第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P5
范畴:人与自我 主题:充实生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Frank is my aunt's son. He likes to draw. And he is in the Art Club. Now he is good at drawing. We all like his pictures, because they are very nice. —Mike
I have a sister. Her name is Jenny. She likes to dance and she can dance very well. When she is free, she always dances for us. We all like watching her dance. —Rosa
Can you play chess? I can. I think it's interesting. After school, I always play chess with my grandpa at home. He is good at it. I want to learn a lot from him. —Eric
Skating is my favourite sport. I like it because it's so much fun. But I'm not good at it. My uncle can skate well. He always helps me with it. —Helen
( )1. Who is Frank?
A. Rosa's brother. B. Mike's cousin.
C. Eric's grandfather. D. Helen's uncle.
( )2. Who is good at dancing?
A. Mike. B. Rosa. C. Jenny. D. Helen.
( )3. What can Eric's grandfather do?
A. He can draw. B. He can skate. C. He can dance. D. He can play chess.
( )4. Why does Helen like skating?
A. Because it's easy. B. Because it's relaxing.
C. Because it's helpful. D. Because it's interesting.
( )5. Which hobby is NOT mentioned in the material?
A. Playing chess. B. Singing. C. Skating. D. Dancing.
范畴:人与自我 主题:充实生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Frank is my aunt's son. He likes to draw. And he is in the Art Club. Now he is good at drawing. We all like his pictures, because they are very nice. —Mike
I have a sister. Her name is Jenny. She likes to dance and she can dance very well. When she is free, she always dances for us. We all like watching her dance. —Rosa
Can you play chess? I can. I think it's interesting. After school, I always play chess with my grandpa at home. He is good at it. I want to learn a lot from him. —Eric
Skating is my favourite sport. I like it because it's so much fun. But I'm not good at it. My uncle can skate well. He always helps me with it. —Helen
( )1. Who is Frank?
A. Rosa's brother. B. Mike's cousin.
C. Eric's grandfather. D. Helen's uncle.
( )2. Who is good at dancing?
A. Mike. B. Rosa. C. Jenny. D. Helen.
( )3. What can Eric's grandfather do?
A. He can draw. B. He can skate. C. He can dance. D. He can play chess.
( )4. Why does Helen like skating?
A. Because it's easy. B. Because it's relaxing.
C. Because it's helpful. D. Because it's interesting.
( )5. Which hobby is NOT mentioned in the material?
A. Playing chess. B. Singing. C. Skating. D. Dancing.
答案:
阅读理解 [A]BCDDB
阅读理解
A
材料介绍了四个孩子各自亲人的或自己的爱好。
1. B 推理判断题。根据表格第一栏中“Frank is my aunt's son.”可推知,弗兰克是迈克的表弟。
2. C 细节理解题。根据表格第二栏中“She likes to dance and she can dance very well.”可知,詹妮擅长舞蹈。
3. D 细节理解题。根据表格第三栏中“After school, I always play chess with my grandpa at home. He is good at it.”可知,埃里克的爷爷会下国际象棋。
4. D 细节理解题。根据表格第四栏中“I like it because it's so much fun.”可知,海伦喜欢滑冰是因为它有趣。
5. B 细节理解题。结合表格中的内容可知,材料提到了绘画、跳舞、下国际象棋和滑冰这四种爱好,没有提到唱歌。
阅读理解
A
材料介绍了四个孩子各自亲人的或自己的爱好。
1. B 推理判断题。根据表格第一栏中“Frank is my aunt's son.”可推知,弗兰克是迈克的表弟。
2. C 细节理解题。根据表格第二栏中“She likes to dance and she can dance very well.”可知,詹妮擅长舞蹈。
3. D 细节理解题。根据表格第三栏中“After school, I always play chess with my grandpa at home. He is good at it.”可知,埃里克的爷爷会下国际象棋。
4. D 细节理解题。根据表格第四栏中“I like it because it's so much fun.”可知,海伦喜欢滑冰是因为它有趣。
5. B 细节理解题。结合表格中的内容可知,材料提到了绘画、跳舞、下国际象棋和滑冰这四种爱好,没有提到唱歌。
KEY→P6
范畴:人与社会 主题:人际交往 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
There lives an old man in a small town. He is blind, so he can't see anything at all. But he always carries a lamp with him when he goes out at night.
One night, after having dinner outside, he meets a group of young men on his way back home. When they see the old man is blind but still carrying a lit lamp in his hand, they start laughing and making fun of him.
“Hey, old man. You can't see anything. Why do you carry a lamp?” the shortest young man asks.
The blind man stops and turns toward the sound, saying, “Glad to meet you, my friends! I can't see, but this lamp isn't for me. It is for people like you. It helps you see me clearly, so you don't accidentally run into me.”
The young man's face soon turns red. Now, they all feel very bad for just making fun of the old man.
