2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Tuesday 阅读理解B
世界地理
Tuesday 阅读理解 B

看孟加拉国如何打造“船上教室”
In Bangladesh, there are special schools called "floating schools". Why are there such schools? Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school. A group of kind people have a great idea to solve this problem.
They turn boats into schools. The floating school is both a school bus and a classroom. Each boat has one teacher and one class. These boats can carry about 30 students each. Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards. The boats get power from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.
These schools are beneficial for everyone. They help kids learn and make their lives better. They also help the whole village grow and become better. Floating schools are a smart way to keep the learning going, even when the weather is bad.
一、新考法 思维导图 根据短文内容,完成图表中所缺信息。

Problem:
It’s difficult to go to school because of the 1.
A(n) 2.
Function(功能):
A school bus and also a classroom.
Facilities(设备) 4.
computers, books, tables, chairs, etc.
3.
5.
Make their lives better;
Help keep the learning going.
For the village:
Help it grow and become better.
二、新考法 开放问答 结合短文内容,回答下列问题。
1. Why are there floating schools in Bangladesh?
2. Why does the text say floating schools "help the whole village grow"?
世界地理
Tuesday 阅读理解 B
看孟加拉国如何打造“船上教室”
In Bangladesh, there are special schools called "floating schools". Why are there such schools? Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school. A group of kind people have a great idea to solve this problem.
They turn boats into schools. The floating school is both a school bus and a classroom. Each boat has one teacher and one class. These boats can carry about 30 students each. Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards. The boats get power from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.
These schools are beneficial for everyone. They help kids learn and make their lives better. They also help the whole village grow and become better. Floating schools are a smart way to keep the learning going, even when the weather is bad.
一、新考法 思维导图 根据短文内容,完成图表中所缺信息。
Problem:
It’s difficult to go to school because of the 1.
bad/rainy
weather.A(n) 2.
(good/great) way/idea
to solve the problemFunction(功能):
A school bus and also a classroom.
Facilities(设备) 4.
inside
:computers, books, tables, chairs, etc.
3.
(Get) power
from the sun5.
For the kids/children/students
:Make their lives better;
Help keep the learning going.
For the village:
Help it grow and become better.
二、新考法 开放问答 结合短文内容,回答下列问题。
1. Why are there floating schools in Bangladesh?
2. Why does the text say floating schools "help the whole village grow"?
答案:
Tuesday
Q 答案详解
一、1. bad/rainy 根据“Why are there such schools? Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school.”可知,因为雨下得很大时,许多道路变得难以通行。这使得学生们很难去上学。此处应填描述天气不好或多雨的形容词。故填bad/rainy。
2. (good/great) way/idea 根据“A group of kind people have a great idea to solve this problem.”可知,此处应填名词,说明解决这个问题的方法。故填(good/great) way/idea。
3. (Get) power 根据“The boats get power from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.”可知,漂浮学校是从太阳获得电力的。故填(Get) power。
4. inside 根据“Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards.”可知,在船里面配备有电脑、书籍、桌子、椅子、黑板等学习设施。故填inside。
5. For the kids/children/students 根据“These schools are beneficial for everyone. They help kids learn and make their lives better.”可知,这些学校对孩子们是有益的。帮助他们学习,使他们的生活变得更好。故填For the kids/children/students。
二、1. Because heavy rain makes many roads hard to travel, so students can't go to school easily.
2. Because they improve children's lives and education, leading to a better community.
Q 答案详解
一、1. bad/rainy 根据“Why are there such schools? Because when it rains a lot, many roads become hard to travel. This makes it difficult for students to go to school.”可知,因为雨下得很大时,许多道路变得难以通行。这使得学生们很难去上学。此处应填描述天气不好或多雨的形容词。故填bad/rainy。
2. (good/great) way/idea 根据“A group of kind people have a great idea to solve this problem.”可知,此处应填名词,说明解决这个问题的方法。故填(good/great) way/idea。
3. (Get) power 根据“The boats get power from the sun. This means they can have classes in the day and even at night.”可知,漂浮学校是从太阳获得电力的。故填(Get) power。
4. inside 根据“Inside, there are computers, books, and other learning things. The boats have tables, chairs, and blackboards.”可知,在船里面配备有电脑、书籍、桌子、椅子、黑板等学习设施。故填inside。
5. For the kids/children/students 根据“These schools are beneficial for everyone. They help kids learn and make their lives better.”可知,这些学校对孩子们是有益的。帮助他们学习,使他们的生活变得更好。故填For the kids/children/students。
二、1. Because heavy rain makes many roads hard to travel, so students can't go to school easily.
2. Because they improve children's lives and education, leading to a better community.
查看更多完整答案,请扫码查看