第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
三、句子还原
KEY→P14
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Kung fu is popular with Chinese people. Chinese people like to learn it and some are even good at it. Liang Zhongwei is now a master of Wing Chun(咏春拳).
1. ________ So far, Liang has been practising Wing Chun for more than 50 years.
“My teacher is a serious man. 2. ________ But I learn a lot from him,” said Liang.
After Liang stopped working in the 1990s, he started to promote Wing Chun. He has taught more than 5,000 people in over 30 kung fu clubs across the country. 3. ________
Gong Kaixuan, from Guangdong, is one of Liang's students. At the age of 6, he watched the movie Ip Man with his parents. 4. ________ Then he decided to learn Wing Chun. He said, “After learning Wing Chun for 8 years, now I don't get angry easily. It is a great experience for me.” Liang encourages everyone to practise Wing Chun. 5. ________ People can also take it as a hobby or as physical exercise.
A. He is very strict with me.
B. He thinks learning it is not just about fighting.
C. It is so difficult for most people to learn Wing Chun.
D. In 1970, Liang Zhongwei became a student of master Ip Chun.
E. Gong was surprised by those cool kung fu moves.
F. And his students come from different walks of life.

KEY→P14
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Kung fu is popular with Chinese people. Chinese people like to learn it and some are even good at it. Liang Zhongwei is now a master of Wing Chun(咏春拳).
1. ________ So far, Liang has been practising Wing Chun for more than 50 years.
“My teacher is a serious man. 2. ________ But I learn a lot from him,” said Liang.
After Liang stopped working in the 1990s, he started to promote Wing Chun. He has taught more than 5,000 people in over 30 kung fu clubs across the country. 3. ________
Gong Kaixuan, from Guangdong, is one of Liang's students. At the age of 6, he watched the movie Ip Man with his parents. 4. ________ Then he decided to learn Wing Chun. He said, “After learning Wing Chun for 8 years, now I don't get angry easily. It is a great experience for me.” Liang encourages everyone to practise Wing Chun. 5. ________ People can also take it as a hobby or as physical exercise.
A. He is very strict with me.
B. He thinks learning it is not just about fighting.
C. It is so difficult for most people to learn Wing Chun.
D. In 1970, Liang Zhongwei became a student of master Ip Chun.
E. Gong was surprised by those cool kung fu moves.
F. And his students come from different walks of life.
答案:
1~5 D A F E B
本文主要介绍了大师梁忠威和咏春拳的故事。
1. D 根据后句“So far, Liang has been practising Wing Chun for more than 50 years.”可知,梁忠威在50多年前就开始学习咏春拳了。故D项符合语境。
2. A 根据前句“My teacher is a serious man.”可知,此处是梁忠威在介绍自己的老师,他的老师是个严肃的人。故A项符合语境。
3. F 根据前句“He has taught more than 5,000 people in over 30 kung fu clubs across the country.”可知,梁忠威已经教过全国30多家功夫俱乐部的5000多人,说明他的学生很多。故F项符合语境。
4. E 根据前后句可知,他和父母一起看了电影《叶问》之后决定学习咏春拳。故E项符合语境。
5. B 根据后句“People can also take it as a hobby or as physical exercise.”可知,人们也可以把咏春拳作为一种爱好或体育锻炼,此处是关于咏春拳的描述。故B项符合语境。
本文主要介绍了大师梁忠威和咏春拳的故事。
1. D 根据后句“So far, Liang has been practising Wing Chun for more than 50 years.”可知,梁忠威在50多年前就开始学习咏春拳了。故D项符合语境。
2. A 根据前句“My teacher is a serious man.”可知,此处是梁忠威在介绍自己的老师,他的老师是个严肃的人。故A项符合语境。
3. F 根据前句“He has taught more than 5,000 people in over 30 kung fu clubs across the country.”可知,梁忠威已经教过全国30多家功夫俱乐部的5000多人,说明他的学生很多。故F项符合语境。
4. E 根据前后句可知,他和父母一起看了电影《叶问》之后决定学习咏春拳。故E项符合语境。
5. B 根据后句“People can also take it as a hobby or as physical exercise.”可知,人们也可以把咏春拳作为一种爱好或体育锻炼,此处是关于咏春拳的描述。故B项符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看