第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
二、阅读理解
A
KEY→P4
范畴:人与自我 主题:丰富生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
Jenny is twelve years old. She's from the UK. But she lives in Beijing now, because her parents work here. She's a middle school student in an international school. Her hobby is dancing.
Peter is thirty years old. He's from Canada. He likes painting, and he is learning to paint in an art college in Paris now. He also likes animals. In his free time, he often helps the homeless animals with his friends.
Amy is a ten - year - old girl. She is Jenny's cousin. They come from the same country. It is the summer vacation now, and she lives in Jenny's house in Beijing. Look! She is reading books. It is her favourite activity.
Sally is twenty - four years old. She's from the USA. She is an English teacher in a middle school in Shanghai. Her hobby is singing. She and her friends want to sing in a KTV this Sunday.
( )1. What does the underlined word “homeless” mean in English?
A. Endless. B. Careless. C. Hopeless. D. Rootless.
( )2. Amy is from ______.
A. China B. the UK C. America D. Canada
( )3. Sally wants to ______ this Sunday.
A. play computer games B. paint C. sing D. dance
( )4. ______ ISN'T in China now.
A. Jenny B. Peter C. Amy D. Sally
( )5. Which of the following is NOT true according to the material?
A. Peter comes from France.
B. Sally teaches English in Shanghai.
C. Jenny's parents work in Beijing now.
D. Amy likes reading books best.

A
KEY→P4
范畴:人与自我 主题:丰富生活 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
Jenny is twelve years old. She's from the UK. But she lives in Beijing now, because her parents work here. She's a middle school student in an international school. Her hobby is dancing.
Peter is thirty years old. He's from Canada. He likes painting, and he is learning to paint in an art college in Paris now. He also likes animals. In his free time, he often helps the homeless animals with his friends.
Amy is a ten - year - old girl. She is Jenny's cousin. They come from the same country. It is the summer vacation now, and she lives in Jenny's house in Beijing. Look! She is reading books. It is her favourite activity.
Sally is twenty - four years old. She's from the USA. She is an English teacher in a middle school in Shanghai. Her hobby is singing. She and her friends want to sing in a KTV this Sunday.
( )1. What does the underlined word “homeless” mean in English?
A. Endless. B. Careless. C. Hopeless. D. Rootless.
( )2. Amy is from ______.
A. China B. the UK C. America D. Canada
( )3. Sally wants to ______ this Sunday.
A. play computer games B. paint C. sing D. dance
( )4. ______ ISN'T in China now.
A. Jenny B. Peter C. Amy D. Sally
( )5. Which of the following is NOT true according to the material?
A. Peter comes from France.
B. Sally teaches English in Shanghai.
C. Jenny's parents work in Beijing now.
D. Amy likes reading books best.
答案:
阅读理解
[A] D B C B A
材料主要介绍了四个人各自的情况。
1. D 词义猜测题。根据第二栏第四句“He also likes animals.”可知,彼得喜欢动物。由此可以推测,他和他的朋友们经常帮助无家可归的动物。homeless意为“无家可归的”,跟rootless意思相近。
2. B 细节理解题。根据第三栏第三句“They come from the same country.”和第一栏中的“Jenny is twelve years old. She’s from the UK.”可知,艾米来自英国。
3. C 细节理解题。根据第四栏最后一句可知,这个星期天萨莉想唱歌。
4. B 细节理解题。根据第二栏第三句“He likes painting, and he is learning to paint in an art college in Paris now.”可知,彼得现在在巴黎,不在中国。
5. A 细节理解题。根据第二栏第二句“He’s from Canada.”可知,彼得来自加拿大,而不是来自法国。
[A] D B C B A
材料主要介绍了四个人各自的情况。
1. D 词义猜测题。根据第二栏第四句“He also likes animals.”可知,彼得喜欢动物。由此可以推测,他和他的朋友们经常帮助无家可归的动物。homeless意为“无家可归的”,跟rootless意思相近。
2. B 细节理解题。根据第三栏第三句“They come from the same country.”和第一栏中的“Jenny is twelve years old. She’s from the UK.”可知,艾米来自英国。
3. C 细节理解题。根据第四栏最后一句可知,这个星期天萨莉想唱歌。
4. B 细节理解题。根据第二栏第三句“He likes painting, and he is learning to paint in an art college in Paris now.”可知,彼得现在在巴黎,不在中国。
5. A 细节理解题。根据第二栏第二句“He’s from Canada.”可知,彼得来自加拿大,而不是来自法国。
B
KEY→P4
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
(原版阅读)Cosette ran to the river and then, with her heavy bucket of water, she began to walk home. The trees were so noisy tonight, whispering and laughing at her, and the little girl began to cry.
“Oh, please help me! Please!”
And suddenly, the bucket was gone. A great hand came down and took it from her. She looked up and saw a big man in an old yellow coat.
Sometimes we know, without words, when something good is happening. The little girl knew that now, and she was not frightened of the big man, not a bit.
The man spoke to her, “Child, this is a very heavy bucket. Shall I carry it for you?”
“Yes, Monsieur.”
“How old are you?”
“I'm eight years old, Monsieur.”
“Where is your mother?”
“I don't know,” said the child. “I haven't got a mother.”
“What's your name?”
“Cosette.”
The big man stopped. He put the bucket down and looked into Cosette's face.
“Why are you carrying a heavy bucket of water at this time of night? Who sent you?”
“Madame Thénardier.”
