2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Wednesday 阅读理解C
Wednesday 阅读理解 C Week 2 能力愿望

can use the money to buy more food for the cats,” he said.
Zhou said they hope to help more street cats on “Beiwai Cats”. “We
don’t have much money, but we want to do our best to give these small lives a home,” said Zhou.
一、阅读短文内容,选择最佳选项。
(
A. cat food
B. their phones
C. cat music
D. their ID cards
(
A. buy
B. sell
C. keep
D. leave
(
A. Zhou’s group get a lot of money from BFSU students.
B. “Beiwai Cats” hopes to make ID cards for every animal.
C. They will use money from the platforms to help the cats.
D. The mini-programme is bad for students who are afraid of cats.
(
A. Look for Street Animals
B. Important BFSU Students
C. Animal Helpers on the Road
D. Give Cats Sweet Homes
二、新考法 价值引导 用手工为你们小区的流浪猫制作一个英文版的“Cat ID Card”,分享给家人和同学们,并向他们介绍北外学生的做法。

Wednesday 阅读理解 C Week 2 能力愿望
can use the money to buy more food for the cats,” he said.
Zhou said they hope to help more street cats on “Beiwai Cats”. “We
don’t have much money, but we want to do our best to give these small lives a home,” said Zhou.
一、阅读短文内容,选择最佳选项。
(
B
)1. According to the text, now BFSU students can use B
to find the school cats.A. cat food
B. their phones
C. cat music
D. their ID cards
(
C
)2. 词义猜测 The underlined word “adopt” in Paragraph 1 probably means “C
”.A. buy
B. sell
C. keep
D. leave
(
C
)3. What can we learn from Zhou Hengxiao’s words?A. Zhou’s group get a lot of money from BFSU students.
B. “Beiwai Cats” hopes to make ID cards for every animal.
C. They will use money from the platforms to help the cats.
D. The mini-programme is bad for students who are afraid of cats.
(
D
)4. 主旨大意 Which of the following can be the best title(标题) for the text?A. Look for Street Animals
B. Important BFSU Students
C. Animal Helpers on the Road
D. Give Cats Sweet Homes
二、新考法 价值引导 用手工为你们小区的流浪猫制作一个英文版的“Cat ID Card”,分享给家人和同学们,并向他们介绍北外学生的做法。
答案:
Wednesday
Q 答案详解
一、1.B 细节理解题。根据“students made on their phones a mini-programme ‘Beiwai Cats’ to help students find the cats in their school”可知,北外的学生通过手机使用一个小程序来找到学校的猫。故选B。
2.C 词义猜测题。根据“Cat lovers can even use the platform to adopt these cats,offering them loving homes.”可知,这里的adopt指的是“领养”这些猫,为它们提供一个家,也就是“keep”的含义。故选C。
3.C 细节理解题。根据“When we make money from these platforms,we can use the money to buy more food for the cats”可知,平台上的收入用于帮助猫,比如购买更多的猫粮。故选C。
4.D 主旨大意题。根据文章内容,尤其是最后一段“We don’t have much money,but we want to do our best to give these small lives a home”可知,本文主要介绍的是北外学生通过小程序“Beiwai Cats”努力为流浪猫提供一个温暖的家。故选D。
二、参考文中“Cat ID Card”示例制作即可。关键是能够与家人和同学们分享你的收获。介绍内容参考:
Students at BFSU made a mini-programme called“Beiwai Cats”. It helps them find cats on campus with their phones. Each cat has an “ID card” with photos and details like its look,home,and habits. People can even adopt these cats!
A 学霸教研 应用实践与人文关怀结合
通过实际观察、记录小区流浪猫信息并制作英文版“Cat ID Card”,以及向家人和同学介绍北外学生的做法,培养了学生的创新思维和设计能力,学会创新地展示信息,这符合新课标对学生综合语言运用能力、学习能力和思维能力的培养要求。同时,关注小区流浪猫的生存状况,培养了爱心、同理心和同情心,促使学生关注和帮助弱势生命,增强了社区意识和责任感,认识到自己对社区和生命的关怀义务,符合新课标对学生情感态度和价值观的培养要求,注重培养学生关爱生命、关注社会的品质。
Q 答案详解
一、1.B 细节理解题。根据“students made on their phones a mini-programme ‘Beiwai Cats’ to help students find the cats in their school”可知,北外的学生通过手机使用一个小程序来找到学校的猫。故选B。
2.C 词义猜测题。根据“Cat lovers can even use the platform to adopt these cats,offering them loving homes.”可知,这里的adopt指的是“领养”这些猫,为它们提供一个家,也就是“keep”的含义。故选C。
3.C 细节理解题。根据“When we make money from these platforms,we can use the money to buy more food for the cats”可知,平台上的收入用于帮助猫,比如购买更多的猫粮。故选C。
4.D 主旨大意题。根据文章内容,尤其是最后一段“We don’t have much money,but we want to do our best to give these small lives a home”可知,本文主要介绍的是北外学生通过小程序“Beiwai Cats”努力为流浪猫提供一个温暖的家。故选D。
二、参考文中“Cat ID Card”示例制作即可。关键是能够与家人和同学们分享你的收获。介绍内容参考:
Students at BFSU made a mini-programme called“Beiwai Cats”. It helps them find cats on campus with their phones. Each cat has an “ID card” with photos and details like its look,home,and habits. People can even adopt these cats!
A 学霸教研 应用实践与人文关怀结合
通过实际观察、记录小区流浪猫信息并制作英文版“Cat ID Card”,以及向家人和同学介绍北外学生的做法,培养了学生的创新思维和设计能力,学会创新地展示信息,这符合新课标对学生综合语言运用能力、学习能力和思维能力的培养要求。同时,关注小区流浪猫的生存状况,培养了爱心、同理心和同情心,促使学生关注和帮助弱势生命,增强了社区意识和责任感,认识到自己对社区和生命的关怀义务,符合新课标对学生情感态度和价值观的培养要求,注重培养学生关爱生命、关注社会的品质。
查看更多完整答案,请扫码查看