2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

KEY→P22
范畴:人与自然 主题:生态特征 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Do you like eating bananas? Here's some sad news. The bananas we usually eat, the Cavendish bananas, are now more arduous to grow. And one day,they may go extinct(灭绝的)!
The problem comes from a fungus(真菌) named TR4. TR4 can “sleep” underground for many years. It goes into the Cavendish banana plants from the roots. So the crops can't get enough water or minerals. They may die before the bananas can grow.
TR4 is affecting about two in every three bananas. This is bad because a lot of people eat Cavendish bananas as their main food. Also, millions of people grow them to make money.
Luckily, there are many ways to save our bananas:
·Change the genes of Cavendish bananas. This can help them be stronger to fight TR4. Scientists are working on it already.
·Grow other kinds of bananas. When a kind of banana is strong enough to live with TR4, we can grow and eat that kind.
( )1. The underlined word “arduous” in Paragraph 1 means “______” in English.
A. difficult B. relaxing C. strange D. perfect
( )2. How many bananas is TR4 affecting now?
A. About one in every four. B. About one in every three.
C. About three in every four. D. About two in every three.
( )3. Which one is NOT true about Cavendish bananas?
A. A lot of people eat them as their main food.
B. Scientists are working hard to change their genes.
C. More and more people are planning to grow them.
D. Millions of people make a living by planting them.
( )4. What is the passage mainly about?
A. Scientists think about some ways to save bananas.
B. People can't see a lot of Cavendish banana plants.
C. There are fewer and fewer bananas because of TR4.
D. Nobody would like to eat Cavendish bananas now.
( )5. In which part of the website can you probably find this passage?
A. Fashion. B. Science. C. Culture. D. Education.
答案: B
一种名为TR4的真菌的出现导致卡文迪什香蕉的产量越来越低,最终可能会导致香蕉的灭绝。本文给出了挽救香蕉的办法。
1. A 词义猜测题。句意:我们通常吃的香蕉,卡文迪什香蕉,现在更加难以种植了。根据第一段中的“And one day,they may go extinct!”可知,终有一天,卡文迪什香蕉也许会灭绝,说明种植这种香蕉很困难,此处形容词arduous的意思是“艰难的,困难的”,跟形容词difficult的意思相接近。
2. D 细节理解题。根据第三段中的“TR4 is affecting about two in every three bananas. ”可知,TR4正在影响大约三分之二的香蕉。
3. C 推理判断题。通读全文内容,结合最后一段中的“Grow other kinds of bananas. ”可知,由于卡文迪什香蕉可能面临灭绝,人们可以种植其他品种的香蕉来替代。
4. C 主旨大意题。通读全文内容可知,TR4真菌导致卡文迪什香蕉大面积减产,数量越来越少,最终可能会走向灭绝,故C项最符合文意。
5. B 推理判断题。通读全文内容可知,真菌TR4的出现导致卡文迪什香蕉的产量越来越低,甚至面临灭绝。科学家们正在努力研究通过改变卡文迪什香蕉的基因来对抗TR4,由此可推断,本文是一篇科普性说明文,人们应该能在网站的“科学”栏目里读到该文。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