( )1. What does the underlined word “blind” mean?
A. Have lots of things to do. B. Without eating any food.
C. Have bad luck. D. Be not able to see.
( )2. What do the young men do to the old man at first?
A. They make fun of the old man.
B. They help him find his way.
C. They make friends with him.
D. They ask him to eat food together.
( )3. Why does the old man take a lamp with him at night?
A. To look for something fun. B. To tell others where he is.
C. To find his way home easily. D. To make friends with others.
( )4. Which of the following statements is TRUE about the old man?
A. He always goes out with a lamp at night.
B. He is quite afraid of staying out at night.
C. Some young men help him carry the lamp.
D. He can't hear the sound well around him.
( )5. What is the best title for this passage?
A. An old man and his friends
B. A story about a lucky old man
C. A lit lamp for other people
D. An old lamp on the way home
范畴:人与社会 主题:人际交往 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
There lives an old man in a small town. He is blind, so he can't see anything at all. But he always carries a lamp with him when he goes out at night.
One night, after having dinner outside, he meets a group of young men on his way back home. When they see the old man is blind but still carrying a lit lamp in his hand, they start laughing and making fun of him.
“Hey, old man. You can't see anything. Why do you carry a lamp?” the shortest young man asks.
The blind man stops and turns toward the sound, saying, “Glad to meet you, my friends! I can't see, but this lamp isn't for me. It is for people like you. It helps you see me clearly, so you don't accidentally run into me.”
The young man's face soon turns red. Now, they all feel very bad for just making fun of the old man.
( )1. What does the underlined word “blind” mean?
A. Have lots of things to do. B. Without eating any food.
C. Have bad luck. D. Be not able to see.
( )2. What do the young men do to the old man at first?
A. They make fun of the old man.
B. They help him find his way.
C. They make friends with him.
D. They ask him to eat food together.
( )3. Why does the old man take a lamp with him at night?
A. To look for something fun. B. To tell others where he is.
C. To find his way home easily. D. To make friends with others.
( )4. Which of the following statements is TRUE about the old man?
A. He always goes out with a lamp at night.
B. He is quite afraid of staying out at night.
C. Some young men help him carry the lamp.
D. He can't hear the sound well around him.
( )5. What is the best title for this passage?
A. An old man and his friends
B. A story about a lucky old man
C. A lit lamp for other people
D. An old lamp on the way home
答案:
[B]DABAC
B
一位盲人虽然看不见,但是他出门还是会带着一盏灯。有一天,他在回家的路上遇到了一群嘲笑他的年轻人,他告诉他们,提灯是为了让他们看见他,避免撞上他,这些年轻人听了都为之前的行为感到非常羞愧。
1. D 词义猜测题。根据后文理解可知,老人什么也看不见,说明他失明了。此处形容词blind是“瞎的,失明的”的意思。
2. A 细节理解题。根据第二段中的they start laughing and making fun of him可知,他们大笑起来并且取笑他。
3. B 推理判断题。根据第四段中的“It helps you see me clearly, so you don't accidentally run into me.”可知,灯能帮助年轻人清楚地看到他,所以他们就不会不小心撞到他,他提灯的目的是告诉别人他所在的位置。
4. A 细节理解题。根据第一段中的“But he always carries a lamp with him when he goes out at night.”可知,老人夜晚出去时,总是随身带着一盏灯。
5. C 标题概括题。通读全文内容可知,一位盲人总是提着一盏灯出门,他其实并不是为他自己,而是为了他人能够看清他从而不会撞上他,所以盲人的灯其实是在为他人照路,故C项最为恰当。
B
一位盲人虽然看不见,但是他出门还是会带着一盏灯。有一天,他在回家的路上遇到了一群嘲笑他的年轻人,他告诉他们,提灯是为了让他们看见他,避免撞上他,这些年轻人听了都为之前的行为感到非常羞愧。
1. D 词义猜测题。根据后文理解可知,老人什么也看不见,说明他失明了。此处形容词blind是“瞎的,失明的”的意思。
2. A 细节理解题。根据第二段中的they start laughing and making fun of him可知,他们大笑起来并且取笑他。
3. B 推理判断题。根据第四段中的“It helps you see me clearly, so you don't accidentally run into me.”可知,灯能帮助年轻人清楚地看到他,所以他们就不会不小心撞到他,他提灯的目的是告诉别人他所在的位置。
4. A 细节理解题。根据第一段中的“But he always carries a lamp with him when he goes out at night.”可知,老人夜晚出去时,总是随身带着一盏灯。
5. C 标题概括题。通读全文内容可知,一位盲人总是提着一盏灯出门,他其实并不是为他自己,而是为了他人能够看清他从而不会撞上他,所以盲人的灯其实是在为他人照路,故C项最为恰当。
查看更多完整答案,请扫码查看