2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Wednesday 阅读理解C
Wednesday 阅读理解 C
KNOWING THE CITY ON ▲
From July 2022 to July 2023, city walkers in China together covered over 320,000 kilometres. That’s like circling Earth 8 times.

Top 3 popular cities in China for city walking
Who are city walkers?
Male 18% Female 82%
Ages
Under 16 ☐15%
16-18 ☐2%
19-23 ☐22%
24-28 ☐28%
29-33 ☐19%
over 34 ☐14%
Five popular reasons for city walking
· To slow down to learn a city better
· To have a cheaper and more relaxing way to travel
· To know better about the community around us
· To stay curious
· To reduce stress
一、阅读材料,回答下列问题。
(
A. Beijing.
B. Shanghai.
C. Guangzhou.
(
A. Female city walkers are fewer than the male ones.
B. The city walkers of 24—28 years old are the most.
C. 6 reasons for city walking are mentioned in the text.
(
A. BUS
B. BIKE
C. FOOT
(
A. In a newspaper.
B. In a storybook.
C. In an instruction.
二、结合材料信息,回答下面的问题。
新考法 创新话题 “Walking is the most sustainable(可持续的) tourism method.” Support or refute(反驳) using 2 reasons from the chart.

Wednesday 阅读理解 C
KNOWING THE CITY ON ▲
From July 2022 to July 2023, city walkers in China together covered over 320,000 kilometres. That’s like circling Earth 8 times.
Top 3 popular cities in China for city walking
Who are city walkers?
Male 18% Female 82%
Ages
Under 16 ☐15%
16-18 ☐2%
19-23 ☐22%
24-28 ☐28%
29-33 ☐19%
over 34 ☐14%
Five popular reasons for city walking
· To slow down to learn a city better
· To have a cheaper and more relaxing way to travel
· To know better about the community around us
· To stay curious
· To reduce stress
一、阅读材料,回答下列问题。
(
B
)1. Which city is the most popular in China for city walking?A. Beijing.
B. Shanghai.
C. Guangzhou.
(
B
)2. What can we learn from the text?A. Female city walkers are fewer than the male ones.
B. The city walkers of 24—28 years old are the most.
C. 6 reasons for city walking are mentioned in the text.
(
C
)3. What word can be put in “ ▲ ”?A. BUS
B. BIKE
C. FOOT
(
A
)4. Where can we probably read the text?A. In a newspaper.
B. In a storybook.
C. In an instruction.
二、结合材料信息,回答下面的问题。
新考法 创新话题 “Walking is the most sustainable(可持续的) tourism method.” Support or refute(反驳) using 2 reasons from the chart.
Walking costs no money,doesn’t pollute,and helps people love their city more. That’s why it’s a super sustainable way to travel!
答案:
Wednesday
Q 答案详解
一、1. B 细节理解题。根据“Top 3 popular cities in China for city walking:Top 1 Shanghai”可知,上海是中国城市步行最受欢迎的城市,排名第一。故选B。
2. B 细节理解题。根据图表,24—28岁年龄段的城市行走人数占比最高,为28%。故选B。
3. C 推理判断题。根据“From July 2022 to July 2023,city walkers in China together covered over 320,000 kilometres.”及结合图表内容可知,本文主要介绍了城市徒步活动的相关信息,所以空处表示通过步行来了解城市。故选C。
4. A 推理判断题。根据文章及图表中的信息可知,本文主要介绍了中国城市徒步活动的热门城市、参与者特点以及徒步的主要原因,所以在报纸中可能会读到这篇文章。故选A。
二、参考答案:Walking costs no money,doesn’t pollute,and helps people love their city more. That’s why it’s a super sustainable way to travel!
A 方法点拨 数据和图表的理解
1. 难点:文章包含大量数据和图表(如百分比、城市排名等),需要将文字信息与图表信息结合起来理解。
解决方法:先通读问题,再回到文章中寻找对应的数据或图表,逐步建立信息关联。
2. 易错点:可能忽略图表中的细节,比如年龄分布的具体百分比或城市排名的顺序。
解决方法:要仔细观察图表,并将图表中的数据与问题逐一对照。
Q 答案详解
一、1. B 细节理解题。根据“Top 3 popular cities in China for city walking:Top 1 Shanghai”可知,上海是中国城市步行最受欢迎的城市,排名第一。故选B。
2. B 细节理解题。根据图表,24—28岁年龄段的城市行走人数占比最高,为28%。故选B。
3. C 推理判断题。根据“From July 2022 to July 2023,city walkers in China together covered over 320,000 kilometres.”及结合图表内容可知,本文主要介绍了城市徒步活动的相关信息,所以空处表示通过步行来了解城市。故选C。
4. A 推理判断题。根据文章及图表中的信息可知,本文主要介绍了中国城市徒步活动的热门城市、参与者特点以及徒步的主要原因,所以在报纸中可能会读到这篇文章。故选A。
二、参考答案:Walking costs no money,doesn’t pollute,and helps people love their city more. That’s why it’s a super sustainable way to travel!
A 方法点拨 数据和图表的理解
1. 难点:文章包含大量数据和图表(如百分比、城市排名等),需要将文字信息与图表信息结合起来理解。
解决方法:先通读问题,再回到文章中寻找对应的数据或图表,逐步建立信息关联。
2. 易错点:可能忽略图表中的细节,比如年龄分布的具体百分比或城市排名的顺序。
解决方法:要仔细观察图表,并将图表中的数据与问题逐一对照。
查看更多完整答案,请扫码查看