2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
体育运动
一个传统游戏的现代漂流记
When I first arrive at Edinburgh Middle School, I meet many new classmates. Some of them turn into 1 good friends later. One day, I bring out a jianzi. My friends don’t know it 2 they ask me to show them how to play it in the 3 . I try hard to keep the jianzi in the air, aiming for more kicks. Lots of students gather to 4 my jianzi kicking. When the jianzi flies above my 5 over and over again, more and more students come to enjoy the game and some 6 ask, “Can we join you?”
Then, a(n) 7 idea comes to me: Why not start a jianzi 8 to make more people learn about this traditional game in China? I tell other students the advantages of jianzi kicking as a form of 9 . It is good for our health and helps us stay strong.
I 10 jianzi kicking—not only to have fun but also to show our traditional sport. It’s wonderful that our jianzi team starts just as a group of friends with the same interest!
一、阅读短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文完整。
(
B. his
C. my
D. her
(
B. but
C. because
D. so
(
B. art building
C. dining hall
D. sports field
(
B. enjoy
C. draw
D. learn
(
B. mark
C. flag
D. head
(
B. even
C. really
D. soon
(
B. exciting
C. useful
D. interested
(
B. part
C. member
D. duty
(
B. homework
C. example
D. mark
(
B. fall in love with
C. blow out
D. make use of
二、新考法 图片理解 根据短文描述的事件顺序,将下列图片用A—D排序。


一个传统游戏的现代漂流记
When I first arrive at Edinburgh Middle School, I meet many new classmates. Some of them turn into 1 good friends later. One day, I bring out a jianzi. My friends don’t know it 2 they ask me to show them how to play it in the 3 . I try hard to keep the jianzi in the air, aiming for more kicks. Lots of students gather to 4 my jianzi kicking. When the jianzi flies above my 5 over and over again, more and more students come to enjoy the game and some 6 ask, “Can we join you?”
Then, a(n) 7 idea comes to me: Why not start a jianzi 8 to make more people learn about this traditional game in China? I tell other students the advantages of jianzi kicking as a form of 9 . It is good for our health and helps us stay strong.
I 10 jianzi kicking—not only to have fun but also to show our traditional sport. It’s wonderful that our jianzi team starts just as a group of friends with the same interest!
一、阅读短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文完整。
(
C
)1. A. yourB. his
C. my
D. her
(
D
)2. A. orB. but
C. because
D. so
(
D
)3. A. libraryB. art building
C. dining hall
D. sports field
(
B
)4. A. helpB. enjoy
C. draw
D. learn
(
D
)5. A. toothB. mark
C. flag
D. head
(
B
)6. A. onlyB. even
C. really
D. soon
(
B
)7. A. boringB. exciting
C. useful
D. interested
(
A
)8. A. clubB. part
C. member
D. duty
(
A
)9. A. exerciseB. homework
C. example
D. mark
(
B
)10. A. get to knowB. fall in love with
C. blow out
D. make use of
二、新考法 图片理解 根据短文描述的事件顺序,将下列图片用A—D排序。
答案:
Thursday
Q 答案详解
一、1. C 句意:他们中的一些人后来成为我的好朋友。your 你的;his 他的;my 我的;her 她的。根据“I meet many new classmates”可知应该成为作者的朋友,故选C。
2. D 句意:我的朋友们不知道它,所以他们让我在运动场上向他们展示怎样玩它。or 或者;but 但是;because 因为;so 所以。根据“My friends don’t know it”和“they ask me to show them how to play it in the ...”二者为因果关系,前者为原因,后者为结果,故选D。
