2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Saturday 周末集训 训练1
计划安排
Saturday 周末集训
训练1 阅读理解
探索中国最大的内陆湖

1. 14:00—14:30
Watch birds.
Admire naked carp(裸鲤).
2. 10:30—12:30
Take photos of rape flowers(油菜花) along the way.
Enjoy Tibetan food.
Go sightseeing on the Qinghai Lake by ship.
3. 8:30—9:00
Ride yaks(牦牛).
Learn the story of Riyue Mountain.
4. 7:00 Leave Xining by bus.
5. 15:30—17:00
Visit the museum known as "Yuanzicheng" in China.
Return to Xining.
一、阅读行程图,选择合适的选项。
(
A. 7:00.
B. 8:30.
C. 9:00.
D. 10:30.
(
A. 0.5 hour.
B. 1 hour.
C. 1.5 hours.
D. 2.5 hours.
(
A. A travel magazine.
B. A science magazine.
C. A sports magazine.
D. A health magazine.
二、根据行程图,完成以下句子。
1. From 14:00 to 14:30, you can
2. The museum in Haibei is known as "
3. On Riyue Mountain, you can
4. From 10:30 to 12:30, you can
三、新考法 价值引导 根据材料,思考如何平衡旅游与环保的关系,用英文完成下面的问题。
Naked carp are unique to Qinghai Lake. How might tourism impact their habitat? Suggest one way to protect them.

计划安排
Saturday 周末集训
训练1 阅读理解
探索中国最大的内陆湖
1. 14:00—14:30
Watch birds.
Admire naked carp(裸鲤).
2. 10:30—12:30
Take photos of rape flowers(油菜花) along the way.
Enjoy Tibetan food.
Go sightseeing on the Qinghai Lake by ship.
3. 8:30—9:00
Ride yaks(牦牛).
Learn the story of Riyue Mountain.
4. 7:00 Leave Xining by bus.
5. 15:30—17:00
Visit the museum known as "Yuanzicheng" in China.
Return to Xining.
一、阅读行程图,选择合适的选项。
(
A
) 1. At what time do tourists leave Xining by bus?A. 7:00.
B. 8:30.
C. 9:00.
D. 10:30.
(
C
) 2. How long does it take us from Xining to Riyue Mountain?A. 0.5 hour.
B. 1 hour.
C. 1.5 hours.
D. 2.5 hours.
(
A
) 3. Where is the text probably from?A. A travel magazine.
B. A science magazine.
C. A sports magazine.
D. A health magazine.
二、根据行程图,完成以下句子。
1. From 14:00 to 14:30, you can
watch
birds and admire
naked carp in Gangcha.2. The museum in Haibei is known as "
Yuanzicheng
" in China.3. On Riyue Mountain, you can
ride
yaks and learn the story of the mountain.4. From 10:30 to 12:30, you can
take
photos of rape flowers and enjoy
Tibetan food.三、新考法 价值引导 根据材料,思考如何平衡旅游与环保的关系,用英文完成下面的问题。
Naked carp are unique to Qinghai Lake. How might tourism impact their habitat? Suggest one way to protect them.
答案:
Saturday训练1
Q 答案详解
一、1.A 细节理解题。题目问的是“游客几点乘公共汽车离开西宁”。行程图中明确标注了“7:00 Leave Xining by bus.”。因此答案是A。
2.C 推理判断题。根据“7:00 Leave Xining by bus.”和“8:30”可知,从西宁到日月山需要1.5小时,故选C。
3.A 推理判断题。本文介绍青海湖的旅行计划,所以推测可能在旅游杂志上看到这篇文章,故选A。
二、1.watch;admire 行程图中显示,14:00-14:30的活动是“Watch birds”和“Admire naked carp”。因此,填空应为“watch”和“admire”。
2.Yuanzicheng 行程图中提到,Haibei的博物馆被称为“Yuanzicheng”。因此,填空应为“Yuanzicheng”。
3.ride 行程图中显示,在日月山的活动是“Ride yaks”和“Learn the story of Riyue Mountain”。因此,填空应为“ride”。
4.take;enjoy 行程图中显示,10:30—12:30的活动是“Take photos of rape flowers”和“Enjoy Tibetan food”。因此,填空应为“take”和“enjoy”。
三、Tourism’s Impact: If many tourists visit Qinghai Lake, they might throw trash into the water. This can make the lake dirty and harm the naked carp. Boats used for sightseeing could also scare the fish or pollute the water with oil.
Protection Idea: We can put more trash bins around the lake and teach tourists to keep the lake clean. For example, use signs with pictures like this: “Please don’t litter!”
Q 答案详解
一、1.A 细节理解题。题目问的是“游客几点乘公共汽车离开西宁”。行程图中明确标注了“7:00 Leave Xining by bus.”。因此答案是A。
2.C 推理判断题。根据“7:00 Leave Xining by bus.”和“8:30”可知,从西宁到日月山需要1.5小时,故选C。
3.A 推理判断题。本文介绍青海湖的旅行计划,所以推测可能在旅游杂志上看到这篇文章,故选A。
二、1.watch;admire 行程图中显示,14:00-14:30的活动是“Watch birds”和“Admire naked carp”。因此,填空应为“watch”和“admire”。
2.Yuanzicheng 行程图中提到,Haibei的博物馆被称为“Yuanzicheng”。因此,填空应为“Yuanzicheng”。
3.ride 行程图中显示,在日月山的活动是“Ride yaks”和“Learn the story of Riyue Mountain”。因此,填空应为“ride”。
4.take;enjoy 行程图中显示,10:30—12:30的活动是“Take photos of rape flowers”和“Enjoy Tibetan food”。因此,填空应为“take”和“enjoy”。
三、Tourism’s Impact: If many tourists visit Qinghai Lake, they might throw trash into the water. This can make the lake dirty and harm the naked carp. Boats used for sightseeing could also scare the fish or pollute the water with oil.
Protection Idea: We can put more trash bins around the lake and teach tourists to keep the lake clean. For example, use signs with pictures like this: “Please don’t litter!”
查看更多完整答案,请扫码查看