2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
企鹅的毛衣救援行动
A teacher from the UK has left her job to make sweaters for penguins in Antarctica, and her story has become popular online. This might sound strange, but it’s true: she’s 1 penguins affected by oil spills.
Many years ago, near Phillip Island in Australia, a big oil spill 2 . After that, the number of baby penguins decreased a lot. The oil made the penguins’ health very bad. When penguins get oily, they try to clean it, but this can be 3 .
To help them, the Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks asked people who like to knit to make 4 for the penguins. These sweaters keep the penguins 5 and stop them from eating the oil. The penguin sweater programme has been going on for over 20 years. People from all over the world have 6 more than 200,000 sweaters for the penguins! And more than 438 baby penguins were 7 because of these sweaters.

Some people worry that the sweaters 8 make the penguins too hot. But the Penguin Foundation says the sweaters are only put on the penguins for a(n) 9 time, to stop them from cleaning their oily feathers with their beaks, before they can be cleaned by the rescue team.
The sweaters for the penguins must be 10 wool and follow certain rules for knitting. Many sweaters that don’t meet these rules are turned into toy penguins.
阅读短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
(
B. helping
C. catching
D. drawing
(
B. invented
C. promised
D. happened
(
B. enjoyable
C. slow
D. special
(
B. houses
C. sweaters
D. umbrellas
(
B. warm
C. hurt
D. tired
(
B. moved
C. sold
D. sent
(
B. woken
C. forgotten
D. lost
(
B. must
C. might
D. should
(
B. short
C. long
D. common
(
B. made up
C. made in
D. made of

A teacher from the UK has left her job to make sweaters for penguins in Antarctica, and her story has become popular online. This might sound strange, but it’s true: she’s 1 penguins affected by oil spills.
Many years ago, near Phillip Island in Australia, a big oil spill 2 . After that, the number of baby penguins decreased a lot. The oil made the penguins’ health very bad. When penguins get oily, they try to clean it, but this can be 3 .
To help them, the Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks asked people who like to knit to make 4 for the penguins. These sweaters keep the penguins 5 and stop them from eating the oil. The penguin sweater programme has been going on for over 20 years. People from all over the world have 6 more than 200,000 sweaters for the penguins! And more than 438 baby penguins were 7 because of these sweaters.
Some people worry that the sweaters 8 make the penguins too hot. But the Penguin Foundation says the sweaters are only put on the penguins for a(n) 9 time, to stop them from cleaning their oily feathers with their beaks, before they can be cleaned by the rescue team.
The sweaters for the penguins must be 10 wool and follow certain rules for knitting. Many sweaters that don’t meet these rules are turned into toy penguins.
