2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Wednesday 阅读理解 C
为何称他们为 “长颈鹿”?
Claude and Louis are "giraffes". So are police officers Hankins and Pearson. These men and women don't look like giraffes; they look like you and me. Then, why do people call them "giraffes"?
A giraffe, they say, is an animal that sticks its neck out, can see places far away and has a large heart. It lives a quiet life and moves about in an easy and beautiful way. In the same way, a "giraffe" can be a person who likes to "stick his or her neck out" for other people, always watches for future happenings, has a warm heart for people around, and at the same time lives a quiet and beautiful life himself or herself.
"The Giraffe Project" is a 10 - year - old group which finds and honors "giraffes" in the US and in the world. The group wants to teach people to do something to build a better world. The group members believe that a person shouldn't draw his or her head back; instead, they tell people to "stick their neck out" and help others. Claude and Louis, Hankins and Pearson are only a few of the nearly 1,000 "giraffes" that the group found and honored.
Claude and Louis retired with their savings. One day, however, they saw a homeless man looking for a place to keep warm and they decided that they should "stick their neck out" and give him some help. Today, they live in Friends' House, where they invite twelve homeless people to stay every night.
Police officers Hankins and Pearson work in a large city. They see crimes every day and their work is sometimes dangerous. They work hard for their money. However, these two men put their savings together and even borrowed money to start an educational center to teach young people in a poor part of the city. Hankins and Pearson are certainly "giraffes".
阅读短文,选择合适的选项。
(
A. Some of the people around us look like giraffes.
B. Giraffes are the most beautiful animals in the world.
C. "Giraffes" is a name for those who are ready to help other people.
D. A "giraffe" is someone who can stick his neck out and see the future.
(
A. of police officers
B. which appeared ten years ago
C. of ten - year - old children
D. which takes care of children
(
A. what giraffes are like
B. what the Giraffe Project is
C. where the name "giraffes" comes from

为何称他们为 “长颈鹿”?
Claude and Louis are "giraffes". So are police officers Hankins and Pearson. These men and women don't look like giraffes; they look like you and me. Then, why do people call them "giraffes"?
A giraffe, they say, is an animal that sticks its neck out, can see places far away and has a large heart. It lives a quiet life and moves about in an easy and beautiful way. In the same way, a "giraffe" can be a person who likes to "stick his or her neck out" for other people, always watches for future happenings, has a warm heart for people around, and at the same time lives a quiet and beautiful life himself or herself.
"The Giraffe Project" is a 10 - year - old group which finds and honors "giraffes" in the US and in the world. The group wants to teach people to do something to build a better world. The group members believe that a person shouldn't draw his or her head back; instead, they tell people to "stick their neck out" and help others. Claude and Louis, Hankins and Pearson are only a few of the nearly 1,000 "giraffes" that the group found and honored.
Claude and Louis retired with their savings. One day, however, they saw a homeless man looking for a place to keep warm and they decided that they should "stick their neck out" and give him some help. Today, they live in Friends' House, where they invite twelve homeless people to stay every night.
Police officers Hankins and Pearson work in a large city. They see crimes every day and their work is sometimes dangerous. They work hard for their money. However, these two men put their savings together and even borrowed money to start an educational center to teach young people in a poor part of the city. Hankins and Pearson are certainly "giraffes".
阅读短文,选择合适的选项。
(
C
)1. 细节理解 Which of the following is TRUE?A. Some of the people around us look like giraffes.
B. Giraffes are the most beautiful animals in the world.
C. "Giraffes" is a name for those who are ready to help other people.
D. A "giraffe" is someone who can stick his neck out and see the future.
(
B
)2. "The Giraffe Project" is a group which appeared ten years ago
.A. of police officers
B. which appeared ten years ago
C. of ten - year - old children
D. which takes care of children
(
B
)3. 主旨大意 The passage mainly tells us what the Giraffe Project is
.A. what giraffes are like
B. what the Giraffe Project is
C. where the name "giraffes" comes from
答案:
Wednesday
Q 答案详解
1 C 细节理解题。根据“In the same way, a ‘giraffe’ can be a person who likes to ‘stick his or her neck out’ for other people, always watches for future happenings, has a warm heart for people around”可知,“giraffes”是指那些愿意帮助他人的人,故选C。
2 B 细节理解题。根据“‘The Giraffe Project’ is a 10-year-old group which finds and honors ‘giraffes’ in the US and in the world.”可知,The Giraffe Project是一个十年前成立的组织,故选B。
3 B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国Claude、Louis、Hankins和Pearson被叫做“长颈鹿”的故事以及重点介绍了“长颈鹿项目”,故选B。
A 易错警示 比喻意义的理解
核心难点:需理解“giraffe”并非指动物,而是比喻“敢于挺身而出、关心他人的人”。
易混淆点:可能误将选项中的“see the future”(字面理解为“预见未来”)当作字面含义,而非文中“关注未来需求”的象征意义。
Q 答案详解
1 C 细节理解题。根据“In the same way, a ‘giraffe’ can be a person who likes to ‘stick his or her neck out’ for other people, always watches for future happenings, has a warm heart for people around”可知,“giraffes”是指那些愿意帮助他人的人,故选C。
2 B 细节理解题。根据“‘The Giraffe Project’ is a 10-year-old group which finds and honors ‘giraffes’ in the US and in the world.”可知,The Giraffe Project是一个十年前成立的组织,故选B。
3 B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国Claude、Louis、Hankins和Pearson被叫做“长颈鹿”的故事以及重点介绍了“长颈鹿项目”,故选B。
A 易错警示 比喻意义的理解
核心难点:需理解“giraffe”并非指动物,而是比喻“敢于挺身而出、关心他人的人”。
易混淆点:可能误将选项中的“see the future”(字面理解为“预见未来”)当作字面含义,而非文中“关注未来需求”的象征意义。
查看更多完整答案,请扫码查看