2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Friday 信息还原
小小免费图书馆:开启阅读魔法盒
Are you a book lover? 1.
The Little Free Library is a fun activity you can join in. People build small boxes in front of their houses. They put old books into them. 2.
American Todd Bol built the first Little Free Library in 2009. 3.

The little boxes give people free books to read and bring neighbours closer. It is also great fun to build them with family and friends. It is OK for you to make your box look different and beautiful.
Brian Kemp works in the US and he owns a big supermarket. 4.
"I loved working on the library," he told The Daily News. "5.
一、阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
A. I like reading this magazine.
B. It was a project(项目) I did with my kids.
C. He and his children found an old television.
D. It then quickly became popular around the world.
E. Every day can be a great time for some good reading.
F. Anyone can open the boxes and pick some books to read.
二、新考法 读后续写
假设你要在社区建一个“小小免费图书馆”,写一篇不少于50词的英文倡议书,包含以下内容:
1. 目的(分享书籍,增进邻里关系);2. 如何参与(捐书、借书、装饰图书馆);3. 呼吁大家加入。
Let's build a Little Free Library in our community!
选做:对比分析
对比中国“漂流书亭”与“小小免费图书馆”的异同,思考书籍共享的文化意义。

小小免费图书馆:开启阅读魔法盒
Are you a book lover? 1.
E
You can read books at home, go to a public library, or even choose from a box called the Little Free Library.The Little Free Library is a fun activity you can join in. People build small boxes in front of their houses. They put old books into them. 2.
F
You can take books away. But in return, you need to put some in.American Todd Bol built the first Little Free Library in 2009. 3.
D
The little boxes give people free books to read and bring neighbours closer. It is also great fun to build them with family and friends. It is OK for you to make your box look different and beautiful.
Brian Kemp works in the US and he owns a big supermarket. 4.
C
They spent months together making it into a little bookcase."I loved working on the library," he told The Daily News. "5.
B
"一、阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
A. I like reading this magazine.
B. It was a project(项目) I did with my kids.
C. He and his children found an old television.
D. It then quickly became popular around the world.
E. Every day can be a great time for some good reading.
F. Anyone can open the boxes and pick some books to read.
二、新考法 读后续写
假设你要在社区建一个“小小免费图书馆”,写一篇不少于50词的英文倡议书,包含以下内容:
1. 目的(分享书籍,增进邻里关系);2. 如何参与(捐书、借书、装饰图书馆);3. 呼吁大家加入。
Let's build a Little Free Library in our community!
Let’s build a Little Free Library in our community! Share books to make friends and bring joy! Give your old books, take books you like, or help make it look nice. Everyone can help! Let’s work together to make our neighbourhood better. Come to join us and let’s start this fun project today!
选做:对比分析
对比中国“漂流书亭”与“小小免费图书馆”的异同,思考书籍共享的文化意义。
答案:
一、1.E 根据下句“You can read books at home, go to a public library, or even choose from a box called the Little Free Library.”可知,你可以在家里读书,也可以去公共图书馆,甚至可以从一个叫作“小小免费图书馆”的盒子里选择。由此可知,每天都可以是阅读好书的好时机。选项E“每天都可以是阅读好书的好时机。”符合语境,故选E。
2.F 根据上下文“People build small boxes in front of their houses. They put old books into them ... You can take books away.”可知,此处介绍“小小免费图书馆”是如何运作的,选项F“任何人都可以打开盒子,挑一些书来读。”符合语境,故选F。
3.D 根据上句“American Todd Bol built the first Little Free Library in 2009.”可知,2009年,美国人托德·博尔建造了第一座小小免费图书馆。此处提到“小小免费图书馆”的建立,选项D“随后,它迅速在全球流行起来。”符合语境,故选D。
4.C 根据下文“They spent months together making it into a little bookcase.”可知,提到布莱恩·肯普与孩子们耗时数月改造物品为书柜,选项C“他和他的孩子们发现了一台旧电视机。”符合语境,故选C。
5.B 根据上文“I loved working on the library”可知,此处是布莱恩·肯普对这件事的感受和评价,选项B“这是我和孩子们一起做的一个项目。”符合语境,故选B。
A 易错警示 逻辑结构不清晰
在介绍小小免费图书馆的起源、发展和意义时,学生可能会出现段落衔接不自然、内容安排不合理的情况,使文章逻辑不连贯。类似说明文一般按照一定的逻辑顺序展开内容,如按时间顺序介绍起源和发展,再阐述意义。注意使用过渡词和衔接句,使文章条理清晰、逻辑流畅。
二、 Let’s build a Little Free Library in our community! Share books to make friends and bring joy! Give your old books, take books you like, or help make it look nice. Everyone can help! Let’s work together to make our neighbourhood better. Come to join us and let’s start this fun project today!
