2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第103页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Saturday周末集训 训练2
Saturday周末集训 训练2
Saturday 周末集训
训练 2 阅读理解
悉尼:海港明珠的多彩画卷
Sydney is a young city with about 200 years’ history. But in Australia, it is the oldest city, and also the country’s largest city. Sydney is the most popular city in Australia.
The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and birds sing in the garden. People living in Sydney like to have an easy life. They will tell you,“Don’t worry.”
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. There are many tall and modern buildings in Sydney. Among them is the tallest one, Centre-point Tower. Standing on the 205-metre tower, you will have a great view of the city.
Sydney is renowned for its deep harbour. The harbour has many bays and beautiful surf beaches. Among them, Bondi Beach is the most popular. Sydney Harbour is not only beautiful, it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People in Sydney like to call themselves Sydney-siders. They are mostly friendly and easygoing. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.
根据文章内容回答下列问题。
1. Which city is the oldest in Australia?
2. What’s the climate like in Sydney?
3. How tall is the Centre-point Tower?
4. What’s Sydney famous for?
5. What do ships from Sydney carry to other countries?
6. What do Sydney-siders do when they are not working?

Saturday周末集训 训练2
Saturday 周末集训
训练 2 阅读理解
悉尼:海港明珠的多彩画卷
Sydney is a young city with about 200 years’ history. But in Australia, it is the oldest city, and also the country’s largest city. Sydney is the most popular city in Australia.
The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and birds sing in the garden. People living in Sydney like to have an easy life. They will tell you,“Don’t worry.”
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. There are many tall and modern buildings in Sydney. Among them is the tallest one, Centre-point Tower. Standing on the 205-metre tower, you will have a great view of the city.
Sydney is renowned for its deep harbour. The harbour has many bays and beautiful surf beaches. Among them, Bondi Beach is the most popular. Sydney Harbour is not only beautiful, it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People in Sydney like to call themselves Sydney-siders. They are mostly friendly and easygoing. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.
根据文章内容回答下列问题。
1. Which city is the oldest in Australia?
Sydney.
2. What’s the climate like in Sydney?
The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer.
3. How tall is the Centre-point Tower?
205 metres tall.
4. What’s Sydney famous for?
Its deep harbour.
5. What do ships from Sydney carry to other countries?
Wool, wheat and meat.
6. What do Sydney-siders do when they are not working?
They love to have a good time at the beach, swimming and sailing.
答案:
Saturday 训练 2
Q 答案详解
1.Sydney. 根据“Sydney is a young city with about 200 years’ history. But in Australia,it is the oldest city,and also the country’s largest city.”可知,Sydney 是澳大利亚最古老的城市。
2.The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. 根据“The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer.”可知,悉尼的气候很好。冬天不太冷,夏天不太热。
3.205 metres tall. 根据“Standing on the 205-metre tower,you will have a great view of the city.”可知,塔高205米。
4.Its deep harbour. 根据“Sydney is renowned for its deep harbour.”可知,悉尼以其深港而闻名。
5.Wool, wheat and meat. 根据“Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.”可知,轮船将羊毛、小麦和肉类从悉尼运往其他国家。
6.They love to have a good time at the beach, swimming and sailing. 根据“When they are not working,they love to have a good time at the beach,swimming and sailing.”可知,当他们不工作的时候,他们喜欢在海滩上度过美好的时光,游泳和航海。
Q 答案详解
1.Sydney. 根据“Sydney is a young city with about 200 years’ history. But in Australia,it is the oldest city,and also the country’s largest city.”可知,Sydney 是澳大利亚最古老的城市。
2.The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer. 根据“The climate of Sydney is very good. It is not too cold during the winter and not too hot during the summer.”可知,悉尼的气候很好。冬天不太冷,夏天不太热。
3.205 metres tall. 根据“Standing on the 205-metre tower,you will have a great view of the city.”可知,塔高205米。
4.Its deep harbour. 根据“Sydney is renowned for its deep harbour.”可知,悉尼以其深港而闻名。
5.Wool, wheat and meat. 根据“Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.”可知,轮船将羊毛、小麦和肉类从悉尼运往其他国家。
6.They love to have a good time at the beach, swimming and sailing. 根据“When they are not working,they love to have a good time at the beach,swimming and sailing.”可知,当他们不工作的时候,他们喜欢在海滩上度过美好的时光,游泳和航海。
查看更多完整答案,请扫码查看