第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P8 范畴:人与自我 主题:学校生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
All the students and the teachers need to take the physical examination(体检) on March 15, 2025 at our school.
Time: Students: 12:30 p.m.−2:45 p.m.
Teachers: 2:45 p.m.−3:30 p.m.
Route:
· Start from the classroom building.
· Go straight to the lab.
· Turn right.
· Go straight and pass the second crossing.
· You will see the place for the physical examination on your left.
( )1. When can the teachers take the physical examination on March 15?
A. At 12:30 p.m. B. At 2:30 p.m. C. At 3:00 p.m. D. At 4:00 p.m.
( )2. How long does the physical examination last in all?
A. Only one hour. B. Less than two hours.
C. Three hours. D. Over four hours.
( )3. Which building is for the physical examination?
A. Building①. B. Building②. C. Building③. D. Building④.
( )4. The sports centre is to the ________ of the school gate.
A. north
B. south
C. west
D. east
( )5. The material is most probably ________.
A. a diary
B. an email
C. a speech
D. a notice
All the students and the teachers need to take the physical examination(体检) on March 15, 2025 at our school.
Time: Students: 12:30 p.m.−2:45 p.m.
Teachers: 2:45 p.m.−3:30 p.m.
Route:
· Start from the classroom building.
· Go straight to the lab.
· Turn right.
· Go straight and pass the second crossing.
· You will see the place for the physical examination on your left.
( )1. When can the teachers take the physical examination on March 15?
A. At 12:30 p.m. B. At 2:30 p.m. C. At 3:00 p.m. D. At 4:00 p.m.
( )2. How long does the physical examination last in all?
A. Only one hour. B. Less than two hours.
C. Three hours. D. Over four hours.
( )3. Which building is for the physical examination?
A. Building①. B. Building②. C. Building③. D. Building④.
( )4. The sports centre is to the ________ of the school gate.
A. north
B. south
C. west
D. east
( )5. The material is most probably ________.
A. a diary
B. an email
C. a speech
D. a notice
答案:
阅读理解
[A] C C B A D
本文主要介绍了师生体检的时间和路线。
1. C 细节理解题。根据“Teachers:2:45 p. m. - 3:30 p. m.”可知,老师们可以在下午3点体检。
2. C 推理判断题。由“Time:Students:12:30 p. m. - 2:45 p. m. Teachers:2:45 p. m. - 3:30 p. m.”可知,学生的体检时长为2小时15分钟,老师的体检时长为45分钟,共3小时。
3. B 推理判断题。根据Route下面的内容可知,Building②是体检的地方。
4. A 细节理解题。根据图上的方向指示可知,体育中心在学校大门的北面。
5. D 推理判断题。根据文中的“All the students and the teachers need to take the physical examination on March 15,2025 at our school.”可知,本文是告知全校师生进行体检的一则通知。
[A] C C B A D
本文主要介绍了师生体检的时间和路线。
1. C 细节理解题。根据“Teachers:2:45 p. m. - 3:30 p. m.”可知,老师们可以在下午3点体检。
2. C 推理判断题。由“Time:Students:12:30 p. m. - 2:45 p. m. Teachers:2:45 p. m. - 3:30 p. m.”可知,学生的体检时长为2小时15分钟,老师的体检时长为45分钟,共3小时。
3. B 推理判断题。根据Route下面的内容可知,Building②是体检的地方。
4. A 细节理解题。根据图上的方向指示可知,体育中心在学校大门的北面。
5. D 推理判断题。根据文中的“All the students and the teachers need to take the physical examination on March 15,2025 at our school.”可知,本文是告知全校师生进行体检的一则通知。
KEY−→P9 范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
Evan, an orange and white fox, has a farm. It's Evan's home. His friend, a black and white dog, often stays there with him and they do everything together. They drive Evan's farm truck and play games. They read books and have ice cream. But their favourite thing is working in Evan's yard. In the yard, plants are big and beautiful. But friends don't always stay together. One day, the dog dies, so Evan loses his best friend. Without his best friend, the yard becomes a sad place. Evan feels so painful that he destroys his yard.
But a good place will not stay empty for long. New plants quietly start to grow. One day, Evan finds a small pumpkin vine(藤) in his yard. He starts to look after it. Fall comes and there is a huge pumpkin on the vine in his yard.
It is the fair week. Evan takes his huge pumpkin to the fair. He meets his old friends there and he enjoys delicious food. Best of all, his pumpkin wins him a prize:10 dollars or a little dog. Which does Evan want? You might know the answer. Yes. He drives home with the dog.
Do you know?
This is the story of the book The Rough Patch. It is a 2018 picture book by the USA writer Brian Lies. The book won the 2019 Caldecott Medal.
( )1. Where do Evan and the dog like to stay best?
A. In the truck. B. In the yard. C. In the bedroom. D. In the food store.
( )2. What does Evan do after his best friend dies?
