2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语》

Monday 阅读理解A
Monday 阅读理解 A
生态文明
北极熊的生存危机
The 2025 International Polar Bear Day is coming! Let’s get to know the largest bears!
Some facts about polar bears
×12=
An adult male polar bear weighs about 750 kg, which is about the same weight as 12
men.
 Others Seals (海豹) Fish Food
Colour
They are actually black, not white. They appear white because their hair reflects sunlight.
Skills
They have an amazing sense of smell.
They are excellent swimmers.
They can keep themselves warm even in very low temperatures.
Challenges that polar bears face
They depend on sea ice for resting, hunting and breeding, but the area of sea ice is becoming smaller and smaller.
People dump oil waste or other harmful things into the sea, which puts them in danger.
They still face the danger of being hunted by humans.
阅读材料,选择合适的选项。
(
D
)1. What do polar bears mainly eat?
A. Birds.
B. Fish.
C. Eggs.
D. Seals.
(
C
)2. Why is sea ice important to polar bears?
A. Because they need it to store food.
B. Because they can’t keep warm without it.
C. Because they need it to hunt and produce babies.
D. Because they can’t swim and can only walk on ice.
(
B
)3. What does the underlined word “dump” mean in Chinese?
A. 回收
B. 倾倒
C. 售卖
D. 开采
(
C
)4. What can we learn about polar bears?
A. They are actually white.
B. They have very good hearing.
C. There are still people hunting them.
D. They are the largest animals in the world.
答案: Monday
Q 答案详解
1. D 细节理解题。根据图表 Food 可知,扇形统计图中海豹占比最大,所以北极熊主要吃 Seals。故选 D。
2. C 细节理解题。根据“They depend on sea ice for resting,hunting and breeding,but the area of sea ice is becoming smaller and smaller.”可知,它们需要冰来休息、狩猎和繁殖。故选 C。
3. B 词义猜测题。“People dump oil waste or other harmful things into the sea”意思是“人们向海里倾倒石油废料或其他有害物质”。联系语境,这里“dump”表示把一些东西随意丢弃或排放到某个地方,选项B“倾倒”符合此意。而选项 A“回收”、选项C“售卖”、选项 D“开采”都与句意不符。故选 B。
4. C 细节理解题。根据“They still face the danger of being hunted by humans.”可知它们仍然面临着被人类猎杀的危险。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