【选做】中国“漂流书亭”与“小小免费图书馆”在本质上都是共享书籍的平台,都强调了书籍的循环利用和知识的传播。它们都为人们提供了免费获取书籍的机会,促进了阅读的普及。
然而,二者也存在一些差异。中国“漂流书亭”通常设立在公共场所,如公园、地铁站等,更注重于书籍的自由流动和随机性获取。而“小小免费图书馆”则多由个人或社区建立在住宅前,更强调社区参与和邻里之间的互动。此外,“小小免费图书馆”在设计上更具个性化,鼓励人们根据自己的喜好装饰书亭,使其成为社区的一道独特风景线。
从文化意义上来看,二者都体现了对知识的尊重和对阅读的热爱,反映了社会对文化传承和共享的重视。它们不仅为人们提供了获取知识的途径,还增进了人与人之间的联系,营造了积极向上的社区文化氛围,推动了社会的和谐发展。
2.F 根据上下文“People build small boxes in front of their houses. They put old books into them ... You can take books away.”可知,此处介绍“小小免费图书馆”是如何运作的,选项F“任何人都可以打开盒子,挑一些书来读。”符合语境,故选F。
3.D 根据上句“American Todd Bol built the first Little Free Library in 2009.”可知,2009年,美国人托德·博尔建造了第一座小小免费图书馆。此处提到“小小免费图书馆”的建立,选项D“随后,它迅速在全球流行起来。”符合语境,故选D。
4.C 根据下文“They spent months together making it into a little bookcase.”可知,提到布莱恩·肯普与孩子们耗时数月改造物品为书柜,选项C“他和他的孩子们发现了一台旧电视机。”符合语境,故选C。
5.B 根据上文“I loved working on the library”可知,此处是布莱恩·肯普对这件事的感受和评价,选项B“这是我和孩子们一起做的一个项目。”符合语境,故选B。
A 易错警示 逻辑结构不清晰
在介绍小小免费图书馆的起源、发展和意义时,学生可能会出现段落衔接不自然、内容安排不合理的情况,使文章逻辑不连贯。类似说明文一般按照一定的逻辑顺序展开内容,如按时间顺序介绍起源和发展,再阐述意义。注意使用过渡词和衔接句,使文章条理清晰、逻辑流畅。
二、 Let’s build a Little Free Library in our community! Share books to make friends and bring joy! Give your old books, take books you like, or help make it look nice. Everyone can help! Let’s work together to make our neighbourhood better. Come to join us and let’s start this fun project today!
【选做】中国“漂流书亭”与“小小免费图书馆”在本质上都是共享书籍的平台,都强调了书籍的循环利用和知识的传播。它们都为人们提供了免费获取书籍的机会,促进了阅读的普及。
然而,二者也存在一些差异。中国“漂流书亭”通常设立在公共场所,如公园、地铁站等,更注重于书籍的自由流动和随机性获取。而“小小免费图书馆”则多由个人或社区建立在住宅前,更强调社区参与和邻里之间的互动。此外,“小小免费图书馆”在设计上更具个性化,鼓励人们根据自己的喜好装饰书亭,使其成为社区的一道独特风景线。
从文化意义上来看,二者都体现了对知识的尊重和对阅读的热爱,反映了社会对文化传承和共享的重视。它们不仅为人们提供了获取知识的途径,还增进了人与人之间的联系,营造了积极向上的社区文化氛围,推动了社会的和谐发展。
查看更多完整答案,请扫码查看