2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Tuesday 阅读理解 B
欢乐海洋公园春游通知
Dear parents,
The Grade 6 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know. Please let your children bring the form to school tomorrow morning.

Time to visit: May 18, 2025
Class 1~6: 9 a.m.—12 a.m.
Class 7~12: 1 p.m.—4 p.m.
Things to do:
Watch a white whale show ☐ Visit ☑ Not Visit
Watch a dolphin show ☐ Visit ☐ Not Visit (Just tick√)
Take photos with the sea lion
See a film about sea animals
The Map of Happy Sea Park:
Upon entering the sea park, you will see the Whale House first. Behind it is a cinema. Films about sea animals are waiting for you.
The Dolphin House, located on the second and third floors, is the largest building in the park.
The Sea Lion House is on the third floor too. It’s on the left of the Dolphin House.
Things to bring:
♦ A bag with the school ID card
♦ Snacks and drinks allowed (Please do not feed the animals!)
Signature:
1. 新考法 图片理解 Which is the RIGHT map of the sea park?

A.
3F: Sea Lion House, Dolphin House
2F: Dolphin House
1F: Cinema, Whale House
B.
3F: Cinema, Dolphin House
2F: Dolphin House
1F: Sea Lion House, Whale House
C.
3F: Dolphin House, Sea Lion House
1F: Dolphin House, Cinema, Whale House
D.
3F: Dolphin House, Sea Lion House
2F: Dolphin House
1F: Whale House, Cinema
2. What can students do during the school trip?
A. Feed the sea animals.
B. Watch a sea lion show.
C. Enjoy a film about sea animals.
D. Take photos with their parents.
3. 推理判断 Why does the writer write this notice?
A. To show parents the price of the trip.
B. To help parents learn about the trip.
C. To introduce the best way to visit the park.
D. To invite parents to make videos about the trip.
词汇积累
form /fɔːm/ n. 表格
go on a school trip 参加学校旅行
first/second/third floor 一楼/二楼/三楼
upon /ə'pɒn/ prep. 一……就……
时间表达:May 18, 2025(日期顺序:月、日、年,月份首字母大写,日期用基数词。)
locate /ləʊ'keɪt/ v. 建立
语法充电
欢乐海洋公园春游通知
Dear parents,
The Grade 6 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know. Please let your children bring the form to school tomorrow morning.
Time to visit: May 18, 2025
Class 1~6: 9 a.m.—12 a.m.
Class 7~12: 1 p.m.—4 p.m.
Things to do:
Watch a white whale show ☐ Visit ☑ Not Visit
Watch a dolphin show ☐ Visit ☐ Not Visit (Just tick√)
Take photos with the sea lion
See a film about sea animals
The Map of Happy Sea Park:
Upon entering the sea park, you will see the Whale House first. Behind it is a cinema. Films about sea animals are waiting for you.
The Dolphin House, located on the second and third floors, is the largest building in the park.
The Sea Lion House is on the third floor too. It’s on the left of the Dolphin House.
Things to bring:
♦ A bag with the school ID card
♦ Snacks and drinks allowed (Please do not feed the animals!)
Signature:
1. 新考法 图片理解 Which is the RIGHT map of the sea park?
A.
3F: Sea Lion House, Dolphin House
2F: Dolphin House
1F: Cinema, Whale House
B.
3F: Cinema, Dolphin House
2F: Dolphin House
1F: Sea Lion House, Whale House
C.
3F: Dolphin House, Sea Lion House
1F: Dolphin House, Cinema, Whale House
D.
3F: Dolphin House, Sea Lion House
2F: Dolphin House
1F: Whale House, Cinema
2. What can students do during the school trip?
A. Feed the sea animals.
B. Watch a sea lion show.
C. Enjoy a film about sea animals.
D. Take photos with their parents.
3. 推理判断 Why does the writer write this notice?
