第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
二、阅读理解
A
KEY→P13
范畴:人与自我 主题:多彩生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
Some students are talking about the preparations for a party on the Internet.
Let's have a party at my place this Sunday. I just bought some coloured paper. I can make paper hats for us. We can all wear brightly coloured clothes. I'll order some French fries and cupcakes.
Dale
I'm in. I can bring some meat and barbecue skewers(扦子). I'll grill(烤) food like I did last time. I will also bring some drinks.
Jessica
Jessica
Good idea! Barbecues make people feel hot, and eating too much meat is not good for our health. So I'll bring a fruit salad.
Angela
Count me in. I'll bring card games. It will take us a long time to grill food. We can play card games to kill(消磨) time together. And whoever loses should wash the dishes after the party.
Tom
( )1. Dale will use his coloured paper to ________ this Sunday.
A. write party ideas B. design new clothes C. make paper hats D. draw cupcake cups
( )2. What will Angela bring?
A. Some meat. B. Some drinks. C. A fruit salad. D. Some cupcakes.
( )3. How will they kill time while grilling food?
A. By making holiday cards. B. By telling food stories.
C. By washing the dishes. D. By playing card games.
( )4. Who will prepare drinks for the coming party?
A. Dale. B. Tom. C. Jessica. D. Angela.
( )5. What might we learn about the four friends?
A. They are chatting at a big party. B. They often get together to have fun.
C. They are having a cooking class. D. They have a party every Sunday.
A
KEY→P13
范畴:人与自我 主题:多彩生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
Some students are talking about the preparations for a party on the Internet.
Let's have a party at my place this Sunday. I just bought some coloured paper. I can make paper hats for us. We can all wear brightly coloured clothes. I'll order some French fries and cupcakes.
Dale
I'm in. I can bring some meat and barbecue skewers(扦子). I'll grill(烤) food like I did last time. I will also bring some drinks.
Jessica
Jessica
Good idea! Barbecues make people feel hot, and eating too much meat is not good for our health. So I'll bring a fruit salad.
Angela
Count me in. I'll bring card games. It will take us a long time to grill food. We can play card games to kill(消磨) time together. And whoever loses should wash the dishes after the party.
Tom
( )1. Dale will use his coloured paper to ________ this Sunday.
A. write party ideas B. design new clothes C. make paper hats D. draw cupcake cups
( )2. What will Angela bring?
A. Some meat. B. Some drinks. C. A fruit salad. D. Some cupcakes.
( )3. How will they kill time while grilling food?
A. By making holiday cards. B. By telling food stories.
C. By washing the dishes. D. By playing card games.
( )4. Who will prepare drinks for the coming party?
A. Dale. B. Tom. C. Jessica. D. Angela.
( )5. What might we learn about the four friends?
A. They are chatting at a big party. B. They often get together to have fun.
C. They are having a cooking class. D. They have a party every Sunday.
答案:
[A] C C D C B
四个孩子计划周日在戴尔的住处举行一个聚会,他们分别为这次聚会做了一些准备。
1. C 细节理解题。根据戴尔说的“I can make paper hats for us.”可知,他将使用彩纸来为大家制作纸帽子。
2. C 细节理解题。根据安吉拉说的“So I'll bring a fruit salad.”可知,她将带一份水果沙拉来参加聚会。
3. D 细节理解题。根据汤姆说的“We can play card games to kill time together.”可知,他们将通过打牌来消磨时间。
4. C 细节理解题。根据杰西卡说的“I will also bring some drinks.”可知,她将为聚会准备饮料。
5. B 推理判断题。根据杰西卡说的“I'll grill food like I did last time.”可推知,杰西卡将像上次那样烤食物,说明他们四人经常聚在一起且玩得很开心。
四个孩子计划周日在戴尔的住处举行一个聚会,他们分别为这次聚会做了一些准备。
1. C 细节理解题。根据戴尔说的“I can make paper hats for us.”可知,他将使用彩纸来为大家制作纸帽子。
2. C 细节理解题。根据安吉拉说的“So I'll bring a fruit salad.”可知,她将带一份水果沙拉来参加聚会。
3. D 细节理解题。根据汤姆说的“We can play card games to kill time together.”可知,他们将通过打牌来消磨时间。
4. C 细节理解题。根据杰西卡说的“I will also bring some drinks.”可知,她将为聚会准备饮料。
5. B 推理判断题。根据杰西卡说的“I'll grill food like I did last time.”可推知,杰西卡将像上次那样烤食物,说明他们四人经常聚在一起且玩得很开心。
B
KEY→P13
范畴:人与社会 主题:文化景观 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Hello, everyone! My name is Shen Lei. I'm your tour guide. Look! This is the Forbidden City. It is the largest ancient palace complex(建筑群) in the world. Have you ever been here? Do you know what features its buildings have?
The main colours of the Forbidden City are red and yellow. The ancient Chinese believed that ▲. So, they painted most of the walls, doors and windows in the palace red. During the Ming dynasty, when the palace was built, yellow was the symbol of the highest power. Only the imperial(皇帝的) family could use this colour. If you look down at the palace from the air, you will see many shiny yellow roofs. They make the whole complex look greater in the sun.
On some roofs, there are rows of animal statues. The numbers of animals on the roofs of the buildings are different according to the importance of the buildings. For example, the most important building in the whole complex is Taihe Dian. There are ten different kinds of animals on its roof. You can also see stone or bronze lions next to the doors of many buildings in the palace. The lions are always in pairs. The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.
