2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

范畴:人与自我 主题:自我管理 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Peter is 6 years old and he is a very naughty boy.
One day, Peter tries to steal gum(口香糖)from the food shop when his mum takes him shopping. He stands in front of the gum shelf, looking nervously at the gum and waiting for the right moment. After about 30 minutes, he finally makes his move, just as his mum is calling him to leave. As they walk away, a shopkeeper walks up to Peter’s mum and tells her that Peter takes a packet of gum, which costs 5 cents.
Peter’s mum is really angry. She thinks that it is impossible because Peter is honest and good, and never lies or does anything bad. However, the shopkeeper explains that all the workers have watched Peter for half an hour. To solve the matter, Mum searches Peter, checks his pockets, and finds nothing. The shopkeeper is very surprised. Peter’s mum is proud and even scolds him.
Seeing the shopkeeper’s face turn red, Peter feels quite sorry. He has to make a choice. As he starts to walk away, he takes off his cap, reaches inside and gives the packet of gum to the shopkeeper. Peter says sorry with all his heart. The shopkeeper is very shocked. So is Peter’s mother, but for a different reason.
Later Peter’s mum punishes him, but he never regrets doing that. Peter says, “My self - control stops me from becoming a bad person.”
(   )1. Why does the shopkeeper stop Peter's mother?
A. To check her shopping bag again. B. To give her change(找给的零钱).
C. To say hello to her and ask for help. D. To tell her that Peter steals something.
(   )2. The underlined word “impossible” in Paragraph 3 means “____” in English.
A. be popular with B. have no good health
C. something cannot happen D. feel very great
(   )3. What does Peter's mum do after hearing the shopkeeper's words?
A. She lets the shopkeeper search Peter. B. She gets angry and protects Peter.
C. She scolds Peter for what he does. D. She says sorry to the shopkeeper.
(   )4. What lesson may Peter learn from this experience?
A. He can steal some things if nobody watches him.
B. Everyone needs to say sorry after stealing things.
C. Self - control is important in making good choices.
D. A man should try to protect himself before stealing.
(   )5. Which can be the best title for this passage?
A. Standing at the crossroads B. Going shopping with Mum
C. Being a bad person easily D. Stealing a packet of gum
答案: [C] D C B C A
  彼得在商店偷拿了一包口香糖,最终他意识到了自己的错误,主动把偷到的口香糖归还给了店主。
1. D 细节理解题。根据第二段中的“a shopkeeper walks up to Peter’s mum and tells her that Peter takes a packet of gum, which costs 5 cents. ”可知,店主拦住彼得的妈妈,想要告诉她彼得偷拿了一包口香糖。
2. C 词义猜测题。根据句意理解可知,她认为这是不可能的,因为彼得诚实且善良,从不说谎或做任何坏事。此处形容词 impossible 是“不可能的”的意思。
3. B 推理判断题。根据第三段可知,彼得的妈妈很生气,她亲自对彼得进行搜身。由此推断,妈妈想要尽力去维护和保护彼得。
4. C 推理判断题。根据最后一段中“My self - control stops me from becoming a bad person. ”可知,彼得的自制力阻止他成为一个坏人,通过这一次经历,彼得应该学到了自制力对于自己做出好的选择很重要。
5. A 标题概括题。通读全文可知,彼得在一家食品店偷拿了一包口香糖,最终他意识到自己的错误,在人生的十字路口做出了正确选择。故A项符合文意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