3. D 句意:我的朋友们不知道它,所以他们让我在运动场上向他们展示怎样玩它。library 图书馆;art building 艺术楼;dining hall 餐厅;sports field 运动场。根据“they ask me to show them how to play it”可知应该在运动场展示如何踢毽子,故选D。
4. B 句意:许多学生来欣赏我踢毽子。help 帮助;enjoy 享受,喜欢,欣赏;draw 画画;learn 学习。根据“more and more students come to enjoy the game”可知此处指学生来欣赏作者踢毽子,故选B。
5. D 句意:当毽子一次次地飞过我的头顶时,越来越多的学生来欣赏这个游戏并且一些人甚至问“我们能加入你吗?”。tooth 牙齿;mark 记号;flag 旗帜;head 头。根据 “When the jianzi flies above ...”及踢毽子的常识,可知此处指毽子一次又一次飞过作者的头顶,故选D。
6. B 句意:当毽子一次次地飞过我的头顶时,越来越多的学生来欣赏这个游戏并且一些人甚至问“我们能加入你吗?”。only 仅仅;even 甚至;really 真正地;soon 很快。根据“more and more students come to enjoy the game”及“and”可知此处进一步强调人们对毽子感兴趣,even 甚至,可以用来加强语气,起到强调作用,故选B。
7. B 句意:然后一个令人激动的想法涌上我的心头:为什么不创建一个毽子俱乐部让更多的人学习这项中国的传统游戏呢?boring 无聊的;exciting 令人激动的;useful 有用的;interested 感兴趣的。根据“Why not start a jianzi ... to make more people learn about this traditional game in China?”可知这一想法是令人激动的,故选B。
8. A 句意:为什么不创建一个毽子俱乐部让更多的人学习这项中国的传统游戏呢?club 俱乐部;part 部分;member 成员;duty 责任。根据“make more people learn about this traditional game in China”可知此处指创建一个毽子俱乐部,故选A。
9. A 句意:我告诉其他的学生踢毽子作为一项锻炼的优点。exercise 锻炼;homework 家庭作业;example 例子;mark 标记。根据“It is good for our health and helps us stay strong.”可知此处指告诉其他的学生踢毽子作为一项锻炼的优点,故选A。
10. B 句意:我爱上了踢毽子——不仅是为了玩得开心,也是为了展示我们的传统运动。get to know 逐渐了解;fall in love with 爱上;blow out 熄灭;make use of 利用。根据“not only to have fun but also to show our traditional sport”可知,此处解释了作者爱上踢毽子的原因,故选B。
二、BDCA
Q 答案详解
一、1. C 句意:他们中的一些人后来成为我的好朋友。your 你的;his 他的;my 我的;her 她的。根据“I meet many new classmates”可知应该成为作者的朋友,故选C。
2. D 句意:我的朋友们不知道它,所以他们让我在运动场上向他们展示怎样玩它。or 或者;but 但是;because 因为;so 所以。根据“My friends don’t know it”和“they ask me to show them how to play it in the ...”二者为因果关系,前者为原因,后者为结果,故选D。
3. D 句意:我的朋友们不知道它,所以他们让我在运动场上向他们展示怎样玩它。library 图书馆;art building 艺术楼;dining hall 餐厅;sports field 运动场。根据“they ask me to show them how to play it”可知应该在运动场展示如何踢毽子,故选D。
4. B 句意:许多学生来欣赏我踢毽子。help 帮助;enjoy 享受,喜欢,欣赏;draw 画画;learn 学习。根据“more and more students come to enjoy the game”可知此处指学生来欣赏作者踢毽子,故选B。
5. D 句意:当毽子一次次地飞过我的头顶时,越来越多的学生来欣赏这个游戏并且一些人甚至问“我们能加入你吗?”。tooth 牙齿;mark 记号;flag 旗帜;head 头。根据 “When the jianzi flies above ...”及踢毽子的常识,可知此处指毽子一次又一次飞过作者的头顶,故选D。
6. B 句意:当毽子一次次地飞过我的头顶时,越来越多的学生来欣赏这个游戏并且一些人甚至问“我们能加入你吗?”。only 仅仅;even 甚至;really 真正地;soon 很快。根据“more and more students come to enjoy the game”及“and”可知此处进一步强调人们对毽子感兴趣,even 甚至,可以用来加强语气,起到强调作用,故选B。
7. B 句意:然后一个令人激动的想法涌上我的心头:为什么不创建一个毽子俱乐部让更多的人学习这项中国的传统游戏呢?boring 无聊的;exciting 令人激动的;useful 有用的;interested 感兴趣的。根据“Why not start a jianzi ... to make more people learn about this traditional game in China?”可知这一想法是令人激动的,故选B。
8. A 句意:为什么不创建一个毽子俱乐部让更多的人学习这项中国的传统游戏呢?club 俱乐部;part 部分;member 成员;duty 责任。根据“make more people learn about this traditional game in China”可知此处指创建一个毽子俱乐部,故选A。
9. A 句意:我告诉其他的学生踢毽子作为一项锻炼的优点。exercise 锻炼;homework 家庭作业;example 例子;mark 标记。根据“It is good for our health and helps us stay strong.”可知此处指告诉其他的学生踢毽子作为一项锻炼的优点,故选A。
10. B 句意:我爱上了踢毽子——不仅是为了玩得开心,也是为了展示我们的传统运动。get to know 逐渐了解;fall in love with 爱上;blow out 熄灭;make use of 利用。根据“not only to have fun but also to show our traditional sport”可知,此处解释了作者爱上踢毽子的原因,故选B。
二、BDCA
查看更多完整答案,请扫码查看