Do you want to know more? Follow me and enjoy your trip!
( )1. What colour will Lily see most if she visits the Forbidden City?
A. Yellow and blue. B. Red and yellow. C. Red and grey. D. Yellow and bronze.
( )2.
[创新考法·语篇逻辑题] Which of the following can be put in “▲”?
A. red meant good luck and happiness B. different people liked different colours
C. red looked like the hot sun in the sky D. red could match any other colour well
( )3. The underlined word “shiny” in Paragraph 2 means “________”.
A. famous B. bright C. dark D. strange
( )4. The ancient Chinese put stone or bronze lions next to the doors to ________.
A. protect the buildings B. make the buildings greater
C. bring visitors a lot of fun D. stop visitors going close
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. An interesting trip to the Forbidden City.
B. Some features of the Forbidden City.
C. The main colours of the Forbidden City.
D. A kind and friendly guide called Shen Lei.
KEY→P13
范畴:人与社会 主题:文化景观 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
Hello, everyone! My name is Shen Lei. I'm your tour guide. Look! This is the Forbidden City. It is the largest ancient palace complex(建筑群) in the world. Have you ever been here? Do you know what features its buildings have?
The main colours of the Forbidden City are red and yellow. The ancient Chinese believed that ▲. So, they painted most of the walls, doors and windows in the palace red. During the Ming dynasty, when the palace was built, yellow was the symbol of the highest power. Only the imperial(皇帝的) family could use this colour. If you look down at the palace from the air, you will see many shiny yellow roofs. They make the whole complex look greater in the sun.
On some roofs, there are rows of animal statues. The numbers of animals on the roofs of the buildings are different according to the importance of the buildings. For example, the most important building in the whole complex is Taihe Dian. There are ten different kinds of animals on its roof. You can also see stone or bronze lions next to the doors of many buildings in the palace. The lions are always in pairs. The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.
Do you want to know more? Follow me and enjoy your trip!
( )1. What colour will Lily see most if she visits the Forbidden City?
A. Yellow and blue. B. Red and yellow. C. Red and grey. D. Yellow and bronze.
( )2.
A. red meant good luck and happiness B. different people liked different colours
C. red looked like the hot sun in the sky D. red could match any other colour well
( )3. The underlined word “shiny” in Paragraph 2 means “________”.
A. famous B. bright C. dark D. strange
( )4. The ancient Chinese put stone or bronze lions next to the doors to ________.
A. protect the buildings B. make the buildings greater
C. bring visitors a lot of fun D. stop visitors going close
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. An interesting trip to the Forbidden City.
B. Some features of the Forbidden City.
C. The main colours of the Forbidden City.
D. A kind and friendly guide called Shen Lei.
答案:
[B] B A B A B
导游沈蕾带领游客参观北京紫禁城,同时给游客们介绍了该建筑群的一些特点。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“The main colours of the Forbidden City are red and yellow.”可知,紫禁城的主要颜色是红和黄,所以如果莉莉来到紫禁城,红色和黄色是她看见最多的颜色。
2. A 语篇逻辑题。根据第二段中的“So, they painted most of the walls, doors and windows in the palace red.”可知,人们之所以把紫禁城的墙、门和窗户都涂成红色是因为红色代表好运和幸福。A项解释了红色所代表的寓意。
3. B 词义猜测题。根据第二段中的“They make the whole complex look greater in the sun.”可知,金光闪闪的黄色屋顶在阳光的映射下让整个建筑群看上去更加雄伟壮观。此处shiny意为“闪亮的”,跟bright意思相近。
4. A 细节理解题。根据第三段中的“The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.”可知,古代中国人认为石狮或铜狮能够保护这些建筑物。
5. B 主旨大意题。根据第一段中的“Do you know what features its buildings have?”并通读全文可知,本文主要介绍了紫禁城建筑群的主要颜色、屋顶上的动物雕像以及门前的石狮和铜狮,故B项最为恰当。
导游沈蕾带领游客参观北京紫禁城,同时给游客们介绍了该建筑群的一些特点。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“The main colours of the Forbidden City are red and yellow.”可知,紫禁城的主要颜色是红和黄,所以如果莉莉来到紫禁城,红色和黄色是她看见最多的颜色。
2. A 语篇逻辑题。根据第二段中的“So, they painted most of the walls, doors and windows in the palace red.”可知,人们之所以把紫禁城的墙、门和窗户都涂成红色是因为红色代表好运和幸福。A项解释了红色所代表的寓意。
3. B 词义猜测题。根据第二段中的“They make the whole complex look greater in the sun.”可知,金光闪闪的黄色屋顶在阳光的映射下让整个建筑群看上去更加雄伟壮观。此处shiny意为“闪亮的”,跟bright意思相近。
4. A 细节理解题。根据第三段中的“The ancient Chinese believed that they could help protect the houses.”可知,古代中国人认为石狮或铜狮能够保护这些建筑物。
5. B 主旨大意题。根据第一段中的“Do you know what features its buildings have?”并通读全文可知,本文主要介绍了紫禁城建筑群的主要颜色、屋顶上的动物雕像以及门前的石狮和铜狮,故B项最为恰当。
查看更多完整答案,请扫码查看