2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Saturday周末集训 训练2
Saturday周末集训
训练2 信息还原
大脑的“第一次”定律
When I ask my grandma about her favourite memories, she always talks about the events when she was 20 years old. Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better. Most of our memories are about first - time experiences or special events. 1.
At the age of six, I went to a big fun park with my parents for the first time. It was so exciting for a little girl! We went there by bus, talking and laughing all the way. At the park, I tried riding the roller coaster for the first time. 2. Today, these special memories are still in my mind. That's the power of "firsts".
I remember my first art lesson in junior high. I even remember my first Maths teacher in my primary school. 3. ______ In fact, first - time experiences mostly took place at the beginning of the school year, around 40% in September and 16% in October. Those first - time experiences can stay in our memories for many years.
There's a secret to making happy memories—we can create more happy moments by trying meaningful things and having lots of "firsts", because people remember new and exciting things better. 4. So, let's use this to make our lives full of memorable and meaningful moments.
A. My heart raced as we went up and down. It felt like a dream.
B. This explains why childhood memories are often the strongest.
C. That's why we should try more "firsts" to build lasting happiness.
D. Even small first - time events can leave deep impressions.
E. Studies suggest adults rarely form new memorable experiences after age 30.
先从方框中选择合适的句子(有一项多余)补全短文,再回答下列问题。
5. What does Dr Smith's study show?
6. How did the writer and her parents go to the big fun park?
7. What can stay in our memories for many years?
8. Do you want to make more happy moments by trying more meaningful "firsts"? Why or why not? (Please give two reasons.)

Saturday周末集训
训练2 信息还原
大脑的“第一次”定律
When I ask my grandma about her favourite memories, she always talks about the events when she was 20 years old. Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better. Most of our memories are about first - time experiences or special events. 1.
At the age of six, I went to a big fun park with my parents for the first time. It was so exciting for a little girl! We went there by bus, talking and laughing all the way. At the park, I tried riding the roller coaster for the first time. 2. Today, these special memories are still in my mind. That's the power of "firsts".
I remember my first art lesson in junior high. I even remember my first Maths teacher in my primary school. 3. ______ In fact, first - time experiences mostly took place at the beginning of the school year, around 40% in September and 16% in October. Those first - time experiences can stay in our memories for many years.
There's a secret to making happy memories—we can create more happy moments by trying meaningful things and having lots of "firsts", because people remember new and exciting things better. 4. So, let's use this to make our lives full of memorable and meaningful moments.
A. My heart raced as we went up and down. It felt like a dream.
B. This explains why childhood memories are often the strongest.
C. That's why we should try more "firsts" to build lasting happiness.
D. Even small first - time events can leave deep impressions.
E. Studies suggest adults rarely form new memorable experiences after age 30.
先从方框中选择合适的句子(有一项多余)补全短文,再回答下列问题。
5. What does Dr Smith's study show?
6. How did the writer and her parents go to the big fun park?
7. What can stay in our memories for many years?
8. Do you want to make more happy moments by trying more meaningful "firsts"? Why or why not? (Please give two reasons.)
答案:
1.B 前文提到奶奶记得20岁时的事件,而Dr Smith的研究表明人们更容易记住新奇和令人兴奋的事情(如第一次经历)。作者随后讲述自己童年的第一次经历,此处需要过渡句解释为什么童年记忆更强烈,选项B符合逻辑。
2.A 前文描述第一次坐过山车的场景,此处需补充具体感受。选项A“心跳加速,像梦一样”生动描绘了兴奋的情绪,与“exciting”呼应。
3.D 前文提到记得第一次美术课和第一位数学老师,这些属于较小的第一次经历。选项D强调“即使是小的第一次事件也会留下深刻的印象”,与后文统计‘第一次’经历的时间分布相呼应。
4.C 前文总结“第一次经历更容易被记住”,此处需引出行动建议。选项C“因此我们应该尝试更多的‘第一次’来创造持久的幸福”符合逻辑,与后文“让生活充满难忘时刻”衔接。
5.Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better, and most of our memories are about first-time experiences or special events. 原文第一段明确提到“Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better. Most of our memories are about first-time experiences or special events.”,直接引用即可。
6.They went there by bus. 第二段提到“At the age of six, I went to a big fun park with my parents for the first time. ... We went there by bus ...”明确说明了交通方式。
7.First-time experiences can stay in our memories for many years. 第三段最后两句“In fact, first-time experiences ... can stay in our memories for many years.”直接回答了问题。
8.Yes. There are two reasons: First, people remember new and exciting things better. Second, first-time experiences leave deep impressions and create lasting happiness. 第一条依据最后一段“we can create more happy moments by trying meaningful things and having lots of ‘firsts’, because people remember new and exciting things better.”。
第二条依据第三段“Even small first-time events can leave deep impressions.”和最后一段总结“build lasting happiness”。
2.A 前文描述第一次坐过山车的场景,此处需补充具体感受。选项A“心跳加速,像梦一样”生动描绘了兴奋的情绪,与“exciting”呼应。
3.D 前文提到记得第一次美术课和第一位数学老师,这些属于较小的第一次经历。选项D强调“即使是小的第一次事件也会留下深刻的印象”,与后文统计‘第一次’经历的时间分布相呼应。
4.C 前文总结“第一次经历更容易被记住”,此处需引出行动建议。选项C“因此我们应该尝试更多的‘第一次’来创造持久的幸福”符合逻辑,与后文“让生活充满难忘时刻”衔接。
5.Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better, and most of our memories are about first-time experiences or special events. 原文第一段明确提到“Dr Smith's study shows that we remember new and exciting things better. Most of our memories are about first-time experiences or special events.”,直接引用即可。
6.They went there by bus. 第二段提到“At the age of six, I went to a big fun park with my parents for the first time. ... We went there by bus ...”明确说明了交通方式。
7.First-time experiences can stay in our memories for many years. 第三段最后两句“In fact, first-time experiences ... can stay in our memories for many years.”直接回答了问题。
8.Yes. There are two reasons: First, people remember new and exciting things better. Second, first-time experiences leave deep impressions and create lasting happiness. 第一条依据最后一段“we can create more happy moments by trying meaningful things and having lots of ‘firsts’, because people remember new and exciting things better.”。
第二条依据第三段“Even small first-time events can leave deep impressions.”和最后一段总结“build lasting happiness”。
查看更多完整答案,请扫码查看