阅读短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
(
B
)1. A. buildingB. helping
C. catching
D. drawing
(
D
)2. A. showedB. invented
C. promised
D. happened
(
A
)3. A. deadlyB. enjoyable
C. slow
D. special
(
C
)4. A. parksB. houses
C. sweaters
D. umbrellas
(
B
)5. A. coldB. warm
C. hurt
D. tired
(
D
)6. A. expectedB. moved
C. sold
D. sent
(
A
)7. A. savedB. woken
C. forgotten
D. lost
(
C
)8. A. needB. must
C. might
D. should
(
B
)9. A. importantB. short
C. long
D. common
(
D
)10. A. made byB. made up
C. made in
D. made of
答案:
1. B 句意:她正在帮助受到石油泄漏影响的企鹅。building 建造;helping 帮助;catching 捕捉;drawing绘画。根据“To help them”及企鹅毛衣计划可知是帮助企鹅。故选B。
2. D 句意:多年前,澳大利亚菲利普岛附近发生了一次大的石油泄漏。showed展示;invented 发明;promised 承诺;happened 发生。根据“a big oil spill”可知描述过去发生的灾难事件。故选D。
3. A 句意:企鹅清理油污可能是致命的。deadly 致命的;enjoyable愉快的;slow缓慢的;special 特别的。根据“oil made penguins’ health very bad”可知油污危害极大。故选A。
4. C 句意:企鹅基金会和菲利普岛自然公园呼吁喜欢编织的人为企鹅制作毛衣。parks公园;houses房屋;sweaters 毛衣;umbrellas 雨伞。根据“to make sweaters for penguins”可知是为企鹅织毛衣。故选C。
5. B 句意:这些毛衣可以让企鹅保持温暖。cold 寒冷的;warm 温暖的;hurt受伤的;tired疲惫的。根据“These sweaters keep the penguins ...”可知毛衣的基本功能是保暖。故选B。
6. D 句意:来自世界各地的人们为企鹅寄送了超过20万件毛衣。expected 期待;moved 移动;sold 出售;sent 寄送。根据“People from all over the world have ... more than 200,000 sweaters for the penguins!”可知是寄送毛衣。故选D。
7. A 句意:超过438只小企鹅因这些毛衣获救。saved 获救;woken 醒来;forgotten 遗忘;lost 丢失。根据“because of these sweaters”可知是拯救企鹅。故选A。
8. C 句意:有些人担心这些毛衣可能让企鹅太热。need 需要;must 必须;might 可能;should 应该。根据“make the penguins too hot”可知表示可能性推测。故选C。
A 易错警示 情态动词辨析
need:强调需求,如“need help”。
must:强调义务或必要性,如“must study”。
might:强调可能性,如“might happen”。
should:强调建议或义务,如“should go”。
9. B 句意:毛衣只会在短时间内给企鹅穿上。important 重要的;short 短的;long 长的;common 常见的。根据“before they can be cleaned”可知是临时穿上。故选B。
10. D 句意:企鹅毛衣必须用羊毛制成。made by由……制作;made up 组成;made in 在……制造;made of 由……材料制成。根据“wool”可知强调原材料属性。故选D。
2. D 句意:多年前,澳大利亚菲利普岛附近发生了一次大的石油泄漏。showed展示;invented 发明;promised 承诺;happened 发生。根据“a big oil spill”可知描述过去发生的灾难事件。故选D。
3. A 句意:企鹅清理油污可能是致命的。deadly 致命的;enjoyable愉快的;slow缓慢的;special 特别的。根据“oil made penguins’ health very bad”可知油污危害极大。故选A。
4. C 句意:企鹅基金会和菲利普岛自然公园呼吁喜欢编织的人为企鹅制作毛衣。parks公园;houses房屋;sweaters 毛衣;umbrellas 雨伞。根据“to make sweaters for penguins”可知是为企鹅织毛衣。故选C。
5. B 句意:这些毛衣可以让企鹅保持温暖。cold 寒冷的;warm 温暖的;hurt受伤的;tired疲惫的。根据“These sweaters keep the penguins ...”可知毛衣的基本功能是保暖。故选B。
6. D 句意:来自世界各地的人们为企鹅寄送了超过20万件毛衣。expected 期待;moved 移动;sold 出售;sent 寄送。根据“People from all over the world have ... more than 200,000 sweaters for the penguins!”可知是寄送毛衣。故选D。
7. A 句意:超过438只小企鹅因这些毛衣获救。saved 获救;woken 醒来;forgotten 遗忘;lost 丢失。根据“because of these sweaters”可知是拯救企鹅。故选A。
8. C 句意:有些人担心这些毛衣可能让企鹅太热。need 需要;must 必须;might 可能;should 应该。根据“make the penguins too hot”可知表示可能性推测。故选C。
A 易错警示 情态动词辨析
need:强调需求,如“need help”。
must:强调义务或必要性,如“must study”。
might:强调可能性,如“might happen”。
should:强调建议或义务,如“should go”。
9. B 句意:毛衣只会在短时间内给企鹅穿上。important 重要的;short 短的;long 长的;common 常见的。根据“before they can be cleaned”可知是临时穿上。故选B。
10. D 句意:企鹅毛衣必须用羊毛制成。made by由……制作;made up 组成;made in 在……制造;made of 由……材料制成。根据“wool”可知强调原材料属性。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看