2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Saturday 周末集训 训练1
Saturday 周末集训 训练1
Saturday 周末集训
训练1 短文填空
一辆校车的阅读环游记
A family is sharing their love for reading around the US by school bus.
Matthew Swanson and his wife Robbi Behr are 1 (write) of children’s books. They enjoy 2 (spend) time writing and talking with children. Last August, they decided to have a book trip. They drove a colourful school bus with their four 3 (kid), aged from 6 to 15, and their pet dog. The family has visited over 45 poor primary schools in the past months. They brought students a lot of books as well as gifts.
The students and teachers welcomed 4 (they) warmly. Sara Snider is a teacher from McElwain Elementary in Denver. She thought their visit was 5 (true) special. She said that Matthew and Robbi were 6 (talent) in communicating with students, so the students liked them. They read books, played games and 7 (share) stories together.

Now, the family is very popular 8 the Internet. For Matthew and Robbi, they are doing something educational. Reading makes a big difference to young people’s life. They hope that by reading books, children can live 9 better life and know more about the world than before. They plan to give 25,000 books to students for free in poor schools, 10 that more children can enjoy the fun of reading.
一、阅读短文,根据所给词和上下文意思写单词,补全短文。
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
二、结合短文信息,完成下列语言与创作任务。
1. 新考法 应用实践 Find 5 adjectives describing the family (e. g., creative, kind). Use them in sentences about your role models(榜样).
2. 新考法 创新话题 Imagine you are the pet dog on the bus. Write a diary about one day’s adventure.

词汇积累
drove /drəʊv/ v. (drive 的过去式) 驾驶
decide to do sth 决定做某事
as well as 和……一样;也
brought /brɔːt/ v. (bring 的过去式) 带来
They drove a colourful school bus with their four kids, aged from 6 to 15, and their pet dog. 句子主干:They drove a school bus.
thought /θɔːt/ v. (think 的过去式) 认为
修饰成分: with their four kids … (伴随状语): 说明车上的人。
communicate /kəˈmjuːnɪkeɪt/ v. 交流
educational /ˌedʒuˈkeɪʃənl/ adj. 教育的
aged from 6 to 15 (插入语): 补充说明孩子们的年龄。
Saturday 周末集训 训练1
Saturday 周末集训
训练1 短文填空
一辆校车的阅读环游记
A family is sharing their love for reading around the US by school bus.
Matthew Swanson and his wife Robbi Behr are 1 (write) of children’s books. They enjoy 2 (spend) time writing and talking with children. Last August, they decided to have a book trip. They drove a colourful school bus with their four 3 (kid), aged from 6 to 15, and their pet dog. The family has visited over 45 poor primary schools in the past months. They brought students a lot of books as well as gifts.
The students and teachers welcomed 4 (they) warmly. Sara Snider is a teacher from McElwain Elementary in Denver. She thought their visit was 5 (true) special. She said that Matthew and Robbi were 6 (talent) in communicating with students, so the students liked them. They read books, played games and 7 (share) stories together.
Now, the family is very popular 8 the Internet. For Matthew and Robbi, they are doing something educational. Reading makes a big difference to young people’s life. They hope that by reading books, children can live 9 better life and know more about the world than before. They plan to give 25,000 books to students for free in poor schools, 10 that more children can enjoy the fun of reading.
一、阅读短文,根据所给词和上下文意思写单词,补全短文。
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
二、结合短文信息,完成下列语言与创作任务。
1. 新考法 应用实践 Find 5 adjectives describing the family (e. g., creative, kind). Use them in sentences about your role models(榜样).
2. 新考法 创新话题 Imagine you are the pet dog on the bus. Write a diary about one day’s adventure.
