第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
二、阅读理解
A
KEY→P30
范畴:人与社会 主题:招聘信息 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
Student Volunteers Wanted
We need two volunteers.
Do you love animals? Come to the animal hospital every Saturday morning, and you can get on well with the lovely animals.
Come to the Students’ Union for more information.
English Teachers Wanted
Love teaching. Speak fluent English. Have good computer skills. Have good communication skills.
Visit Wenhua School’s website or call Alex on 8434 6789 for more information.
School Bus Drivers Wanted
We need three part - time bus drivers. Work from Monday to Friday. Over ten years’ experience in driving. Under 35 years old.
For more information, come to Xinhua Middle School to visit Mr Brown.
Tour Guides Wanted
Have a few years’ working experience. Have a good knowledge of Geography. Be good at talking with people. Speak English well. Aged 20~30 years old.
To learn more, call Peace Travelling Company on 2434 9857.
( )1. You can go to ________ to get further information if you want to be a volunteer.
A. Xinhua Middle School B. the Students’ Union
C. Peace Travelling Company D. Wenhua School
( )2. Lucy likes to talk with different people, and she may want to be a(n) .
A. bus driver B. animal volunteer
C. tour guide D. English teacher
( )3. There are ________ kinds of jobs that need working experience.
A. two B. three C. four D. five
( )4. If you want to be an English teacher, you should .
A. be under35years old B. know much about Geography
C. have ten years’ experience D. have good computer skills
( )5. You may find the material .
A. in a storybook B. in a newspaper
C. in a notebook D. in a novel

A
KEY→P30
范畴:人与社会 主题:招聘信息 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
Student Volunteers Wanted
We need two volunteers.
Do you love animals? Come to the animal hospital every Saturday morning, and you can get on well with the lovely animals.
Come to the Students’ Union for more information.
English Teachers Wanted
Love teaching. Speak fluent English. Have good computer skills. Have good communication skills.
Visit Wenhua School’s website or call Alex on 8434 6789 for more information.
School Bus Drivers Wanted
We need three part - time bus drivers. Work from Monday to Friday. Over ten years’ experience in driving. Under 35 years old.
For more information, come to Xinhua Middle School to visit Mr Brown.
Tour Guides Wanted
Have a few years’ working experience. Have a good knowledge of Geography. Be good at talking with people. Speak English well. Aged 20~30 years old.
To learn more, call Peace Travelling Company on 2434 9857.
( )1. You can go to ________ to get further information if you want to be a volunteer.
A. Xinhua Middle School B. the Students’ Union
C. Peace Travelling Company D. Wenhua School
( )2. Lucy likes to talk with different people, and she may want to be a(n) .
A. bus driver B. animal volunteer
C. tour guide D. English teacher
( )3. There are ________ kinds of jobs that need working experience.
A. two B. three C. four D. five
( )4. If you want to be an English teacher, you should .
A. be under35years old B. know much about Geography
C. have ten years’ experience D. have good computer skills
( )5. You may find the material .
A. in a storybook B. in a newspaper
C. in a notebook D. in a novel
答案:
答案速递:[A]BCADB
材料是四则招聘广告,招聘喜爱动物的志愿者、英语教师、校车司机和导游。招聘简介包括职位要求及如何获取更多的信息等内容。
1. B 细节理解题。根据Student Volunteers Wanted中的“Come to the Students' Union for more information.”可知,如果你想成为一名志愿者,且想获取更多信息,可到学生会咨询。
2. C 推理判断题。根据Tour Guides Wanted中的“Be good at talking with people.”可知,作为导游要善于和人交谈。露西喜欢与不同的人交谈,由此可推断,她可能想当一名导游。
3. A 细节理解题。根据四则招聘广告的内容可知,校车司机和导游需要工作经验。
4. D 细节理解题。根据English Teachers Wanted中的“Have good computer skills.”可知,英语教师需要精通电脑。
5. B 推理判断题。材料是四则招聘广告,因此你可能在报纸上看到这些信息。
材料是四则招聘广告,招聘喜爱动物的志愿者、英语教师、校车司机和导游。招聘简介包括职位要求及如何获取更多的信息等内容。
1. B 细节理解题。根据Student Volunteers Wanted中的“Come to the Students' Union for more information.”可知,如果你想成为一名志愿者,且想获取更多信息,可到学生会咨询。
2. C 推理判断题。根据Tour Guides Wanted中的“Be good at talking with people.”可知,作为导游要善于和人交谈。露西喜欢与不同的人交谈,由此可推断,她可能想当一名导游。
3. A 细节理解题。根据四则招聘广告的内容可知,校车司机和导游需要工作经验。
4. D 细节理解题。根据English Teachers Wanted中的“Have good computer skills.”可知,英语教师需要精通电脑。
5. B 推理判断题。材料是四则招聘广告,因此你可能在报纸上看到这些信息。
B
KEY→P31
范畴:人与社会 主题:发明创新 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
(时文阅读)We often see cars running on their own without a human driver in science fiction movies. But in China, this is becoming real.
