第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
范畴:人与自我 主题:珍爱生命 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
In fact, your body is like a factory. 1. ____ If you start with poor materials, your goods won’t be of good quality. But if you use better materials, your goods will be much better.
2. ____ It means getting enough sleep, eating food that is good for you, and exercising more. You may not think about this too much as a student, but it becomes very important.
It’s good to start building a better “factory” at a young age. 3. ____ If you get enough sleep, you’ll be able to do better in your studies. Eating healthy food helps your body grow strong and fight off sickness. And exercise can help you stay healthy.
4. ____ So start small—try to go to bed at the same time each night and wake up at the same time as well. Find time to eat one apple each day—they say “an apple a day keeps the doctor away”. Try to exercise just a little each day, even if it’s only for 10 minutes. 5. ____
A. This sounds like a lot to do.
B. What does this mean in real life?
C. It takes in “materials” and puts out “goods”.
D. Students should look after their bodies well.
E. Don’t eat fast food all the time.
F. Doing these little things will help you build a great “factory”.
G. Getting into the habit of living healthily can help you in many ways.
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
In fact, your body is like a factory. 1. ____ If you start with poor materials, your goods won’t be of good quality. But if you use better materials, your goods will be much better.
2. ____ It means getting enough sleep, eating food that is good for you, and exercising more. You may not think about this too much as a student, but it becomes very important.
It’s good to start building a better “factory” at a young age. 3. ____ If you get enough sleep, you’ll be able to do better in your studies. Eating healthy food helps your body grow strong and fight off sickness. And exercise can help you stay healthy.
4. ____ So start small—try to go to bed at the same time each night and wake up at the same time as well. Find time to eat one apple each day—they say “an apple a day keeps the doctor away”. Try to exercise just a little each day, even if it’s only for 10 minutes. 5. ____
A. This sounds like a lot to do.
B. What does this mean in real life?
C. It takes in “materials” and puts out “goods”.
D. Students should look after their bodies well.
E. Don’t eat fast food all the time.
F. Doing these little things will help you build a great “factory”.
G. Getting into the habit of living healthily can help you in many ways.
答案:
句子还原 1~5 C B G A F
本文介绍了身体健康的重要性,建议人们在日常生活中获得充足的睡眠、吃健康的食物和多锻炼。坚持每天从小事做起,才能帮你建造出一个棒的“身体工厂”。
1. C 根据后两句理解可知,如果从劣质的材料开始,产品就不会有很好的质量,但如果使用更好的材料,产品就会变得更好。故C项符合此处语境。
2. B 根据后一句中的动词 means 可知,此处应该是询问这在现实生活中意味着什么。故B项符合此处语境。
3. G 根据后文理解可知,健康生活有很多好处。故G项符合此处语境。
4. A 根据前后文理解可知,为了健康生活要做许多事情,所以可以从小事做起。故A项符合此处语境。
5. F 根据前文理解可知,前面所谈论的是从小事开始做起,此处总结做这些小事的好处。故F项符合此处语境。
本文介绍了身体健康的重要性,建议人们在日常生活中获得充足的睡眠、吃健康的食物和多锻炼。坚持每天从小事做起,才能帮你建造出一个棒的“身体工厂”。
1. C 根据后两句理解可知,如果从劣质的材料开始,产品就不会有很好的质量,但如果使用更好的材料,产品就会变得更好。故C项符合此处语境。
2. B 根据后一句中的动词 means 可知,此处应该是询问这在现实生活中意味着什么。故B项符合此处语境。
3. G 根据后文理解可知,健康生活有很多好处。故G项符合此处语境。
4. A 根据前后文理解可知,为了健康生活要做许多事情,所以可以从小事做起。故A项符合此处语境。
5. F 根据前文理解可知,前面所谈论的是从小事开始做起,此处总结做这些小事的好处。故F项符合此处语境。
范畴:人与社会 主题:节日活动 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
(传统文化阅读)The Qingming Festival is an important festival in China. It falls in early April every year. The Qingming Festival is a traditional day to visit the cemeteries, so many people also call it Tomb Sweeping Day. Chinese people have it to remember their ancestors.
The Qingming Festival came from the Hanshi Festival during the Spring and Autumn period. It was for Jie Zitui, a loyal minister of Jin. The festival later became a more general day to remember ancestors in the Tang dynasty. It became a public holiday in 2008.
Of course, the main activity of the Qingming Festival is tomb sweeping. Generally, people visit their family cemeteries and offer delicious food, beautiful flowers and favourite things of the dead. With the coming of spring, days begin to get longer and the weather gets warmer. So Qingming is also a great time for people to enjoy the outdoor activities. Chinese people like to fly kites during the Qingming Festival. That's because people believe that the kite can send their greetings to their ancestors and that it can also bring them good luck.
Nowadays, many young people do tomb sweeping online because of their busy work and being far from their hometowns.
根据短文内容,回答下列问题。每题答案不超过5个词。
1. When is the Qingming Festival every year?
____
2. Why do Chinese people have the Qingming Festival?
____
3. What is the main activity of the Qingming Festival?
____
4. Where do young people do tomb sweeping now if they aren't free?
____
5. What's the best title for this passage?
____
(传统文化阅读)The Qingming Festival is an important festival in China. It falls in early April every year. The Qingming Festival is a traditional day to visit the cemeteries, so many people also call it Tomb Sweeping Day. Chinese people have it to remember their ancestors.
The Qingming Festival came from the Hanshi Festival during the Spring and Autumn period. It was for Jie Zitui, a loyal minister of Jin. The festival later became a more general day to remember ancestors in the Tang dynasty. It became a public holiday in 2008.
Of course, the main activity of the Qingming Festival is tomb sweeping. Generally, people visit their family cemeteries and offer delicious food, beautiful flowers and favourite things of the dead. With the coming of spring, days begin to get longer and the weather gets warmer. So Qingming is also a great time for people to enjoy the outdoor activities. Chinese people like to fly kites during the Qingming Festival. That's because people believe that the kite can send their greetings to their ancestors and that it can also bring them good luck.
Nowadays, many young people do tomb sweeping online because of their busy work and being far from their hometowns.
根据短文内容,回答下列问题。每题答案不超过5个词。
1. When is the Qingming Festival every year?
____
2. Why do Chinese people have the Qingming Festival?
____
3. What is the main activity of the Qingming Festival?
____
4. Where do young people do tomb sweeping now if they aren't free?
____
5. What's the best title for this passage?
____
答案:
任务型阅读
本文主要介绍了清明节的由来及清明节期间的一些活动。
1. In early April. 2. To remember their ancestors.
3. Tomb sweeping. 4. Online. 5. The Qingming Festival
本文主要介绍了清明节的由来及清明节期间的一些活动。
1. In early April. 2. To remember their ancestors.
3. Tomb sweeping. 4. Online. 5. The Qingming Festival
查看更多完整答案,请扫码查看