2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
Friday 信息还原
火把节里的民族心跳
The Torch Festival is one of the most important festivals for some ethnic groups in China. 1.
During this festival,people get together in large numbers. They light torches and walk through the streets. 2.
People dress up in their traditional and colourful clothes. 3.

4.
In a word,the Torch Festival shows the rich culture and traditions of some ethnic groups.
5.
一、根据短文内容,从下面的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
A. It also makes people closer.
B. It shows people’s delicious food.
C. The flames make the night as bright as day.
D. The food at the Torch Festival is also very special.
E. It is usually held in summer and lasts for several(一些) days.
F. They dance and sing to express their happiness and thanks.
二、新考法 文化意识 将节日元素与其含义相匹配。
(
(
(
三、新考法 开放问答 根据短文内容,回答下列问题。
1. Why do you think the Torch Festival makes people closer?
2. If you could add a new activity to the festival,what would it be? Why?
词汇积累
torch /tɔːtʃ/ n. 火把
ethnic /'eθnɪk/ adj. 少数民族的
acrobatic /ˌækrəˈbætɪk/ n. 杂技
grilled /grɪld/ adj. 烧烤的
语法充电
light torches 点燃火把。“light”在这里是动词,意思是“点燃”。
Delicious dishes ... are prepared.这个句子是被动语态的结构,主语是“Delicious dishes”,动作的执行者没有明确指出。虽然小学英语以主动语态为主,但我们可以初步了解有些句子的主语是动作的承受者而不是执行者。
火把节里的民族心跳
The Torch Festival is one of the most important festivals for some ethnic groups in China. 1.
E
During this festival,people get together in large numbers. They light torches and walk through the streets. 2.
C
And they create a beautiful and warm scene.People dress up in their traditional and colourful clothes. 3.
F
There are also many performances such as acrobatics,traditional sports competitions and so on.4.
D
Delicious dishes such as grilled meat and special cakes are prepared. Families and friends come together to enjoy the big meal and share the good times.In a word,the Torch Festival shows the rich culture and traditions of some ethnic groups.
5.
A
It is a festival full of love,togetherness and celebration.一、根据短文内容,从下面的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
A. It also makes people closer.
B. It shows people’s delicious food.
C. The flames make the night as bright as day.
D. The food at the Torch Festival is also very special.
E. It is usually held in summer and lasts for several(一些) days.
F. They dance and sing to express their happiness and thanks.
二、新考法 文化意识 将节日元素与其含义相匹配。
(
B
)1. Traditional clothes A. Sharing happiness(
A
)2. Singing and dancing B. Cultural identity(
C
)3. Big family meal C. Community love三、新考法 开放问答 根据短文内容,回答下列问题。
1. Why do you think the Torch Festival makes people closer?
2. If you could add a new activity to the festival,what would it be? Why?
词汇积累
torch /tɔːtʃ/ n. 火把
ethnic /'eθnɪk/ adj. 少数民族的
acrobatic /ˌækrəˈbætɪk/ n. 杂技
grilled /grɪld/ adj. 烧烤的
语法充电
light torches 点燃火把。“light”在这里是动词,意思是“点燃”。
Delicious dishes ... are prepared.这个句子是被动语态的结构,主语是“Delicious dishes”,动作的执行者没有明确指出。虽然小学英语以主动语态为主,但我们可以初步了解有些句子的主语是动作的承受者而不是执行者。
答案:
一、1.E 根据上句“The Torch Festival is one of the most important festivals for some ethnic groups in China.”可知,这里是在介绍火把节,因此E项“它通常在夏天举行,持续好几天。”符合语境,故选E。
2.C 根据上句“They light torches and walk through the streets.”可知,这里是在介绍火把节当天的活动,因此C项“火焰使夜晚像白天一样明亮。”符合语境,故选C。
3.F 根据上句“People dress up in their traditional and colourful clothes.”可知,这里是在介绍人们的活动,因此F项“他们跳舞唱歌来表达他们的快乐和感谢。”符合语境,故选F。
4.D 根据下句“Delicious dishes such as grilled meat and special cakes are prepared.”可知,这里是在介绍火把节的美食,因此D项“火把节的食品也很特别。”符合语境,故选D。
5.A 根据上句“In a word, the Torch Festival shows the rich culture and traditions of some ethnic groups.”可知,这里是在总结火把节的意义,因此A项“它也让人们更亲近。”符合语境,故选A。
二、1.B Cultural identity(文化认同):传统服饰是民族文化的重要组成部分,它体现了不同民族的文化特色和身份认同。
2.A Sharing happiness(分享快乐):唱歌和跳舞是人们表达快乐和分享幸福时刻的常见方式。
3.C Community love(团体关爱):家庭聚餐是一种重要的社交活动,它增进了家人和朋友之间的感情,也体现了团体成员之间的关爱。
三、1.Because they share activities and meals. 其他列举各种分享活动相关信息的答案也可以。
2.I would add storytelling about ancestors, because it helps us remember history. 开放问题,回答合理,句子表达准确即可。
2.C 根据上句“They light torches and walk through the streets.”可知,这里是在介绍火把节当天的活动,因此C项“火焰使夜晚像白天一样明亮。”符合语境,故选C。
3.F 根据上句“People dress up in their traditional and colourful clothes.”可知,这里是在介绍人们的活动,因此F项“他们跳舞唱歌来表达他们的快乐和感谢。”符合语境,故选F。
4.D 根据下句“Delicious dishes such as grilled meat and special cakes are prepared.”可知,这里是在介绍火把节的美食,因此D项“火把节的食品也很特别。”符合语境,故选D。
5.A 根据上句“In a word, the Torch Festival shows the rich culture and traditions of some ethnic groups.”可知,这里是在总结火把节的意义,因此A项“它也让人们更亲近。”符合语境,故选A。
二、1.B Cultural identity(文化认同):传统服饰是民族文化的重要组成部分,它体现了不同民族的文化特色和身份认同。
2.A Sharing happiness(分享快乐):唱歌和跳舞是人们表达快乐和分享幸福时刻的常见方式。
3.C Community love(团体关爱):家庭聚餐是一种重要的社交活动,它增进了家人和朋友之间的感情,也体现了团体成员之间的关爱。
三、1.Because they share activities and meals. 其他列举各种分享活动相关信息的答案也可以。
2.I would add storytelling about ancestors, because it helps us remember history. 开放问题,回答合理,句子表达准确即可。
查看更多完整答案,请扫码查看