A. He destroys his farm truck. B. He grows many plants in his yard.
C. He makes new friends on his farm. D. He doesn't work in his yard for some time.
( )3. What do we know from the second paragraph?
A. Evan is angry to see some new plants.
B. Evan likes the small pumpkin vine.
C. Evan is worried that pumpkins can't grow in his yard.
D. In fall, Evan finds a small pumpkin vine in his yard.
( )4. What does Evan get at the fair?
A. A little dog. B. Some friends. C. Some money. D. A huge pumpkin.
( )5. The purpose of the passage is to ________.
A. ask us to make friends with dogs
B. tell us about the Caldecott Medal
C. tell us about a picture book
D. ask us to read picture books
Evan, an orange and white fox, has a farm. It's Evan's home. His friend, a black and white dog, often stays there with him and they do everything together. They drive Evan's farm truck and play games. They read books and have ice cream. But their favourite thing is working in Evan's yard. In the yard, plants are big and beautiful. But friends don't always stay together. One day, the dog dies, so Evan loses his best friend. Without his best friend, the yard becomes a sad place. Evan feels so painful that he destroys his yard.
But a good place will not stay empty for long. New plants quietly start to grow. One day, Evan finds a small pumpkin vine(藤) in his yard. He starts to look after it. Fall comes and there is a huge pumpkin on the vine in his yard.
It is the fair week. Evan takes his huge pumpkin to the fair. He meets his old friends there and he enjoys delicious food. Best of all, his pumpkin wins him a prize:10 dollars or a little dog. Which does Evan want? You might know the answer. Yes. He drives home with the dog.
Do you know?
This is the story of the book The Rough Patch. It is a 2018 picture book by the USA writer Brian Lies. The book won the 2019 Caldecott Medal.
( )1. Where do Evan and the dog like to stay best?
A. In the truck. B. In the yard. C. In the bedroom. D. In the food store.
( )2. What does Evan do after his best friend dies?
A. He destroys his farm truck. B. He grows many plants in his yard.
C. He makes new friends on his farm. D. He doesn't work in his yard for some time.
( )3. What do we know from the second paragraph?
A. Evan is angry to see some new plants.
B. Evan likes the small pumpkin vine.
C. Evan is worried that pumpkins can't grow in his yard.
D. In fall, Evan finds a small pumpkin vine in his yard.
( )4. What does Evan get at the fair?
A. A little dog. B. Some friends. C. Some money. D. A huge pumpkin.
( )5. The purpose of the passage is to ________.
A. ask us to make friends with dogs
B. tell us about the Caldecott Medal
C. tell us about a picture book
D. ask us to read picture books
答案:
阅读理解
[B] B D B A C
本文介绍了绘本《粗糙的补丁》的故事。
1. B 推理判断题。根据短文第一段中的“But their favourite thing is working in Evan's yard.”可知,他们最喜欢做的事就是在埃文的院子里劳作。由此推知,他们最喜欢待在院子里。
2. D 推理判断题。根据短文第一段最后两句可知,埃文失去了最好的朋友,他很伤心,于是破坏了院子。由此可推知,埃文有段时间没有在院子里劳作。
3. B 推理判断题。根据短文第二段第三、四句可知,埃文在院子里发现了一根小南瓜藤并开始照顾它。由此可推知,他喜欢小南瓜藤。
4. A 细节理解题。根据短文第三段中的“Best of all,his pumpkin wins him a prize:10 dollars or a little dog. Which does Evan want? You might know the answer. Yes. He drives home with the dog.”可知,在集市上,埃文的南瓜获奖后,他选择了小狗。
5. C 推理判断题。根据方框中的信息“This is the story of the book The Rough Patch. It is a 2018 picture book by the USA writer Brian Lies.”可知,文章介绍了绘本《粗糙的补丁》的故事。
[B] B D B A C
本文介绍了绘本《粗糙的补丁》的故事。
1. B 推理判断题。根据短文第一段中的“But their favourite thing is working in Evan's yard.”可知,他们最喜欢做的事就是在埃文的院子里劳作。由此推知,他们最喜欢待在院子里。
2. D 推理判断题。根据短文第一段最后两句可知,埃文失去了最好的朋友,他很伤心,于是破坏了院子。由此可推知,埃文有段时间没有在院子里劳作。
3. B 推理判断题。根据短文第二段第三、四句可知,埃文在院子里发现了一根小南瓜藤并开始照顾它。由此可推知,他喜欢小南瓜藤。
4. A 细节理解题。根据短文第三段中的“Best of all,his pumpkin wins him a prize:10 dollars or a little dog. Which does Evan want? You might know the answer. Yes. He drives home with the dog.”可知,在集市上,埃文的南瓜获奖后,他选择了小狗。
5. C 推理判断题。根据方框中的信息“This is the story of the book The Rough Patch. It is a 2018 picture book by the USA writer Brian Lies.”可知,文章介绍了绘本《粗糙的补丁》的故事。
查看更多完整答案,请扫码查看