“I would like to talk to this Madame Thénardier. Shall we go and see her?”
“Yes, Monsieur.”
Cosette was not afraid of the tree noises now.
——文章摘自《悲惨世界》(Les Misérables)
( )1. When did this story happen?
A. In the morning. B. At noon. C. In the afternoon. D. At night.
( )2. The meaning of the underlined word “frightened” is close to “______”.
A. afraid B. quiet C. healthy D. sorry
( )3. Which is RIGHT about Cosette?
A. She was an 18 - year - old girl. B. She wore an old yellow coat.
C. She never saw her mother. D. She hated to help the big man.
( )4. According to the last three paragraphs, the big man would ______.
A. visit Madame Thénardier B. work for Madame Thénardier
C. take Cosette to his house D. give Cosette a small bucket
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. Cosette lived with a man happily. B. Cosette got help from a big man.
C. A big man made Cosette afraid. D. A big man liked Cosette very much.

KEY→P4
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
(原版阅读)Cosette ran to the river and then, with her heavy bucket of water, she began to walk home. The trees were so noisy tonight, whispering and laughing at her, and the little girl began to cry.
“Oh, please help me! Please!”
And suddenly, the bucket was gone. A great hand came down and took it from her. She looked up and saw a big man in an old yellow coat.
Sometimes we know, without words, when something good is happening. The little girl knew that now, and she was not frightened of the big man, not a bit.
The man spoke to her, “Child, this is a very heavy bucket. Shall I carry it for you?”
“Yes, Monsieur.”
“How old are you?”
“I'm eight years old, Monsieur.”
“Where is your mother?”
“I don't know,” said the child. “I haven't got a mother.”
“What's your name?”
“Cosette.”
The big man stopped. He put the bucket down and looked into Cosette's face.
“Why are you carrying a heavy bucket of water at this time of night? Who sent you?”
“Madame Thénardier.”
“I would like to talk to this Madame Thénardier. Shall we go and see her?”
“Yes, Monsieur.”
Cosette was not afraid of the tree noises now.
——文章摘自《悲惨世界》(Les Misérables)
( )1. When did this story happen?
A. In the morning. B. At noon. C. In the afternoon. D. At night.
( )2. The meaning of the underlined word “frightened” is close to “______”.
A. afraid B. quiet C. healthy D. sorry
( )3. Which is RIGHT about Cosette?
A. She was an 18 - year - old girl. B. She wore an old yellow coat.
C. She never saw her mother. D. She hated to help the big man.
( )4. According to the last three paragraphs, the big man would ______.
A. visit Madame Thénardier B. work for Madame Thénardier
C. take Cosette to his house D. give Cosette a small bucket
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. Cosette lived with a man happily. B. Cosette got help from a big man.
C. A big man made Cosette afraid. D. A big man liked Cosette very much.
答案:
阅读理解
[B] D A C A B
德纳第夫人晚上派珂赛特去河边提水,回来的路上她非常害怕。后来一个身穿黄色旧外套的大个子男人帮助珂赛特提水桶,他跟她聊天并且想去见一下德纳第夫人。
1. D 细节理解题。根据第一段中的The trees were so noisy tonight和倒数第五段中的“Why are you carrying a heavy bucket of water at this time of night?”可知,该故事发生在夜里。
2. A 词义猜测题。此处指小女孩不害怕这个大个子男人。frightened意为“害怕的”,跟afraid的意思相近。
3. C 推理判断题。根据第十段中的I don’t know和“I haven’t got a mother.”可知,珂赛特不知道她的妈妈在哪里,她认为她没有妈妈,说明珂赛特从来没有见过妈妈。
4. A 细节理解题。根据倒数第三段中的“Shall we go and see her?”和倒数第二段“Yes, Monsieur.”可知,大个子男人想要跟珂赛特回家见一见德纳第夫人并跟她谈一谈,说明大个子男人接下来将会去拜访德纳第夫人。
5. B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍珂赛特夜里去河边提水回来时遇到了一个热心的大个子男人。他帮助珂赛特提水桶,跟她聊天,让珂赛特不再感到害怕。后来他还想去拜访德纳第夫人。故B项最符合题意。
[B] D A C A B
德纳第夫人晚上派珂赛特去河边提水,回来的路上她非常害怕。后来一个身穿黄色旧外套的大个子男人帮助珂赛特提水桶,他跟她聊天并且想去见一下德纳第夫人。
1. D 细节理解题。根据第一段中的The trees were so noisy tonight和倒数第五段中的“Why are you carrying a heavy bucket of water at this time of night?”可知,该故事发生在夜里。
2. A 词义猜测题。此处指小女孩不害怕这个大个子男人。frightened意为“害怕的”,跟afraid的意思相近。
3. C 推理判断题。根据第十段中的I don’t know和“I haven’t got a mother.”可知,珂赛特不知道她的妈妈在哪里,她认为她没有妈妈,说明珂赛特从来没有见过妈妈。
4. A 细节理解题。根据倒数第三段中的“Shall we go and see her?”和倒数第二段“Yes, Monsieur.”可知,大个子男人想要跟珂赛特回家见一见德纳第夫人并跟她谈一谈,说明大个子男人接下来将会去拜访德纳第夫人。
5. B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍珂赛特夜里去河边提水回来时遇到了一个热心的大个子男人。他帮助珂赛特提水桶,跟她聊天,让珂赛特不再感到害怕。后来他还想去拜访德纳第夫人。故B项最符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看