2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Wednesday 阅读理解 C
劳动实践
从课堂到田间:中学生农业实践日志
A fun farming class took place in the fields! On September 15, Grade 7 students from Jinan No.34 Middle School, Shandong, went on a field trip. They learned about farming, reported Qilu News.
At the grain base, teachers discussed about grains with students and answered their questions. The students got to see millet and soybeans. They touched the wheat and learned that people usually harvest the wheat at the end of September.
"I write down all the nutrients such as proteins in millet in my notebook," said Dong Guangye. He learned that eating millet can be good for people's health.

Other students also learned something new. "I know about soybeans only from textbooks. This time, I see real ones and learn how they grow," said Fang Weiqian.
Before this, Ling Mingze thought that farming was something old. But this trip changed her ideas. "I see really cool farming machines, and they show me how farming changes and gets better," said she.
一、新考法 开放问答 根据短文内容,回答下列问题。
1. Who went on a field trip on September 15?
2. What did the teachers do at the grain base?
3. What does the word "harvest" mean in the passage?
A. Plant.
B. Grow.
C. Collect.
D. Sell.
4. Would you like to take a field trip? Why or why not? (Please give two reasons.)
二、新考法 应用实践 根据短文内容并动手查阅资料,完成表格。

劳动实践
从课堂到田间:中学生农业实践日志
A fun farming class took place in the fields! On September 15, Grade 7 students from Jinan No.34 Middle School, Shandong, went on a field trip. They learned about farming, reported Qilu News.
At the grain base, teachers discussed about grains with students and answered their questions. The students got to see millet and soybeans. They touched the wheat and learned that people usually harvest the wheat at the end of September.
"I write down all the nutrients such as proteins in millet in my notebook," said Dong Guangye. He learned that eating millet can be good for people's health.
Other students also learned something new. "I know about soybeans only from textbooks. This time, I see real ones and learn how they grow," said Fang Weiqian.
Before this, Ling Mingze thought that farming was something old. But this trip changed her ideas. "I see really cool farming machines, and they show me how farming changes and gets better," said she.
一、新考法 开放问答 根据短文内容,回答下列问题。
1. Who went on a field trip on September 15?
Grade 7 students from Jinan No. 34 Middle School in Shandong.
2. What did the teachers do at the grain base?
Teachers discussed about grains with students and answered their questions.
3. What does the word "harvest" mean in the passage?
C
(填选项序号)A. Plant.
B. Grow.
C. Collect.
D. Sell.
4. Would you like to take a field trip? Why or why not? (Please give two reasons.)
Yes, I would like to take a field trip. Because I can learn about farming and see real crops. Also, I can see cool farming machines and understand how farming changes and gets better.
二、新考法 应用实践 根据短文内容并动手查阅资料,完成表格。
答案:
Wednesday
Q 答案详解
一、1. Grade 7 students from Jinan No. 34 Middle School in Shandong. 根据文章开头的描述“On September 15, Grade 7 students from Jinan No. 34 Middle School, Shandong, went on a field trip.”可知,去实地考察的是山东济南第三十四中学七年级的学生。
2. Teachers discussed about grains with students and answered their questions. 文章中提到“At the grain base, teachers discussed about grains with students and answered their questions.”,由此可知在粮食基地,老师与学生讨论了谷物并回答了他们的问题。
3. C “harvest”这个词在文中出现在句子“They touched the wheat and learned that people usually harvest the wheat at the end of September.”中,意思是“收获,收割”,结合选项,C项“Collect(收集)”最符合语境,故选C。
4. Yes, I would like to take a field trip. Because I can learn about farming and see real crops. Also, I can see cool farming machines and understand how farming changes and gets better. 这是一道开放性问题,答案不唯一。可以结合文章中提到的实地考察的好处,如了解农作物、接触农业机械等,来阐述自己的观点。比如,通过实地考察可以了解农业知识,看到真实的农作物,还能看到现代化的农业机械,了解农业的发展和进步。
二、
![img alt=图片2]
Millet(小米):小米富含蛋白质,这是其主要的营养成分之一。小米的收获时间通常在9月左右,根据生活常识和农作物的生长周期,小米一般在秋季收获。
Wheat(小麦):小麦富含碳水化合物,这是其主要的营养成分之一。根据文章中的描述,学生们了解到人们通常在九月底收获小麦。
A 知识拓展 冬小麦和春小麦
冬小麦(占全球小麦产量的75%)通常在秋季播种,次年夏季(北半球5-6月,南半球11-12月)收获。
春小麦在春季播种,秋季(北半球8-9月)收获。
Soybean(大豆):大豆富含蛋白质,这是其主要的营养成分之一。根据生活常识和农作物的生长周期,大豆一般在秋季收获,收获时间通常在9月或10月。
Q 答案详解
一、1. Grade 7 students from Jinan No. 34 Middle School in Shandong. 根据文章开头的描述“On September 15, Grade 7 students from Jinan No. 34 Middle School, Shandong, went on a field trip.”可知,去实地考察的是山东济南第三十四中学七年级的学生。
2. Teachers discussed about grains with students and answered their questions. 文章中提到“At the grain base, teachers discussed about grains with students and answered their questions.”,由此可知在粮食基地,老师与学生讨论了谷物并回答了他们的问题。
3. C “harvest”这个词在文中出现在句子“They touched the wheat and learned that people usually harvest the wheat at the end of September.”中,意思是“收获,收割”,结合选项,C项“Collect(收集)”最符合语境,故选C。
4. Yes, I would like to take a field trip. Because I can learn about farming and see real crops. Also, I can see cool farming machines and understand how farming changes and gets better. 这是一道开放性问题,答案不唯一。可以结合文章中提到的实地考察的好处,如了解农作物、接触农业机械等,来阐述自己的观点。比如,通过实地考察可以了解农业知识,看到真实的农作物,还能看到现代化的农业机械,了解农业的发展和进步。
二、
![img alt=图片2]
Millet(小米):小米富含蛋白质,这是其主要的营养成分之一。小米的收获时间通常在9月左右,根据生活常识和农作物的生长周期,小米一般在秋季收获。
Wheat(小麦):小麦富含碳水化合物,这是其主要的营养成分之一。根据文章中的描述,学生们了解到人们通常在九月底收获小麦。
A 知识拓展 冬小麦和春小麦
冬小麦(占全球小麦产量的75%)通常在秋季播种,次年夏季(北半球5-6月,南半球11-12月)收获。
春小麦在春季播种,秋季(北半球8-9月)收获。
Soybean(大豆):大豆富含蛋白质,这是其主要的营养成分之一。根据生活常识和农作物的生长周期,大豆一般在秋季收获,收获时间通常在9月或10月。
查看更多完整答案,请扫码查看