2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Wednesday 阅读理解C
Wednesday 阅读理解 C 生态文明
南极旅游:探索极地之美与面临的挑战
Antarctica, the southernmost continent on our planet, has become a more and more popular place for tourists to visit in recent years. Many travel companies now have special Antarctic tour plans. These tours usually begin from ports in South America, like Ushuaia in Argentina.
On an Antarctic tour, tourists can see the really amazing beauty of huge icebergs. These icebergs have all kinds of shapes and sizes. The icy places go on and on, making a super magical view. Penguins are one of the cutest things to see. There are different kinds of penguins in Antarctica, such as the Emperor Penguin( 帝企鹅) and the Adélie Penguin( 阿德利企鹅). Watching them walk in a funny way on the ice or swim nicely in the very cold water is something you’ll never forget.
But Antarctic tourism also has some problems. The environment in Antarctica is very fragile and can be easily hurt by a lot of tourists coming. For example, if too many people walk around, it might bother the homes of local animals and plants. Also, the ships that take people there might accidentally leak oil or other dirty things, and this could damage the sea life.
So, while Antarctic tourism gives us a special chance to visit this faraway and wonderful place, it’s very important that tourists and the travel companies do things to protect the environment. People should know how important it is to have tourism that doesn’t harm the place when they think about going to Antarctica. Then, kids in the future can also enjoy the great things about Antarctica.
阅读短文,选择合适的选项。
(
A. Polar bears.
B. Leak oil.
C. Arctic foxes.
D. Penguins and icebergs.
(
A. Strong.
B. Weak.
C. Cold.
D. Strange.
(
A. To introduce the tour plans of Antarctica.
B. To encourage more people to travel to Antarctica.
C. To show the beauty and worries of Antarctic tourism.
D. To show the amazing views in Antarctica.
(
A. Against it because it causes too many problems.
B. Support it because it’s fun.
C. Hope to protect the environment during tourism.
D. Not care about it at all.
Wednesday 阅读理解 C 生态文明
南极旅游:探索极地之美与面临的挑战
Antarctica, the southernmost continent on our planet, has become a more and more popular place for tourists to visit in recent years. Many travel companies now have special Antarctic tour plans. These tours usually begin from ports in South America, like Ushuaia in Argentina.
On an Antarctic tour, tourists can see the really amazing beauty of huge icebergs. These icebergs have all kinds of shapes and sizes. The icy places go on and on, making a super magical view. Penguins are one of the cutest things to see. There are different kinds of penguins in Antarctica, such as the Emperor Penguin( 帝企鹅) and the Adélie Penguin( 阿德利企鹅). Watching them walk in a funny way on the ice or swim nicely in the very cold water is something you’ll never forget.
But Antarctic tourism also has some problems. The environment in Antarctica is very fragile and can be easily hurt by a lot of tourists coming. For example, if too many people walk around, it might bother the homes of local animals and plants. Also, the ships that take people there might accidentally leak oil or other dirty things, and this could damage the sea life.
So, while Antarctic tourism gives us a special chance to visit this faraway and wonderful place, it’s very important that tourists and the travel companies do things to protect the environment. People should know how important it is to have tourism that doesn’t harm the place when they think about going to Antarctica. Then, kids in the future can also enjoy the great things about Antarctica.
阅读短文,选择合适的选项。
(
D
)1. 细节理解 What can people see on an Antarctic tour?A. Polar bears.
B. Leak oil.
C. Arctic foxes.
D. Penguins and icebergs.
(
B
)2. 词义猜测 What does the underlined word “fragile” mean in Paragraph 3?A. Strong.
B. Weak.
C. Cold.
D. Strange.
(
C
)3. 主旨大意 What is the main idea of this article?A. To introduce the tour plans of Antarctica.
B. To encourage more people to travel to Antarctica.
C. To show the beauty and worries of Antarctic tourism.
D. To show the amazing views in Antarctica.
(
C
)4. 观点态度 What is the author’s attitude towards Antarctic tourism?A. Against it because it causes too many problems.
B. Support it because it’s fun.
C. Hope to protect the environment during tourism.
D. Not care about it at all.
答案:
Wednesday
Q 答案详解
1 D 细节理解题。根据“On an Antarctic tour,tourists can see there really amazing beauty of huge icebergs ... Penguins are one of the cutest things to see.”可知,游客在南极旅游中可以看到冰山和企鹅。故选 D。
2 B 词义猜测题。根据“can be easily hurt by a lot of tourists coming”可知,南极洲的环境很容易受到大量游客的伤害,说明它很脆弱,fragile 意为“脆弱的”,与 weak 同义。故选 B。
3 C 主旨大意题。文章既介绍了南极旅游的美丽景色,也提到了旅游可能带来的环境问题,因此主目的是展示南极旅游的美与忧。故选 C。
4 C 观点态度题。根据“it’s very important that tourists and the travel companies do things to protect the environment”可知,作者希望游客和旅游公司在旅游过程中保护环境。故选 C。
Q 答案详解
1 D 细节理解题。根据“On an Antarctic tour,tourists can see there really amazing beauty of huge icebergs ... Penguins are one of the cutest things to see.”可知,游客在南极旅游中可以看到冰山和企鹅。故选 D。
2 B 词义猜测题。根据“can be easily hurt by a lot of tourists coming”可知,南极洲的环境很容易受到大量游客的伤害,说明它很脆弱,fragile 意为“脆弱的”,与 weak 同义。故选 B。
3 C 主旨大意题。文章既介绍了南极旅游的美丽景色,也提到了旅游可能带来的环境问题,因此主目的是展示南极旅游的美与忧。故选 C。
4 C 观点态度题。根据“it’s very important that tourists and the travel companies do things to protect the environment”可知,作者希望游客和旅游公司在旅游过程中保护环境。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看