词汇积累
drove /drəʊv/ v. (drive 的过去式) 驾驶
decide to do sth 决定做某事
as well as 和……一样;也
brought /brɔːt/ v. (bring 的过去式) 带来
They drove a colourful school bus with their four kids, aged from 6 to 15, and their pet dog. 句子主干:They drove a school bus.
thought /θɔːt/ v. (think 的过去式) 认为
修饰成分: with their four kids … (伴随状语): 说明车上的人。
communicate /kəˈmjuːnɪkeɪt/ v. 交流
educational /ˌedʒuˈkeɪʃənl/ adj. 教育的
aged from 6 to 15 (插入语): 补充说明孩子们的年龄。
答案:
一、1. writers 句意:Matthew Swanson 和他的妻子 Robbi Behr 都是儿童书的作家。根据“... of children’s books”可知,此处表示书的作家,应用名词,write 的名词 writer“作家”,同时此处指他们两人都是作家,故用名词复数。故填 writers。
2. spending 句意:他们喜欢花时间写作,喜欢与孩子们交流。enjoy doing sth“享受做某事”。故填 spending。
3. kids 句意:他们开着一辆色彩鲜艳的校车,带着 4 个 6 到 15 岁的孩子和他们的宠物狗出发了。根据“four”可知,此处用名词复数,kid 的复数 kids。故填 kids。
4. them 句意:学生们和老师们热烈欢迎了他们。welcome sb“欢迎某人”,用人称代词的宾格形式,they 的宾格形式是 them。故填 them。
5. truly 句意:她认为他们的到访真的很特别。此空修饰形容词 special,应填副词,true 的副词是 truly。故填 truly。
6. talented 句意:她说 Matthew 和 Robbi 在与学生交流方面非常有天赋,因此学生们很喜欢他们。be talented in sth/doing“在某方面有天赋”,talent 名词,表示“天赋,才能”,其形容词为 talented“有天赋的,有才能的”。故填 talented。
7. shared 句意:他们一起读书、玩游戏、分享故事。根据“read”和“played”可知,此句的时态为一般过去时,share 的过去式 shared。故填 shared。
8. on 句意:现在,这个家庭在网上非常受欢迎。on the Internet“在网上”。故填 on。
9. a 句意:他们希望孩子们通过阅读书籍,能够过上更好的生活,并比以前更多地了解这个世界。此处表示泛指,表示一个更好的生活,且 better 的发音以辅音音素开头,因此用冠词 a。故填 a。
10. so 句意:他们计划向贫困学校的学生免费捐赠 2.5 万本书,以便更多的孩子可以享受阅读的乐趣。“... more children can enjoy the fun of reading.”与前文是因果关系,因此用 so。故填 so。
二、1. ①creative(有创意的) 原文线索:Matthew 和 Robbi 是儿童书作家,他们用校车旅行推广阅读,说明他们“有创意”。例句:Matthew and Robbi are creative because they write fun books for kids.
造句提示:可以用“creative”描述爱发明、爱画画的人,比如:My sister is creative. She draws beautiful pictures.
②kind(善良的) 原文线索:他们访问贫困学校并送书,说明他们“善良”。例句:The family is kind to help children in poor schools.
造句提示:可以用“kind”描述帮助他人的人,比如:My teacher is kind. She always smiles.
③brave(勇敢的) 原文线索:他们带着四个孩子和宠物狗长途旅行,说明他们“勇敢”。例句:The children are brave to live on a school bus!
造句提示:可以用“brave”描述不怕困难的人,比如:Firefighters are brave. They save people.
④happy(快乐的) 原文线索:学生们和老师们热烈欢迎他们,说明他们“快乐”。例句:The students felt happy when they got new books.
造句提示:可以用“happy”描述让人开心的事,比如:I am happy when I play with my friends.
⑤generous(慷慨的) 原文线索:他们计划免费赠送 2.5 万本书,说明他们“慷慨”。例句:Matthew and Robbi are generous because they give books to children.
造句提示:可以用“generous”描述愿意分享的人,比如:My grandma is generous. She gives me candies.
