第110页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P34
范畴:人与自我 主题:积极生活 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
There is always something that we can never forget. And it can really change our life. 1. ________ It organizes our everyday moments. However, before I received a watch from my father, time never had any importance to me in my life. Then it organized my life and made me more responsible.
I received this gift on a Sunday. I had to go to the airport at 9:00 a. m. to pick up Uncle Jim and take him to my father’s house. 2. ________ Later that day, around 11:00 a. m., I remembered my uncle and went to the airport to meet him, but I was too late. He had left the airport and taken a taxi to my father’s house.
I got to my father’s house at 2:00 p. m. that day. 3. ________ My father asked me to sit next to him and he handed me the watch as a gift. Then he said, “4. ________” “Yes, Father, and I’m sorry about not picking up Uncle Jim,” I replied. He then said, “What you did was not very nice and you should be sorry for your action. I think you should learn something from it, and that this watch will be a reminder for you in your future life.” The watch is very important to me, not because of its price, but because of the lesson that I have learned from it.
Today I still remember what my father said, “5. ________”
A. Bob, did you have fun with your friends today?
B. I felt happy to see my uncle.
C. Looking at my father’s face, I felt ashamed at that moment.
D. However, I was late because I hung out with my friends.
E. Time is important to everyone.
F. Respect time and never be late for anything.

范畴:人与自我 主题:积极生活 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
There is always something that we can never forget. And it can really change our life. 1. ________ It organizes our everyday moments. However, before I received a watch from my father, time never had any importance to me in my life. Then it organized my life and made me more responsible.
I received this gift on a Sunday. I had to go to the airport at 9:00 a. m. to pick up Uncle Jim and take him to my father’s house. 2. ________ Later that day, around 11:00 a. m., I remembered my uncle and went to the airport to meet him, but I was too late. He had left the airport and taken a taxi to my father’s house.
I got to my father’s house at 2:00 p. m. that day. 3. ________ My father asked me to sit next to him and he handed me the watch as a gift. Then he said, “4. ________” “Yes, Father, and I’m sorry about not picking up Uncle Jim,” I replied. He then said, “What you did was not very nice and you should be sorry for your action. I think you should learn something from it, and that this watch will be a reminder for you in your future life.” The watch is very important to me, not because of its price, but because of the lesson that I have learned from it.
Today I still remember what my father said, “5. ________”
A. Bob, did you have fun with your friends today?
B. I felt happy to see my uncle.
C. Looking at my father’s face, I felt ashamed at that moment.
D. However, I was late because I hung out with my friends.
E. Time is important to everyone.
F. Respect time and never be late for anything.
答案:
句子还原
1~5 E D C A F
我们总有某件无法忘记的事,而它往往是能够改变人生的事。直到爸爸送给作者那块手表,作者才明白时间在人生中的重要性。
1. E 根据后句“It organizes our everyday moments.”可判断,这是对时间的描述,再结合后文中的“before... time never had any importance to me in my life”可知,在收到父亲的手表之前,时间对作者的生活来说从来没有重要过。
2. D 根据上文中的 at 9:00 a.m. 和下文中的 around 11:00 a.m. 可推断,作者应该 9 点去机场接叔叔,但是直到 11 点才记起,所以他晚了是因为和朋友们一起闲逛。
3. C 根据上下文理解可知,作者那天下午 2 点才到了父亲家中,父亲让作者坐在旁边,把手表作为礼物递给了作者,由此推知,作者自己知道做错了事,因而感到惭愧。
4. A 根据后面的“Yes, Father”可知,此空应该是父亲询问作者一件事,结合选项分析可知,父亲询问作者和朋友们玩得是否开心。
5. F 根据前文“What you did was not very nice and you should be sorry for your action.”可知,作者应该为他的行为感到抱歉,由此推测,作者的父亲告诉他要尊重时间,做任何事都不能迟到。
1~5 E D C A F
我们总有某件无法忘记的事,而它往往是能够改变人生的事。直到爸爸送给作者那块手表,作者才明白时间在人生中的重要性。
1. E 根据后句“It organizes our everyday moments.”可判断,这是对时间的描述,再结合后文中的“before... time never had any importance to me in my life”可知,在收到父亲的手表之前,时间对作者的生活来说从来没有重要过。
2. D 根据上文中的 at 9:00 a.m. 和下文中的 around 11:00 a.m. 可推断,作者应该 9 点去机场接叔叔,但是直到 11 点才记起,所以他晚了是因为和朋友们一起闲逛。
3. C 根据上下文理解可知,作者那天下午 2 点才到了父亲家中,父亲让作者坐在旁边,把手表作为礼物递给了作者,由此推知,作者自己知道做错了事,因而感到惭愧。
4. A 根据后面的“Yes, Father”可知,此空应该是父亲询问作者一件事,结合选项分析可知,父亲询问作者和朋友们玩得是否开心。
5. F 根据前文“What you did was not very nice and you should be sorry for your action.”可知,作者应该为他的行为感到抱歉,由此推测,作者的父亲告诉他要尊重时间,做任何事都不能迟到。
查看更多完整答案,请扫码查看