① Self - driving cars first caught wide attention in the country in 2015. That year, Volvo, a carmaker from Sweden, tested such cars in Beijing. Later, Chinese businesses like Baidu started making self - driving cars too.
② Right now, China is becoming the world’s largest market for self - driving cars. By 2040, China will have about 12 million self - driving vehicles, followed by the USA with around 7 million, according to China Daily.
③ In Wuhan, Hubei Province, Baidu’s self - driving cars have had some small accidents. Once, a self - driving car stopped in front of a plastic bag and caused a traffic jam. Another time, two cars slowed down to face each other, and did not know what to do next.
④ These situations might be funny but can be really dangerous. If a self - driving car has a big accident, it can’t decide what to do next on its own and has to wait for someone to come and help. Also, it’s not clear who should be responsible when something goes wrong—the company that owns the self - driving car, the person who designed it, or both.
Luckily, in December 2023, the government made a set of new rules to improve the safety of self - driving cars. More rules will come in the future.
( )1. Which country will probably have the biggest market for self - driving cars by 2040?
A. Sweden. B. America. C. China. D. Denmark.
( )2.
创新考法·语篇逻辑题 Where can the sentence “However, some people are worried about the safety of the technology.” be put?
A. ① B. ② C. ③ D. ④
( )3. What is the meaning of the underlined word “dangerous”?
A. Not different or usual. B. Not helpful.
C. Not lucky. D. Not safe.
( )4. What is Paragraph 5 mainly about?
A. How to help self - driving cars work much better.
B. Some new challenges caused by self - driving cars.
C. What to do next when self - driving cars go wrong.
D. The responsibilities of designing self - driving cars.
( )5. Which can be the best title for this passage?
A. Something about self - driving cars in China
B. How to make self - driving cars work better
C. The new plans for designing self - driving cars
D. Some small accidents from self - driving cars

KEY→P31
范畴:人与社会 主题:发明创新 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
(时文阅读)We often see cars running on their own without a human driver in science fiction movies. But in China, this is becoming real.
① Self - driving cars first caught wide attention in the country in 2015. That year, Volvo, a carmaker from Sweden, tested such cars in Beijing. Later, Chinese businesses like Baidu started making self - driving cars too.
② Right now, China is becoming the world’s largest market for self - driving cars. By 2040, China will have about 12 million self - driving vehicles, followed by the USA with around 7 million, according to China Daily.
③ In Wuhan, Hubei Province, Baidu’s self - driving cars have had some small accidents. Once, a self - driving car stopped in front of a plastic bag and caused a traffic jam. Another time, two cars slowed down to face each other, and did not know what to do next.
④ These situations might be funny but can be really dangerous. If a self - driving car has a big accident, it can’t decide what to do next on its own and has to wait for someone to come and help. Also, it’s not clear who should be responsible when something goes wrong—the company that owns the self - driving car, the person who designed it, or both.
Luckily, in December 2023, the government made a set of new rules to improve the safety of self - driving cars. More rules will come in the future.
( )1. Which country will probably have the biggest market for self - driving cars by 2040?
A. Sweden. B. America. C. China. D. Denmark.
( )2.
A. ① B. ② C. ③ D. ④
( )3. What is the meaning of the underlined word “dangerous”?
