2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语》

Tuesday 阅读理解 B
I 型还是 E 型?
MBTI is a personality test. Many people take the test to find out the answer. “Am I an ‘I’ person or an ‘E’ person?” “I” means introverted. “E” means extroverted.
“I’m an ‘E’ person. I should go to the party and make more friends.”
“I’m an ‘I’ person. I’d like to work by myself. I could be a writer in the future.” They may think like this.
But there are also problems. Some people take the test for a second time and get different results. Some people find it hard to answer some questions. “I like watching TV by myself. But I also enjoy playing with my friends. Am I an ‘I’ or an ‘E’?” Personalities can change with time, and they are not black-or-white, scientists say. You may be introverted now but become extroverted when you get older. Or, you can be both an “I” and an “E”. Don’t label yourself!
When you take a personality test, you may think, “Oh, that’s me.” That’s because the descriptions are generic. They can be used to describe many people. So, don’t take it too seriously.

In the MBTI test, there are 16 personality types. Let’s take a look at some of them.
Performer: They like to have fun with things around them: food, clothes and people. They can be actors and teachers.
Inventor: They are clever. They like to deal with new problems. They can be writers and lawyers.
Protector: They are warm-hearted. They like to protect others. They can be doctors and nurses.
阅读短文,选择合适的选项。
(
A
)1. In the MBTI test, an “I” person would like to
A
.
A. work by oneself
B. go to the party
C. make more friends
(
B
)2. The underlined word “black-or-white” means
B
in Chinese.
A. 黑白相间的
B. 非黑即白的
C. 黑白不分的
(
C
)3. If you are warm-hearted and you like to protect others, you can be a
C
.
A. writer
B. teacher
C. nurse
(
B
)4. According to the passage, which of the following is NOT right?
A. You can be both an “I” and an “E”.
B. You should take the test result seriously.
C. You may be an “I” now but become an “E” when you get older.
答案: Tuesday
Q 答案详解
1.A 细节理解题。根据文章中的描述,“I”代表内向型(introverted),而内向型的人喜欢独自工作(“I’d like to work by myself.”)。选项A“work by oneself”与文章内容一致,因此是正确答案。选项B(去参加派对)和选项C(交更多朋友)更符合外向型(“E”)的特征。
2.B 词义猜测题。文章提到“Personalities can change with time,and they are not black-or-white”,意思是人格会随时间变化,不是绝对的“非黑即白”。这里的“black-or-white”表示“非此即彼”或“绝对化”,选项B“非黑即白的”最符合语境。选项A“黑白相间的”和选项C“黑白不分的”不符合上下文。
3.C 推理判断题。文章中提到“Protector(守护者型)”是热心且喜欢保护他人的人格类型,他们可以成为医生或护士。选项C“nurse(护士)”符合描述,而选项A“writer(作家)”和选项B“teacher(教师)”分别对应其他人格类型(Inventor和Performer)。
4.B 细节理解题。文章明确指出“don’t take it too seriously(不要过于认真对待测试结果)”,因此选项B“你应该认真对待测试结果”与文章观点相矛盾,是错误的。选项A和C与文章内容一致:选项A提到“你可以同时是I和E”,选项C提到“你现在可能是I,但以后可能变成E”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