2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Tuesday 阅读理解B
云端接力:安亚航的蓝天梦想
①What do you want to be when you grow up? Maybe you want to be a violinist, a computer programmer, an actor and so on. There is a father and his son. They’re both pilots. That sounds interesting.
②An Yahang’s 57-year-old father, An Wei, has worked as a pilot for 36 years. He is a “five-star pilot” and this is not common. The captain is able to get such honour only when he flies safely for more than 13,000 hours.
③When he was a child, An Yahang hoped to be a pilot like his father. He was interested in planes and the blue sky. He dreamed of flying in the sky one day. Now his dream comes true.
④His grandfather named him “Yahang” because he hoped his grandson would fly out of Asia and around the world. Before each flight, An Yahang has to check the airplane, prepare the cabin and clean the buttons. He always follows the rules and does all the work carefully. The buttons in the cabin are like beautiful keys for him. When he is sure about the safety, the journey of flying in the blue sky begins here.
阅读短文,选择最佳选项。
(
A. He is the youngest pilot in the world.
B. Safely flying over 13,000 hours.
C. Training his son to become a pilot.
D. He has worked as a pilot for 36 years.
(
A. Flying.
B. Working.
C. Boarding.
D. Choosing.
(
a. Clean the buttons.
b. Prepare the cabin.
c. Flying in the blue sky begins.
d. Check the airplane.
A. d—a—c—b
B. d—b—a—c
C. a—d—b—c
D. a—b—d—c
(

(
A. In a history book.
B. On a travel website.
C. In a guidebook.
D. On a report about people.

云端接力:安亚航的蓝天梦想
①What do you want to be when you grow up? Maybe you want to be a violinist, a computer programmer, an actor and so on. There is a father and his son. They’re both pilots. That sounds interesting.
②An Yahang’s 57-year-old father, An Wei, has worked as a pilot for 36 years. He is a “five-star pilot” and this is not common. The captain is able to get such honour only when he flies safely for more than 13,000 hours.
③When he was a child, An Yahang hoped to be a pilot like his father. He was interested in planes and the blue sky. He dreamed of flying in the sky one day. Now his dream comes true.
④His grandfather named him “Yahang” because he hoped his grandson would fly out of Asia and around the world. Before each flight, An Yahang has to check the airplane, prepare the cabin and clean the buttons. He always follows the rules and does all the work carefully. The buttons in the cabin are like beautiful keys for him. When he is sure about the safety, the journey of flying in the blue sky begins here.
阅读短文,选择最佳选项。
(
B
)1. What is special about An Wei?A. He is the youngest pilot in the world.
B. Safely flying over 13,000 hours.
C. Training his son to become a pilot.
D. He has worked as a pilot for 36 years.
(
A
)2. 词义猜测 What does the underlined word “flight” in Paragraph 4 mean?A. Flying.
B. Working.
C. Boarding.
D. Choosing.
(
B
)3. 细节理解 Put the following information into CORRECT order according to the passage.a. Clean the buttons.
b. Prepare the cabin.
c. Flying in the blue sky begins.
d. Check the airplane.
A. d—a—c—b
B. d—b—a—c
C. a—d—b—c
D. a—b—d—c
(
A
)4. 篇章结构 What would be the best structure(结构) of the passage?(
D
)5. 推理判断 Where can you probably read the passage?A. In a history book.
B. On a travel website.
C. In a guidebook.
D. On a report about people.
答案:
Tuesday
Q 答案详解
1.B 细节理解题。文章第二段提到安伟是一位“五星飞行员”,并且指出只有当机长安全飞行超过13000小时,才能获得这样的荣誉。这直接说明了安伟的特别之处在于他安全飞行了超过13000小时。A选项中文章没有提到安伟是世界上最年轻的飞行员,且根据描述,他57岁,这显然不符合“最年轻”的说法。C选项中文章并没有重点指出他训练儿子成为飞行员。D选项中虽然安伟当了36年的飞行员,但结合文章所说他的不同寻常之处是获得了“五星飞行员”的荣誉,而该荣誉的关键在于飞行时长和安全记录,故错误。
A 易错警示 混淆“飞行年限”与“荣誉条件”
1.忽视原文明确限制条件→阅读时用笔圈画关键限制词(如地点、年龄、时间等);
2.混淆相似术语或概念→积累专业术语含义,结合上下文确认具体指代;
3.添加原文未提及的条件→严格依据文本内容判断,避免无依据的假设;
4.未建立逻辑关联→注意首尾呼应,梳理“问题—解决方案—结果”的逻辑链。
2.A 词义猜测题。第四段提到安亚航在每次“flight”前要检查飞机等,结合飞行员的职责,可推断“flight”意为“飞行”。选项A“飞行”正确。
3.B 细节理解题。文章第四段明确提到安亚航在飞行前要检查飞机(d)、准备座舱(b)、清洁按钮(a),最后是飞行开始(c)。因此正确顺序是d—b—a—c,选项B正确。
4.A 篇章结构题。第一段引入话题,第二段讲父亲,第三段讲安亚航的童年梦想,第四段讲安亚航成为飞行员后的工作情况。整体结构是总分式,第一段总起,后面分述,选项A的结构图符合。
5.D 推理判断题。文章讲述了一位飞行员及其儿子的故事,重点在于人物的职业和成就,因此最可能出现在人物报道中。选项D“关于人物的报道”符合。
Q 答案详解
1.B 细节理解题。文章第二段提到安伟是一位“五星飞行员”,并且指出只有当机长安全飞行超过13000小时,才能获得这样的荣誉。这直接说明了安伟的特别之处在于他安全飞行了超过13000小时。A选项中文章没有提到安伟是世界上最年轻的飞行员,且根据描述,他57岁,这显然不符合“最年轻”的说法。C选项中文章并没有重点指出他训练儿子成为飞行员。D选项中虽然安伟当了36年的飞行员,但结合文章所说他的不同寻常之处是获得了“五星飞行员”的荣誉,而该荣誉的关键在于飞行时长和安全记录,故错误。
A 易错警示 混淆“飞行年限”与“荣誉条件”
1.忽视原文明确限制条件→阅读时用笔圈画关键限制词(如地点、年龄、时间等);
2.混淆相似术语或概念→积累专业术语含义,结合上下文确认具体指代;
3.添加原文未提及的条件→严格依据文本内容判断,避免无依据的假设;
4.未建立逻辑关联→注意首尾呼应,梳理“问题—解决方案—结果”的逻辑链。
2.A 词义猜测题。第四段提到安亚航在每次“flight”前要检查飞机等,结合飞行员的职责,可推断“flight”意为“飞行”。选项A“飞行”正确。
3.B 细节理解题。文章第四段明确提到安亚航在飞行前要检查飞机(d)、准备座舱(b)、清洁按钮(a),最后是飞行开始(c)。因此正确顺序是d—b—a—c,选项B正确。
4.A 篇章结构题。第一段引入话题,第二段讲父亲,第三段讲安亚航的童年梦想,第四段讲安亚航成为飞行员后的工作情况。整体结构是总分式,第一段总起,后面分述,选项A的结构图符合。
5.D 推理判断题。文章讲述了一位飞行员及其儿子的故事,重点在于人物的职业和成就,因此最可能出现在人物报道中。选项D“关于人物的报道”符合。
查看更多完整答案,请扫码查看