2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Monday 阅读理解A
Monday 阅读理解 A Week 3
劳动实践

Q: Why do you spend time learning life skills?
Hu: You live and learn. It's fun to learn something new and that makes my life colourful.
Wang: I want to be an independent person. I don't want to ask my parents for help all the time.
Su: Learning something new can be exciting. It is also a good way to relax.
阅读上述材料,选择合适的选项。
(
A. Is it safe enough for children to shop online?
B. Is it necessary for young people to learn life skills?
C. Does the Internet play an important role in your life?
D. Will more and more young people be good at life skills?
(
A. To have some fun.
B. To live independently.
C. To relax after work.
D. To show her love for life.
(
A. About 320 people want to learn to cook.
B. First aid is the second most popular life skill.
C. "You live and learn" is Su's favourite saying.
D. Over 90% think young people should learn life skills.

Monday 阅读理解 A Week 3
劳动实践
Q: Why do you spend time learning life skills?
Hu: You live and learn. It's fun to learn something new and that makes my life colourful.
Wang: I want to be an independent person. I don't want to ask my parents for help all the time.
Su: Learning something new can be exciting. It is also a good way to relax.
阅读上述材料,选择合适的选项。
(
B
)1. 补全文章 Which of the following can be put in "B
"?A. Is it safe enough for children to shop online?
B. Is it necessary for young people to learn life skills?
C. Does the Internet play an important role in your life?
D. Will more and more young people be good at life skills?
(
B
)2. Why does Wang want to learn life skills?A. To have some fun.
B. To live independently.
C. To relax after work.
D. To show her love for life.
(
D
)3. 细节理解 According to the text, which of the following statements(陈述) is TRUE?A. About 320 people want to learn to cook.
B. First aid is the second most popular life skill.
C. "You live and learn" is Su's favourite saying.
D. Over 90% think young people should learn life skills.
答案:
Monday
Q 答案详解
一、1. B 推理判断题。根据“Yes,it is. Some of them are really useful.”“No,the young don’t need them.”等可知,空处应该是一般疑问句,且与年轻人学习某种技能有关,选项B“年轻人有必要学习生活技能吗?”符合。故选B。
2. B 细节理解题。根据“Wang:I want to be an independent person. I don’t want to ask my parents for help all the time.”可知,王同学不想一直向父母求助,因此是想要独立生活。故选B。
3. D 细节理解题。根据图示可知,有45.2%的人想学习烹饪。总共有1000人参与调查,计算得出45.2%的1000人是452人,故选项A错误。选项B中提到急救是第二受欢迎的生活技能,但根据图示可知,急救的受欢迎程度为33.9%,低于做饭的45.2%和整理的46.2%,因此不是第二受欢迎的。选项C中“你活到老学到老”是胡同学的观点,而不是苏同学的。饼状图中,认为年轻人应该学习生活技能的比例为49.7%+43.2%=92.9%,确实超过90%,故选D。
A 易错提醒 人物观点混淆
文中不同人物的观点容易混淆,如Hu、Wang和Su的观点,可能因快速阅读而记错谁说了哪句话,导致选择错误答案。记忆不清的时候一定要回归原文核对准确。
Q 答案详解
一、1. B 推理判断题。根据“Yes,it is. Some of them are really useful.”“No,the young don’t need them.”等可知,空处应该是一般疑问句,且与年轻人学习某种技能有关,选项B“年轻人有必要学习生活技能吗?”符合。故选B。
2. B 细节理解题。根据“Wang:I want to be an independent person. I don’t want to ask my parents for help all the time.”可知,王同学不想一直向父母求助,因此是想要独立生活。故选B。
3. D 细节理解题。根据图示可知,有45.2%的人想学习烹饪。总共有1000人参与调查,计算得出45.2%的1000人是452人,故选项A错误。选项B中提到急救是第二受欢迎的生活技能,但根据图示可知,急救的受欢迎程度为33.9%,低于做饭的45.2%和整理的46.2%,因此不是第二受欢迎的。选项C中“你活到老学到老”是胡同学的观点,而不是苏同学的。饼状图中,认为年轻人应该学习生活技能的比例为49.7%+43.2%=92.9%,确实超过90%,故选D。
A 易错提醒 人物观点混淆
文中不同人物的观点容易混淆,如Hu、Wang和Su的观点,可能因快速阅读而记错谁说了哪句话,导致选择错误答案。记忆不清的时候一定要回归原文核对准确。
查看更多完整答案,请扫码查看