A. Not different or usual. B. Not helpful.
C. Not lucky. D. Not safe.
( )4. What is Paragraph 5 mainly about?
A. How to help self - driving cars work much better.
B. Some new challenges caused by self - driving cars.
C. What to do next when self - driving cars go wrong.
D. The responsibilities of designing self - driving cars.
( )5. Which can be the best title for this passage?
A. Something about self - driving cars in China
B. How to make self - driving cars work better
C. The new plans for designing self - driving cars
D. Some small accidents from self - driving cars
答案:
答案速递:[B]CCDBA
本文主要介绍了中国正在成为世界上最大的自动驾驶汽车市场,但同时自动驾驶汽车也存在一些问题。
1. C 推理判断题。根据第三段中的“By 2040, China will have about 12 million self - driving vehicles, followed by the USA with around 7 million, according to China Daily.”可知,据《中国日报》报道,到2040年,中国将拥有约1200万自动驾驶车辆,其次是美国,约有700万辆,由此推断,到2040年中国有望成为自动驾驶汽车的最大市场。
2. C 语篇逻辑题。句意:然而,一些人担心这项技术的安全性。根据第四段内容理解可知,本段主要列举了在湖北武汉,百度的自动驾驶汽车发生了一些小事故,这些事故可能会导致一些安全问题,因此该句应该放在③处最为恰当。
3. D 词义猜测题。句意:这些情况可能很有趣,但也可能真的很危险。根据第五段中的“If a self - driving car has a big accident, it can't decide what to do next on its own and has to wait for someone to come and help.”可知,自动驾驶汽车发生大事故时,它不能自己决定下一步该做什么,而且必须等人来帮忙,说明自动驾驶汽车遇到突发情况时就会很危险。此处形容词dangerous的意思是“危险的”,跟not safe意思相接近。
4. B 段落大意题。根据第五段内容理解可知,如果一辆自动驾驶汽车发生了大事故,它就不能自己决定下一步该做什么,而且必须等人来帮忙。此外,还不清楚发生问题时,谁应该负责,因此本段主要讲述了由自动驾驶汽车引起的新挑战。
5. A 标题概括题。通读全文内容可知,本文主要介绍了自动驾驶汽车的首次测试、未来中国将会成为世界上最大的自动驾驶汽车市场、自动驾驶汽车存在的一些问题以及政府制定了一些规则来提高安全性,故A项符合题意。
本文主要介绍了中国正在成为世界上最大的自动驾驶汽车市场,但同时自动驾驶汽车也存在一些问题。
1. C 推理判断题。根据第三段中的“By 2040, China will have about 12 million self - driving vehicles, followed by the USA with around 7 million, according to China Daily.”可知,据《中国日报》报道,到2040年,中国将拥有约1200万自动驾驶车辆,其次是美国,约有700万辆,由此推断,到2040年中国有望成为自动驾驶汽车的最大市场。
2. C 语篇逻辑题。句意:然而,一些人担心这项技术的安全性。根据第四段内容理解可知,本段主要列举了在湖北武汉,百度的自动驾驶汽车发生了一些小事故,这些事故可能会导致一些安全问题,因此该句应该放在③处最为恰当。
3. D 词义猜测题。句意:这些情况可能很有趣,但也可能真的很危险。根据第五段中的“If a self - driving car has a big accident, it can't decide what to do next on its own and has to wait for someone to come and help.”可知,自动驾驶汽车发生大事故时,它不能自己决定下一步该做什么,而且必须等人来帮忙,说明自动驾驶汽车遇到突发情况时就会很危险。此处形容词dangerous的意思是“危险的”,跟not safe意思相接近。
4. B 段落大意题。根据第五段内容理解可知,如果一辆自动驾驶汽车发生了大事故,它就不能自己决定下一步该做什么,而且必须等人来帮忙。此外,还不清楚发生问题时,谁应该负责,因此本段主要讲述了由自动驾驶汽车引起的新挑战。
5. A 标题概括题。通读全文内容可知,本文主要介绍了自动驾驶汽车的首次测试、未来中国将会成为世界上最大的自动驾驶汽车市场、自动驾驶汽车存在的一些问题以及政府制定了一些规则来提高安全性,故A项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看