2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Monday 阅读理解A
Monday 阅读理解 A Week 13
世界地理
探秘世界三大地理奇观
The world is full of amazing nature, buildings, technology and discoveries. Some are man-made and others happen naturally.

Musical road In Japan, there are roads that play music as cars travel over them. Grooves are carefully cut into the surface of the road. The spaces between the grooves make different music as cars touch them. The closer the grooves are, the louder the music will be.

Bicycle in the tree On Vashon Island, Washington, a bicycle is in a tree. The bike is not hanging on a branch—it is fixed in the tree and the tree is growing upwards. The tree grows around the bike instead making it part of its growth.

Underground city In Cappadocia, Turkey, a man knocked down a wall of his home and discovered a huge underground city. It has many tunnels, rooms and wells. Thousands of shafts bring air to even the deepest levels. The city is huge enough for 200 people and their animals to live in.
阅读短文,选择合适的选项。
(
A. the road is huge enough
B. cars are running very fast
C. cars touch the spaces between the grooves
D. there is a piano on the road
(
A. It’s high up in the sky.
B. It pushes a bike over.
C. A bike hangs on its branch.
D. It continues growing with a bike inside.
(
A. Because it is very warm underground.
B. Because there are thousands of shafts for air.
C. Because the city is close to the surface.
D. Because there are many bikes for transportation.
(
A. Travel. B. Technology. C. Education. D. Health.

Monday 阅读理解 A Week 13
世界地理
探秘世界三大地理奇观
The world is full of amazing nature, buildings, technology and discoveries. Some are man-made and others happen naturally.
Musical road In Japan, there are roads that play music as cars travel over them. Grooves are carefully cut into the surface of the road. The spaces between the grooves make different music as cars touch them. The closer the grooves are, the louder the music will be.
Bicycle in the tree On Vashon Island, Washington, a bicycle is in a tree. The bike is not hanging on a branch—it is fixed in the tree and the tree is growing upwards. The tree grows around the bike instead making it part of its growth.
Underground city In Cappadocia, Turkey, a man knocked down a wall of his home and discovered a huge underground city. It has many tunnels, rooms and wells. Thousands of shafts bring air to even the deepest levels. The city is huge enough for 200 people and their animals to live in.
阅读短文,选择合适的选项。
(
C
)1. According to the passage, the musical road plays music becauseC
.A. the road is huge enough
B. cars are running very fast
C. cars touch the spaces between the grooves
D. there is a piano on the road
(
D
)2. What makes the tree so amazing?A. It’s high up in the sky.
B. It pushes a bike over.
C. A bike hangs on its branch.
D. It continues growing with a bike inside.
(
B
)3. Why can people live in the deepest parts of the underground city?A. Because it is very warm underground.
B. Because there are thousands of shafts for air.
C. Because the city is close to the surface.
D. Because there are many bikes for transportation.
(
A
)4. 推理判断 In which part of a magazine can we most probably read this passage?A. Travel. B. Technology. C. Education. D. Health.
答案:
Monday
Q 答案详解
1. C 细节理解题。根据原文描述,音乐公路的原理是汽车压过凹槽之间的空隙(spaces between the grooves)时产生不同的音乐。选项C正确,其他选项与原文不符。
2. D 细节理解题。原文指出,自行车被固定在树中,树持续生长并将自行车包裹成为自身的一部分(the tree has continued growing upwards ... making it part of its growth),选项D正确。
3. B 细节理解题。地下城最深处能居住的原因是“数千个竖井(shafts)输送空气到深处”(Thousands of shafts bring air to even the deepest levels),选项B正确。
4. A 短文介绍了世界上的三大奇妙景点(音乐公路、树中自行车、地下城),属于“旅行见闻”或“世界探索”类内容。选项A(Travel)最合适。
Q 答案详解
1. C 细节理解题。根据原文描述,音乐公路的原理是汽车压过凹槽之间的空隙(spaces between the grooves)时产生不同的音乐。选项C正确,其他选项与原文不符。
2. D 细节理解题。原文指出,自行车被固定在树中,树持续生长并将自行车包裹成为自身的一部分(the tree has continued growing upwards ... making it part of its growth),选项D正确。
3. B 细节理解题。地下城最深处能居住的原因是“数千个竖井(shafts)输送空气到深处”(Thousands of shafts bring air to even the deepest levels),选项B正确。
4. A 短文介绍了世界上的三大奇妙景点(音乐公路、树中自行车、地下城),属于“旅行见闻”或“世界探索”类内容。选项A(Travel)最合适。
查看更多完整答案,请扫码查看