2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

C
KEY→P4
范畴:人与社会 主题:传统服饰 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
(传统文化阅读)The horse - face skirt is a kind of traditional clothing in China. It is a representative costume in ancient China. It has a long history. It originated in the late Song dynasty and the early Yuan dynasty. And it became popular during the Ming dynasty and the Qing dynasty.
There are a few theories about how the horse - face skirt got its name. One theory is that the middle piece of the skirt is a rectangle(长方形), like a long horse face, so it is called the horse - face skirt. Another theory is that the middle piece is like the horse face of an ancient city wall, and then it gets the name.
The horse - face skirt may be the most popular clothing in China these years. In 2022, a French fashion brand even used the design of this skirt for their clothes. And many hanfu lovers helped more people learn about the Chinese - style skirt. They said, “Wearing the skirt is not just for fashion. ▲ ”
Now more people begin to notice the horse - face skirt. It stands for an important aesthetic(审美观)and a cultural concept in the lives of Chinese women. Many famous Chinese people enjoy wearing it to take part in different activities. On some special days, lots of young people wear it when they go on trips. This brings them lots of fun and interest.
People in other countries like this kind of skirt too. Chinese clothing companies say the number of the orders for the horse - face skirt is becoming large. This fully shows that Chinese culture becomes popular now.
( )1. What can we learn from the second paragraph?
A. Why people are interested in the skirt. B. What the ancient city wall was like.
C. How much the horse - face skirt costs. D. How the horse - face skirt got its name.
( )2. Which of the following sentences can be put in “ ▲ ”?
A. It will help hanfu become popular in the world.
B. It also shows our love for Chinese culture.
C. Everyone will know how to make the skirt.
D. Hanfu lovers can get more money from the skirt.
( )3. Which one is TRUE about the horse - face skirt?
A. There's a very long horse face on it. B. It became a French brand in 2022.
C. It's fun for young ladies to wear it. D. People seldom buy or wear it now.
( )4. Which can be the best title for this passage?
A. The history of traditional costumes
B. A kind of traditional clothing in China
C. Stories about the horse - face skirt
D. Different ways of designing clothes
( )5. In which part of the website can we read this passage?
A. Health. B. Animals. C. Culture. D. Science.
答案: 阅读理解
[C] D B C B C
本文主要介绍了中国传统服饰“马面裙”的历史起源、名称出处和流行度等方面的内容。
1. D 细节理解题。根据第二段中的“There are a few theories about how the horse - face skirt got its name.”可知,我们可以了解马面裙名称的由来。
2. B 语篇逻辑题。根据第三段中的“And many hanfu lovers helped more people learn about the Chinese - style skirt.”可知,许多汉服爱好者帮助更多的人了解了这款中式裙子,对他们来说,穿这款裙子不仅仅是为了时尚,而且也表明了他们对中国文化的热爱。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“... lots of young people wear it when they go on trips. This brings them lots of fun and interest.”可知,许多年轻人去旅行时都会穿上它,这给她们带来了许多乐趣。因此可推知,对年轻女士们来说,穿上马面裙很有趣。
4. B 标题概括题。通读全文内容并结合第一段中的“The horse - face skirt is a kind of traditional clothing in China.”可知,本文主要介绍了中国的一种传统服饰——马面裙。
5. C 推理判断题。通读全文内容可知,本文主要介绍了马面裙这一传统服饰的历史起源、名称出处和流行度等内容。马面裙经过广大爱好者的推广,逐渐受到国内外关注,因此我们能够在网站的“文化”板块阅读到该篇文章。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