2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

三、句子还原
KEY→P5
范畴:人与自我 主题:自我认识 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
A young zebra and a white horse are good friends. They always eat and play together.
One day, the zebra looks unhappy. So the horse asks her, “1. ______ What's the matter with you, my dear friend?”
“2. ______ They are really soft and beautiful. I want them too.” The horse says, “Yours are very beautiful as well. If you like mine, I can lend them to you. You can wear them for some days.” 3. ______ The zebra is happy to go home with the white clothes.
On her way home, the zebra meets a big tiger. 4. ______ She tries her best to run away, but the tiger always runs after her because he wants to get the zebra's white clothes.
After the zebra's mother sees the tiger, she asks the zebra to take off the white clothes and run into the forest quickly. The tiger cannot see the zebra again. The mother says, “My child, don't admire others. 5. ______”
The next day, the young zebra gives the white clothes back to the white horse.
A. Your things are the best for you.
B. Look at your white clothes!
C. Why do you look so sad today?
D. The horse takes off her white clothes.
E. Do you like my white clothes?
F. She is quite afraid of the tiger.
答案: 句子还原
1~5 C B D F A
一只小斑马非常羡慕身穿白衣的白马,白马就把她的白衣借给小斑马穿。在回家的路上,大老虎遇到了身穿白衣的小斑马,他也想要这套白衣,因此去追赶小斑马。这则故事告诉我们:不要羡慕别人,你所拥有的东西对你来说其实就是最好的。
1. C 根据后文“What’s the matter with you, my dear friend?”可知,白马询问小斑马遇到了什么麻烦,此处应是白马询问小斑马今天看上去悲伤的原因。
2. B 根据后句“They are really soft and beautiful. I want them too.”可知,白马的衣服柔软且漂亮,小斑马也想要,说明此处是小斑马想让白马看她自己的白衣服。
3. D 根据前句“You can wear them for some days.”和后句“The zebra is happy to go home with the white clothes.”可知,此处应该是白马脱下了她的白衣并借给小斑马穿几天,因此小斑马开心地穿着白衣回家了。
4. F 根据后文She tries her best to run away可知,小斑马尽力逃跑,说明她遇到大老虎后非常害怕。
5. A 根据前文“My child, don’t admire others.”可知,小斑马的妈妈告诫她不要去羡慕别人,其实她所拥有的东西对她来说就是最好的。
四、任务型阅读
KEY→P5
范畴:人与社会 主题:历史人物 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
This story is about Li Bai. Li Bai is known as a great poet in the Tang dynasty. Li Bai disliked study when he was a child. One day, he played by a river with other children. He suddenly saw an old woman grinding(磨)something on the stone. He came up to the woman quickly and found that it was an iron rod(铁棒).
Li Bai felt surprised at what the old woman was doing. He asked the woman why she did that. “I want to make a sewing needle(绣花针,缝纫针)by myself,” answered the old woman. Little Li Bai couldn't understand. He didn't believe the old woman's words and laughed loudly, “What? You want to grind such a big rod into a needle? It will take you many years to finish it.”
“It doesn't matter. If I don't give up, everything will be possible to achieve in the world. I can use the rod to make a needle successfully.”
Li Bai was moved deeply by what the old woman said. Then he decided to study hard. Finally, he became one of the most famous poets in China.
根据短文内容,回答下列问题。每题答案不超过7个词。
1. Where did Li Bai see the old woman grinding a rod?
____________________
2. How did Li Bai feel when he saw what the old woman was doing?
____________________
3. What did the old woman want to do with the iron rod?
____________________
4. What did Li Bai decide to do after that?
____________________
5. What can you learn from the story?
____________________
答案: 任务型阅读
本文主要讲述了唐朝诗人李白的故事。李白小时候不喜欢读书,但有一次他看到一个老妇人要把一根铁棒磨成一根绣花针,他被她感动并努力学习,最后成为中国最著名的诗人之一。
1. By a river. 2. Surprised. 3. She wanted to make a sewing needle. 4. He decided to study hard. 5. Don’t give up. Everything is possible.(言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