2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Tuesday 阅读理解B
生态文明
Tuesday 阅读理解B


①In the Yellow River Basin, scientists studied how human activities influence nature. They looked at the area from 2001 to 2020 and found some interesting results. Though human activities increased in 66.3% of the area, the quality of nature actually got improved by 22.61%. That is to say, with the right actions, we can have better nature even when there are more people and more human activities.
②One interesting finding was that some farmland was turned back into natural land. Because of the government's nature - friendly programme "Grain for Green", people are encouraged to plant more trees and grass instead of growing crops. This added 15.994 square kilometres of natural land. The change helped to make the air fresher, the water cleaner, and the homes for animals better.
③Another interesting finding was that 45.88% of the area had both more human activities and better nature at the same time. This proves that humans and nature can develop together if humans make good choices, such as recycling rubbish and saving energy.
④The study showed that the wild nature in 33.7% of the Yellow River Basin also improved a lot. People started wetland protection activities and the area of wetland became 8.3 square kilometres larger. Many endangered birds came to live and some fish swam back.
⑤In a word, only by carrying out eco - friendly activities and making good use of environment can humans and nature live in harmony.
阅读短文,选择合适的选项。
(
A. By telling a story.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By explaining reasons.
(
A. It centred on planting more trees and grass to feed animals.
B. It made a very big difference in helping to protect the nature.
C. It increased the amount of farmland and made the air cleaner.
D. It caused more pollution but helped animals find better homes.
(
A. ①
② ③ ④ ⑤
B. ①
② ③ ④
⑤
C. ① ② ③ ④
⑤
D. ① - ② - ③ - ④ - ⑤
(
A. Human Activities and Improving Nature
B. Scientific Studies and Important Findings
C. The Best Ways to Protect Nature in China
D. The Best Actions in the Yellow River Basin
found /faʊnd/ v. (find 的过去式)找到
square /skweə(r)/ adj. 平方的
生态文明
Tuesday 阅读理解B
①In the Yellow River Basin, scientists studied how human activities influence nature. They looked at the area from 2001 to 2020 and found some interesting results. Though human activities increased in 66.3% of the area, the quality of nature actually got improved by 22.61%. That is to say, with the right actions, we can have better nature even when there are more people and more human activities.
②One interesting finding was that some farmland was turned back into natural land. Because of the government's nature - friendly programme "Grain for Green", people are encouraged to plant more trees and grass instead of growing crops. This added 15.994 square kilometres of natural land. The change helped to make the air fresher, the water cleaner, and the homes for animals better.
③Another interesting finding was that 45.88% of the area had both more human activities and better nature at the same time. This proves that humans and nature can develop together if humans make good choices, such as recycling rubbish and saving energy.
④The study showed that the wild nature in 33.7% of the Yellow River Basin also improved a lot. People started wetland protection activities and the area of wetland became 8.3 square kilometres larger. Many endangered birds came to live and some fish swam back.
⑤In a word, only by carrying out eco - friendly activities and making good use of environment can humans and nature live in harmony.
阅读短文,选择合适的选项。
(
C
)1. 写作手法 How does the writer show the results of the study in the first paragraph?A. By telling a story.
B. By giving an example.
C. By listing numbers.
D. By explaining reasons.
(
B
)2. 细节理解 What can we know about the "Grain for Green" programme from the text?A. It centred on planting more trees and grass to feed animals.
B. It made a very big difference in helping to protect the nature.
C. It increased the amount of farmland and made the air cleaner.
D. It caused more pollution but helped animals find better homes.
(
C
)3. 篇章结构 How is the text organized? (① = Paragraph 1; ② = Paragraph 2...)A. ①
② ③ ④ ⑤
B. ①
② ③ ④
⑤
C. ① ② ③ ④
⑤
D. ① - ② - ③ - ④ - ⑤
(
A
)4. 主旨大意 Which of the following can be the best title(标题) for the text?A. Human Activities and Improving Nature
B. Scientific Studies and Important Findings
C. The Best Ways to Protect Nature in China
D. The Best Actions in the Yellow River Basin
found /faʊnd/ v. (find 的过去式)找到
square /skweə(r)/ adj. 平方的
答案:
1. C 写作手法题。根据文章第一段“They looked at the area from 2001 to 2020 and found some interesting results. Though human activities increased in 66.3% of the area,the quality of nature actually got improved by 22.61%.”可知,作者通过列举数字来展示研究结果。故选C。
2. B 细节理解题。根据文章第二段“Because of the government's nature-friendly programme ‘Grain for Green’,people are encouraged to plant more trees and grass instead of growing crops. This added 15.994 square kilometres of natural land. The change helped to make the air fresher,the water cleaner,and the homes for animals better.”可知,“Grain for Green”项目对保护自然产生了非常大的影响。故选B。
3. C 篇章结构题。文章前四段分别介绍了研究的不同发现,最后一段总结了人类与自然和谐共处的观点。因此,选项C符合这一结构。故选C。
A 方法总结 常见段落间逻辑关系类型
并列关系:段落间内容独立,无递进(如“第一……第二……第三……”).
递进关系:段落内容逐步深入(如“此外”“更重要的是”)。
因果关系:段落间存在“原因→结果”或“问题→对策”关联。
对比关系:段落内容呈现对立观点或现象(如“然而”“另一方面”)。
4. A 主旨大意题。文章主要讲述了人类活动如何影响自然,并发现了一些有趣的结果,包括人类活动增加但自然质量提高、农田被改回自然土地、人类活动增加同时自然也变得更好、野生自然得到改善等,最后总结出人类和自然可以和谐共处的结论。因此,最佳标题应该是“人类活动与改善自然”。故选A。
2. B 细节理解题。根据文章第二段“Because of the government's nature-friendly programme ‘Grain for Green’,people are encouraged to plant more trees and grass instead of growing crops. This added 15.994 square kilometres of natural land. The change helped to make the air fresher,the water cleaner,and the homes for animals better.”可知,“Grain for Green”项目对保护自然产生了非常大的影响。故选B。
3. C 篇章结构题。文章前四段分别介绍了研究的不同发现,最后一段总结了人类与自然和谐共处的观点。因此,选项C符合这一结构。故选C。
A 方法总结 常见段落间逻辑关系类型
并列关系:段落间内容独立,无递进(如“第一……第二……第三……”).
递进关系:段落内容逐步深入(如“此外”“更重要的是”)。
因果关系:段落间存在“原因→结果”或“问题→对策”关联。
对比关系:段落内容呈现对立观点或现象(如“然而”“另一方面”)。
4. A 主旨大意题。文章主要讲述了人类活动如何影响自然,并发现了一些有趣的结果,包括人类活动增加但自然质量提高、农田被改回自然土地、人类活动增加同时自然也变得更好、野生自然得到改善等,最后总结出人类和自然可以和谐共处的结论。因此,最佳标题应该是“人类活动与改善自然”。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看