2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Tuesday 阅读理解 B
科普知识
桥梁如何改变人类生活
Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats. Bridges made travelling across rivers safe and fast.
Early bridges were short. The Zhaozhou Bridge, built more than 1,400 years ago, is only about 64 metres long. Then, people built long bridges over big rivers. The Haizhu Bridge, the first steel bridge over the Pearl River, is about 1,114 metres long. Now, people have built bridges between cities. For example, people built the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge in 2018. This great bridge is 55 kilometres long and is one of the longest sea-crossing bridges in the world. Before, it took people about three hours to travel between Zhuhai and Hong Kong, but now it only takes 45 minutes.
Thanks to bridges, people save time in travelling. As bridges change and get stronger, they make people’s life better.
一、读句子,将与句子信息相符的桥梁编号写在相应的括号内。

A. The Zhaozhou Bridge B. The Haizhu Bridge C. The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge
(
(
(
二、根据短文内容,补全下列句子信息。
1. Before bridges were built, people crossed rivers by
2. 新考法 学科融合 The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge saves
三、判断句子是否符合短文内容,如符合,在括号内写“T”,否则写“F”。
(
(
(
(
(

科普知识
桥梁如何改变人类生活
Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats. Bridges made travelling across rivers safe and fast.
Early bridges were short. The Zhaozhou Bridge, built more than 1,400 years ago, is only about 64 metres long. Then, people built long bridges over big rivers. The Haizhu Bridge, the first steel bridge over the Pearl River, is about 1,114 metres long. Now, people have built bridges between cities. For example, people built the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge in 2018. This great bridge is 55 kilometres long and is one of the longest sea-crossing bridges in the world. Before, it took people about three hours to travel between Zhuhai and Hong Kong, but now it only takes 45 minutes.
Thanks to bridges, people save time in travelling. As bridges change and get stronger, they make people’s life better.
一、读句子,将与句子信息相符的桥梁编号写在相应的括号内。
A. The Zhaozhou Bridge B. The Haizhu Bridge C. The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge
(
B
)1. This bridge is over the Pearl River and is about 1,114 metres long.(
A
)2. This bridge is about 1,400 years old. It is about 64 metres long.(
C
)3. This bridge is 55 kilometres long and connects three cities.二、根据短文内容,补全下列句子信息。
1. Before bridges were built, people crossed rivers by
swimming
or using boats
.2. 新考法 学科融合 The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge saves
2.25/ two and a quarter
hours of travel time between Zhuhai and Hong Kong.三、判断句子是否符合短文内容,如符合,在括号内写“T”,否则写“F”。
(
T
)1. This passage talks about the changes of bridges.(
T
)2. Without bridges, people had to swim or take a boat to cross a river.(
F
)3. The Haizhu Bridge is the first bridge in China.(
F
)4. 词义猜测 The underlined word “sea-crossing” means “海底” in Chinese.(
T
)5. Bridges can make traffic faster and make people’s life better.
答案:
Tuesday
Q 答案详解
一、1. B 文中提到“The Haizhu Bridge, the first steel bridge over the Pearl River, is about 1,114 metres long.”,与句子描述的“This bridge is over the Pearl River and is about 1,114 metres long.”信息完全一致,所以选B。
2. A 文中描述“The Zhaozhou Bridge, built more than 1,400 years ago, is only about 64 metres long.”,与句子中的“1,400 years old”和“64 metres long”相符,所以选A。
3. C 文中指出“The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ... is 55 kilometres long and is one of the longest sea-crossing bridges in the world.”与句子描述的“This bridge is 55 kilometres long and connects three cities.”信息一致,所以选C。
二、1. swimming; boats 根据短文第一段的描述,“Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats.”这句话直接给出了桥梁建成前人们过河的方式,即游泳或使用船只。
2. 2.25/ two and a quarter 短文提到以前从珠海到香港需要大约3小时,现在通过港珠澳大桥只需45分钟。3小时等于180分钟,180分钟减去45分钟等于135分钟,也就是2小时15分钟,即2.25小时。
三、1. T 文中从早期的短桥到现代的长桥,再到跨海大桥,展现了桥梁的演变过程,与句子描述的“This passage talks about the changes of bridges.”相符。
2. T 文中开头“Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats.”与句子描述的“Without bridges, people had to swim or take a boat to cross a river.”一致。
3. F 文中只提到Haizhu Bridge是“the first steel bridge over the Pearl River”,并未说它是“the first bridge in China”,所以错误。
4. F 文中“the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ... is one of the longest sea-crossing bridges in the world”中的“sea-crossing”应理解为“跨海的”,而非“海底”。所以错误。
5. T 文中最后总结“Thanks to bridges, people save time in travelling. As bridges change and get stronger, they make people’s life better.”与句子描述一致。
32 学霸·阅读 英语 五年级
Q 答案详解
一、1. B 文中提到“The Haizhu Bridge, the first steel bridge over the Pearl River, is about 1,114 metres long.”,与句子描述的“This bridge is over the Pearl River and is about 1,114 metres long.”信息完全一致,所以选B。
2. A 文中描述“The Zhaozhou Bridge, built more than 1,400 years ago, is only about 64 metres long.”,与句子中的“1,400 years old”和“64 metres long”相符,所以选A。
3. C 文中指出“The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ... is 55 kilometres long and is one of the longest sea-crossing bridges in the world.”与句子描述的“This bridge is 55 kilometres long and connects three cities.”信息一致,所以选C。
二、1. swimming; boats 根据短文第一段的描述,“Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats.”这句话直接给出了桥梁建成前人们过河的方式,即游泳或使用船只。
2. 2.25/ two and a quarter 短文提到以前从珠海到香港需要大约3小时,现在通过港珠澳大桥只需45分钟。3小时等于180分钟,180分钟减去45分钟等于135分钟,也就是2小时15分钟,即2.25小时。
三、1. T 文中从早期的短桥到现代的长桥,再到跨海大桥,展现了桥梁的演变过程,与句子描述的“This passage talks about the changes of bridges.”相符。
2. T 文中开头“Before bridges were built, people crossed rivers by swimming or using boats.”与句子描述的“Without bridges, people had to swim or take a boat to cross a river.”一致。
3. F 文中只提到Haizhu Bridge是“the first steel bridge over the Pearl River”,并未说它是“the first bridge in China”,所以错误。
4. F 文中“the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ... is one of the longest sea-crossing bridges in the world”中的“sea-crossing”应理解为“跨海的”,而非“海底”。所以错误。
5. T 文中最后总结“Thanks to bridges, people save time in travelling. As bridges change and get stronger, they make people’s life better.”与句子描述一致。
32 学霸·阅读 英语 五年级
查看更多完整答案,请扫码查看