2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

五、短文填空
A
KEY→P32
范畴:人与自我 主题:勤于动手 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/10
根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词,使短文意思完整,每空一词。
Do you know about Jeska Duman? The woman comes from Chicago, the USA. She is i 1 in DIY. She is good at making clothes by hand. With n 2  more than a sewing machine and a passion for her hobby, she makes shirts, dresses and so on.
At first, Jeska d 3  a few pictures. Then she turned them into styles. She used different k 4  of cloth to make new clothes. But the cloth itself was mostly second - hand. She said, “I love second - hand shops. M 5  of my things come from them."
Jeska t 6  herself to sew with the help of online videos. She said, “With the Internet, it's much e 7  to get started if you never sew anything."
But why does Jeska make her own clothes when it's so easy to just buy them in shops? She has a lot of different i 8  on this.
“Whenever I go shopping for ready - made clothing, there's always s 9  I want to make better in some ways,” she said.
“There's a strong sense of pride that comes in m 10  your own clothes, and getting dressed is more fun. I feel more confident in what I wear,” she added.
1.______________ 2.______________ 3.______________ 4.______________ 5.______________
6.______________ 7.______________ 8.______________ 9.______________  10.______________
答案: 杰斯卡·杜曼对手工制衣很感兴趣。她喜欢光顾二手店。她的大部分物品的原料都来自二手店。她通过网上视频学习制作衣服。如今在店里买衣服非常容易,她为什么还要自己制作呢?她对此有着许多不同的看法。
1. interested 2. nothing 3. designed/drew 4. kinds
5. Most 6. taught 7. easier 8. ideas 9. something
10. making
B
KEY→P32
范畴:人与社会 主题:传统艺术 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
(传统文化阅读)Xunpu is a small fishing village in Fujian. In 2023, a few women took pictures there and  1  (share)them online. In these photos,
they tied their hair into buns(圆发髻)and wore special local headdresses with fresh, colourful flowers. The headdresses are called “Zanhuwei(簪花围)”.
Many  2 (tour)started to come to the village to experience it.
  3 (wear)flowers became a tradition during the Tang dynasty. The village is famous 4 its fresh seafood. When women villagers sell  5 (they)seafood at the local market, they put flowers in their hair. In this way, buyers can tell them from other sellers and see them clearly. The tradition is also seen at happy events. Local people send out invitation cards with  6 (beauty)flowers. Their women guests wear 7  flowers they receive to the event.
There are different headdress designs for people of different  8 (age). Children aged eight to twelve wear flowers on both sides of their temples(太阳穴). Middle - aged women often wear spiral(螺旋形的)buns. They put flowers 9  gold ornaments(装饰品)in their hair.
In 2008, the tradition of flower - wearing among Xunpu women was listed as part of China’s intangible cultural heritage(非物质文化遗产). Besides,people in Xunpu are  10  (do)
something more to protect this traditional art now.
1.______________ 2.______________ 3.______________ 4.______________ 5.______________
6.______________ 7.______________ 8.______________ 9.______________  10.______________
答案: 本文主要讲述了福建浔埔村有关簪花围的风俗以及它的寓意。
1. shared 根据In 2023可知,此句是一般过去时,所以动词share需要用过去式shared。
2. tourists 根据句意理解可知,许多游客开始来到村里体验簪花围,由空格前的Many可知,空格处应该填名词复数,所以此处答案应该填tourists。
3. Wearing 句意:唐朝时期,佩戴鲜花成为一种传统。句中动词became是谓语部分,所以此空在句中作主语,需要填动名词形式,故此处答案应该填Wearing,注意首字母需要大写。
4. for 句意:这个村庄以新鲜的海鲜而闻名。根据句意理解可知,福建浔埔村以新鲜的海鲜而闻名,此处用固定短语be famous for,意思是“因……而出名”,故此处答案应该填介词for。
5. their 此处空格后的seafood是名词,需要用形容词性物主代词来修饰,故此处答案应该填their。
6. beautiful 根据句意可知,空格后面的flowers是名词,需要用形容词来修饰,故此处答案应该填beautiful。
7. the 根据空格后的flowers they receive可知,此处特指所收到的鲜花,故此处答案应该填定冠词the。
8. ages 根据空格前的different可知,此处指不同年龄的佩戴者,因此此处名词age要用复数形式ages。
9. and 句意:她们把花和金饰戴在她们的头发上。根据句意理解可知,空格前后是并列关系,故答案应该填and来连接两者。
10. doing 句意:此外,浔埔的人们现在正在做更多的事情来保护这种传统艺术。根据句意及时间状语now可知,该句时态为现在进行时,动词要用现在分词形式,故此处答案应该填doing。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