2. 参考示例:
Date:October 10th
Dear Diary,
Today was so exciting! We visited a school in Denver. The kids were jumping and laughing when they saw our colourful bus! I wagged my tail and let them pat my head. Matthew read a funny story about a dog (Just like me!). The students gave me a cookie—yummy! Later, we played a game. I ran around the playground with the kids. They shouted, “Good dog!” I felt like a superhero.
Now I’m tired but happy. I hope we visit more schools tomorrow!
Woof,
Buddy
2. spending 句意:他们喜欢花时间写作,喜欢与孩子们交流。enjoy doing sth“享受做某事”。故填 spending。
3. kids 句意:他们开着一辆色彩鲜艳的校车,带着 4 个 6 到 15 岁的孩子和他们的宠物狗出发了。根据“four”可知,此处用名词复数,kid 的复数 kids。故填 kids。
4. them 句意:学生们和老师们热烈欢迎了他们。welcome sb“欢迎某人”,用人称代词的宾格形式,they 的宾格形式是 them。故填 them。
5. truly 句意:她认为他们的到访真的很特别。此空修饰形容词 special,应填副词,true 的副词是 truly。故填 truly。
6. talented 句意:她说 Matthew 和 Robbi 在与学生交流方面非常有天赋,因此学生们很喜欢他们。be talented in sth/doing“在某方面有天赋”,talent 名词,表示“天赋,才能”,其形容词为 talented“有天赋的,有才能的”。故填 talented。
7. shared 句意:他们一起读书、玩游戏、分享故事。根据“read”和“played”可知,此句的时态为一般过去时,share 的过去式 shared。故填 shared。
8. on 句意:现在,这个家庭在网上非常受欢迎。on the Internet“在网上”。故填 on。
9. a 句意:他们希望孩子们通过阅读书籍,能够过上更好的生活,并比以前更多地了解这个世界。此处表示泛指,表示一个更好的生活,且 better 的发音以辅音音素开头,因此用冠词 a。故填 a。
10. so 句意:他们计划向贫困学校的学生免费捐赠 2.5 万本书,以便更多的孩子可以享受阅读的乐趣。“... more children can enjoy the fun of reading.”与前文是因果关系,因此用 so。故填 so。
二、1. ①creative(有创意的) 原文线索:Matthew 和 Robbi 是儿童书作家,他们用校车旅行推广阅读,说明他们“有创意”。例句:Matthew and Robbi are creative because they write fun books for kids.
造句提示:可以用“creative”描述爱发明、爱画画的人,比如:My sister is creative. She draws beautiful pictures.
②kind(善良的) 原文线索:他们访问贫困学校并送书,说明他们“善良”。例句:The family is kind to help children in poor schools.
造句提示:可以用“kind”描述帮助他人的人,比如:My teacher is kind. She always smiles.
③brave(勇敢的) 原文线索:他们带着四个孩子和宠物狗长途旅行,说明他们“勇敢”。例句:The children are brave to live on a school bus!
造句提示:可以用“brave”描述不怕困难的人,比如:Firefighters are brave. They save people.
④happy(快乐的) 原文线索:学生们和老师们热烈欢迎他们,说明他们“快乐”。例句:The students felt happy when they got new books.
造句提示:可以用“happy”描述让人开心的事,比如:I am happy when I play with my friends.
⑤generous(慷慨的) 原文线索:他们计划免费赠送 2.5 万本书,说明他们“慷慨”。例句:Matthew and Robbi are generous because they give books to children.
造句提示:可以用“generous”描述愿意分享的人,比如:My grandma is generous. She gives me candies.
2. 参考示例:
Date:October 10th
Dear Diary,
Today was so exciting! We visited a school in Denver. The kids were jumping and laughing when they saw our colourful bus! I wagged my tail and let them pat my head. Matthew read a funny story about a dog (Just like me!). The students gave me a cookie—yummy! Later, we played a game. I ran around the playground with the kids. They shouted, “Good dog!” I felt like a superhero.
Now I’m tired but happy. I hope we visit more schools tomorrow!
Woof,
Buddy
查看更多完整答案,请扫码查看