2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Monday 阅读理解 A
中文网文创作新浪潮
As Chinese online literature becomes popular in other countries, more and more young people overseas are taking part in writing online literature.
Who are they?
There were 560,000 online literature writers by March 2025.
They live in more than 110 countries and areas.
45 per cent of them were born after the year 2000.
What do they write?
By March 2025, 880,000 online novels had been written.

They include 18 different genres, for example, fantasy, wuxia, and romance.

一、根据短文内容,选择正确的选项。
(
A. About 880,000.
B. About 580,000.
C. About 1,100,000.
D. About 252,000.
(
A. Adventure, system and weak-to-strong.
B. Comedy, revenge and mystery.
C. Romance, fantasy and wuxia.
D. Mystery, horror and romance.
(
A. Healthy Life.
B. Sports World.
C. Movie Star.
D. Literature Today.
二、根据短文内容及实际,回答下列问题。
1. 词义猜测 Guess the Chinese meaning of “weak-to-strong novels”.
2. 新考法 开放问答 What kind of stories do you like to read? Why?

中文网文创作新浪潮
As Chinese online literature becomes popular in other countries, more and more young people overseas are taking part in writing online literature.
Who are they?
There were 560,000 online literature writers by March 2025.
They live in more than 110 countries and areas.
45 per cent of them were born after the year 2000.
What do they write?
By March 2025, 880,000 online novels had been written.
They include 18 different genres, for example, fantasy, wuxia, and romance.
一、根据短文内容,选择正确的选项。
(
D
) 1. How many online literature writers were born after 2000 by March 2025?A. About 880,000.
B. About 580,000.
C. About 1,100,000.
D. About 252,000.
(
B
) 2. What types of novels do female online literature writers overseas like?A. Adventure, system and weak-to-strong.
B. Comedy, revenge and mystery.
C. Romance, fantasy and wuxia.
D. Mystery, horror and romance.
(
D
) 3. 推理判断 In which part of a magazine may you read this text?A. Healthy Life.
B. Sports World.
C. Movie Star.
D. Literature Today.
二、根据短文内容及实际,回答下列问题。
1. 词义猜测 Guess the Chinese meaning of “weak-to-strong novels”.
弱者变强小说(意思接近即可) 根据上下词可知,这类小说可能讲述的是弱者逐渐变强的故事,类似于“逆袭”或“成长”主题的小说。
2. 新考法 开放问答 What kind of stories do you like to read? Why?
I enjoy reading adventure stories because they take me into worlds filled with challenges and the unknown. letting me experience excitement and growth. 这是一个开放性问题,可以根据自己的实际喜好回答,言之有理即可。
答案:
Monday
Q 答案详解
一、1. D 细节理解题。根据“There were 560,000 online literature writers by March 2025.”以及“45 per cent of them were born after the year 2000.”可知到2025年3月有56万网络文学作家,其中45%是2000年以后出生的,大约有252000人。故选D。
A 易错警示 对时间范围的理解。
文中给出的是所有的网络文学作家的总数,但题干中问的是“出生于2000年后”的作家人数,所以需要结合文中45%的比例进行估算。
2. B 细节理解题。根据“Female online literature writers overseas like ...”以及“Comedy novels”“Revenge novels”“Mystery novels”可知海外女性网络文学作家喜欢喜剧、复仇和悬疑小说。故选B。
3. D 推理判断题。本文讲述了随着中国网络文学在世界范围内的流行,越来越多的海外年轻人加入网络文学创作中来,介绍了他们是谁、写作内容等,故这篇文章可能出现在杂志的“今日文学”部分。故选D。
二、1. 弱者变强小说(意思接近即可) 根据上下词可知,这类小说可能讲述的是弱者逐渐变强的故事,类似于“逆袭”或“成长”主题的小说。
2. I enjoy reading adventure stories because they take me into worlds filled with challenges and the unknown. letting me experience excitement and growth. 这是一个开放性问题,可以根据自己的实际喜好回答,言之有理即可。
Q 答案详解
一、1. D 细节理解题。根据“There were 560,000 online literature writers by March 2025.”以及“45 per cent of them were born after the year 2000.”可知到2025年3月有56万网络文学作家,其中45%是2000年以后出生的,大约有252000人。故选D。
A 易错警示 对时间范围的理解。
文中给出的是所有的网络文学作家的总数,但题干中问的是“出生于2000年后”的作家人数,所以需要结合文中45%的比例进行估算。
2. B 细节理解题。根据“Female online literature writers overseas like ...”以及“Comedy novels”“Revenge novels”“Mystery novels”可知海外女性网络文学作家喜欢喜剧、复仇和悬疑小说。故选B。
3. D 推理判断题。本文讲述了随着中国网络文学在世界范围内的流行,越来越多的海外年轻人加入网络文学创作中来,介绍了他们是谁、写作内容等,故这篇文章可能出现在杂志的“今日文学”部分。故选D。
二、1. 弱者变强小说(意思接近即可) 根据上下词可知,这类小说可能讲述的是弱者逐渐变强的故事,类似于“逆袭”或“成长”主题的小说。
2. I enjoy reading adventure stories because they take me into worlds filled with challenges and the unknown. letting me experience excitement and growth. 这是一个开放性问题,可以根据自己的实际喜好回答,言之有理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看