2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语》

训练 2 阅读理解
青少年野外生存必修课
Cadets are young people, who usually meet once a week after school at their army unit or at weekends. If you join the cadet programme, you’ll learn basic skills such as bush survival, first aid and navigation both day and night.
Abseiling and rope activities Overcome your fear of heights by participating in rope activities. You’ll wear a harness and a helmet, and then lower yourself from a high point to the ground.
Camping and other training You’ll learn to pitch a tent using tools such as support poles, a rope, and a hammer, and build a shelter. You’ll also learn to store and prepare food. You will be taught how to start a fire.

First aid First aid is an important skill to learn. You will be able to manage and organize first aid on water or in the bush. You will learn how to dress wounds. In conclusion, you will learn how to
deal with medical emergencies
.

Navigation Learn how to navigate using a map and a compass. Start with e-learning and classroom instruction. Then put what you have learned into practice during day and night trips for exploration.

Boat and water skills Go canoeing, build a raft and learn important swimming and life-saving skills.

根据材料内择最佳答案。
(
D
)1. Which picture shows abseiling and rope activities?


(
D
)2. The underlined word “pitch” possibly means “
set up
”.
A. take out
B. pack up
C. pick out
D. set up
(
B
)3. Cadets in first aid will learn how to
deal with medical emergencies
.
A. go through a bush
B. deal with medical emergencies
C. get along with other cadets
D. take care of the old
(
C
)4. Sam thinks he has developed a good sense of direction and can apply knowledge that he has learned in life. Which training programme is he in?
A. Abseiling and rope activities.
B. Camping and other training.
C. Navigation.
D. Boat and water skills.
(
A
)5. The writing purpose of this passage is to
introduce the programmes for cadets
.
A. introduce the programmes for cadets
B. complain about the bad training environment
C. compare different programmes for cadets
D. show the importance of learning some basic skills
答案: Saturday 训练 2
Q 答案详解
1. D 推理判断题。根据“You’ll wear a harness and a helmet, and then lower yourself from a high point to the ground.”可知,你要戴上安全带和头盔,从高处降下来,选项 D 符合题意。故选 D。
2. D 词义猜测题。根据“You’ll learn to pitch a tent using tools such as support poles, a rope, and a hammer, and build a shelter.”和图片可知,你将学习如何用支撑杆、绳子、锤子等工具搭帐篷,并建造庇护所。所以 pitch 的意思是 set up“搭建”。故选 D。
3. B 细节理解题。根据“You will learn how to dress wounds.”可知,在“急救”项目中,可以学习如何包扎伤口,即处理医疗紧急情况。故选 B。
4. C 推理判断题。根据“Learn how to navigate using a map and a compass. Start with e-learning and classroom instruction. Then put what you have learned into practice during day and night trips for exploration.”可知,“导航”项目学习如何使用地图和指南针进行导航;从电子学习和课堂教学开始,把所学到的知识付诸实践。Sam 认为自己已经培养了良好的方向感,能够将学到的知识应用到生活中,那么他参加了“导航”项目。故选 C。
5. A 主旨大意题。根据全文,特别是“If you join the cadet programme, you’ll learn basic skills such as bush survival, first aid and navigation both day and night.”可知,本文的目的是为学员介绍一些课程。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