A. To show parents the price of the trip.
B. To help parents learn about the trip.
C. To introduce the best way to visit the park.
D. To invite parents to make videos about the trip.
词汇积累
form /fɔːm/ n. 表格
go on a school trip 参加学校旅行
first/second/third floor 一楼/二楼/三楼
upon /ə'pɒn/ prep. 一……就……
时间表达:May 18, 2025(日期顺序:月、日、年,月份首字母大写,日期用基数词。)
locate /ləʊ'keɪt/ v. 建立
语法充电
答案:
Tuesday
Q 答案详解
1.A 细节理解题。根据“Upon entering the sea park,you will see the Whale House,first. Behind it is a cinema.”“The Dolphin House,located on the second and third floors”和“The Sea Lion House is on the third floor too. It’s on the left of the Dolphin House.”可知,一进门可以看到鲸鱼之家,它后面是一家电影院。所以鲸鱼之家在一楼,后面是电影院。海豚馆在二楼和三楼,海狮馆也在三楼。它在海豚馆的左边。结合选项可知,选项A
表述正确。故选A。
2.C 细节理解题。根据“Films about sea animals are waiting for you.”可知,学生在学校旅行期间可以看一部关于海洋动物的电影。故选C。
A 易错警示 细节理解中的偷换概念
“偷换概念”指题目选项中看似与原文相关,但通过以下方式扭曲原意:
1.替换关键动作或对象,例如:
原文:与海狮拍照(Take photos with the sea lion)。
选项:观看海狮表演(Watch a sea lion show)。
2.修改时间/地点/范围,例如:
原文:活动时间为上午9点至12点(9 a.m.—12 a.m.)。
选项:活动持续到下午1点(Extended to 1 p.m.)。
3.添加或删除限制条件,例如:
原文:可携带零食,但禁止喂动物(Snacks allowed;do not feed animals)。
选项:禁止携带零食(Snacks are not allowed)。
4.混淆绝对与相对表达,例如:
原文:电影在1楼放映(Films are shown on the 1st floor)。
选项:电影只在1楼放映(Films are only on the 1st floor)。
3.B 推理判断题。根据“The Grade 6 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know.”可知,这篇文章是帮助家长了解一些关于欢乐海洋公园之旅的事情。故选B。
Q 答案详解
1.A 细节理解题。根据“Upon entering the sea park,you will see the Whale House,first. Behind it is a cinema.”“The Dolphin House,located on the second and third floors”和“The Sea Lion House is on the third floor too. It’s on the left of the Dolphin House.”可知,一进门可以看到鲸鱼之家,它后面是一家电影院。所以鲸鱼之家在一楼,后面是电影院。海豚馆在二楼和三楼,海狮馆也在三楼。它在海豚馆的左边。结合选项可知,选项A
表述正确。故选A。
2.C 细节理解题。根据“Films about sea animals are waiting for you.”可知,学生在学校旅行期间可以看一部关于海洋动物的电影。故选C。
A 易错警示 细节理解中的偷换概念
“偷换概念”指题目选项中看似与原文相关,但通过以下方式扭曲原意:
1.替换关键动作或对象,例如:
原文:与海狮拍照(Take photos with the sea lion)。
选项:观看海狮表演(Watch a sea lion show)。
2.修改时间/地点/范围,例如:
原文:活动时间为上午9点至12点(9 a.m.—12 a.m.)。
选项:活动持续到下午1点(Extended to 1 p.m.)。
3.添加或删除限制条件,例如:
原文:可携带零食,但禁止喂动物(Snacks allowed;do not feed animals)。
选项:禁止携带零食(Snacks are not allowed)。
4.混淆绝对与相对表达,例如:
原文:电影在1楼放映(Films are shown on the 1st floor)。
选项:电影只在1楼放映(Films are only on the 1st floor)。
3.B 推理判断题。根据“The Grade 6 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know.”可知,这篇文章是帮助家长了解一些关于欢乐海洋公园之旅的事情。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看