings to make their lives longer.
C. Her daughters will take care of butterflies carefully.
D. Butterflies are the most beautiful insect in her heart.
A few years ago, my husband and I were on an island for a long weekend with our two little daughters. As we went back and forth about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. "We want to go to the butterfly museum," said Ariela and Eliana.
As soon as we walked into the main area of the museum, we saw thousands of beautiful butterflies, all flapping their colorful wings. My girls were jumping up and down, and I knew we had made the right decision to come to the museum. They were having so much fun. I turned to our museum tour guide because I was curious (好奇的), and asked, "How long do butterflies live?"
She said, "About ten days."
"What can butterflies do in ten days?" I asked.
The guide stopped, looked at me, and said, "They make the world a more beautiful place."
After we said goodbye, I couldn't stop thinking about what the guide had said. She was right. We all have something to offer the world with the time we have. When we focus our gifts on taking care of each other every day, we can make a difference.
(
B
) 1. Who got the idea of going to the butterfly museum?A. The writer.
B. The writer's daughters.
C. The writer's husband.
D. The tour guide.
(
C
) 2. How did the writer's daughters feel while seeing the butterflies?A. Frightened.
B. Curious.
C. Excited.
D. Disappointed.
(
C
) 3. After walking into the main area of the museum, what did the writer know?A. There were hundreds of butterflies.
B. Beautiful butterflies flapped their colorful wings to get attention.
C. They had made a correct decision.
D. They should not come to the museum.
(
D
) 4. How long do butterflies live according to the tour guide?A. More than ten days.
B. No more than ten days.
C. About ten weeks.
D. Around ten days.
(
A
) 5. What did the writer learn from butterflies?A. We all have something to offer the world with the time we have.
B. Butterflies flap their wings to make their lives longer.
C. Her daughters will take care of butterflies carefully.
D. Butterflies are the most beautiful insect in her heart.
答案:
三、阅读理解
1. B 【解析】细节理解题。根据文中第一段最后两句“As we went back and forth about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. ‘We want to go to the butterfly museum,’ said Ariela and Eliana.”可知答案。故选B。
2. C 【解析】推理判断题。根据文中第二段第二句可知,作者家的两个女儿看到蝴蝶的反应是“My girls were jumping up and down...”,由此可推断出,她们很兴奋。故选C。
3. C 【解析】细节理解题。根据文中第二段第二句“My girls were jumping up and down, and I knew we had made the right decision to come to the museum.”可知答案。故选C。
4. D 【解析】细节理解题。根据文中第三段导游说的话“About ten days.”可知答案。故选D。
5. A 【解析】细节理解题。根据文中最后一段中的“She was right. We all have something to offer the world with the time we have.”可知答案。故选A。
1. B 【解析】细节理解题。根据文中第一段最后两句“As we went back and forth about what to do next, our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. ‘We want to go to the butterfly museum,’ said Ariela and Eliana.”可知答案。故选B。
2. C 【解析】推理判断题。根据文中第二段第二句可知,作者家的两个女儿看到蝴蝶的反应是“My girls were jumping up and down...”,由此可推断出,她们很兴奋。故选C。
3. C 【解析】细节理解题。根据文中第二段第二句“My girls were jumping up and down, and I knew we had made the right decision to come to the museum.”可知答案。故选C。
4. D 【解析】细节理解题。根据文中第三段导游说的话“About ten days.”可知答案。故选D。
5. A 【解析】细节理解题。根据文中最后一段中的“She was right. We all have something to offer the world with the time we have.”可知答案。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看