2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

一、完形填空                                   KEY−→P10 评价:____/10
体裁:记叙文 范畴:人与社会 主题:和谐生活 建议用时:7分钟 难度:★★★
A few days ago, I got a call from an old friend of mine. We 1. ________ our school and the good old days. Then, he started talking about his father.
His father was badly ill in hospital. He 2. ________ sleep at night and often talked to himself. My friend was 3. ________ about this and shouted at his father to stop him talking. But after stopping 4. ________, his father fell unconscious(不省人事的). My friend was very sad. He thought it was his fault. My friend was so sad that he 5. ________ like a baby on the telephone. He said he would do 6. ________ if his father could wake up.
Some kids often feel unhappy when they have to take care of their 7. ________. But do you know that our parents take care of us 8. ________ stay with us in our lifetime?
My dear friends, from now on, 9. ________ say a bad word to your parents. Take care of them and stay with them. Even if it only 10. ________ you a second, your parents will be happy to be with you! Do you agree with me?
(   )1. A. talked about B. looked after C. cared about D. showed up
(   )2. A. can't B. mustn't C. couldn't D. shouldn't
(   )3. A. scared B. angry C. tired D. worried
(   )4. A. listening B. looking C. telling D. talking
(   )5. A. shouted B. smiled C. cried D. said
(   )6. A. anything B. something C. nothing D. none
(   )7. A. father B. mother C. parents D. friends
(   )8. A. but B. and C. or D. so
(   )9. A. always B. usually C. often D. never
(   )10. A. takes B. pays C. spends D. wastes
答案: 答案速递
完形填空 1~5 A C B D C 6~10 A C B D A
完形填空
父母的养育之恩是我们永远无法报答的。趁着父母健在,作为儿女的我们应该尽一份孝心。
1. A 根据语境可知,作者跟朋友在电话里谈论了学校和那些美好的旧时光。talk about sth. 意为“谈论某事”。
2. C 因为朋友的父亲病重住院,所以此处是指朋友的父亲无法入睡。由上下文可知,此处表示过去的动作,要用一般过去时,故用 couldn't,意为“不能”。
3. B 根据空后的 shouted at his father to stop him talking 可推断,朋友冲着他父亲吼,说明朋友很生气。
4. D 根据上句中的 stop him talking 可推断,朋友让他父亲不要再自言自语了,故此处指在他父亲停止说话之后。
5. C 朋友认为是他的过错使得父亲不省人事,他感到如此难过以至于在电话里像个孩子一样哭泣。
6. A 如果父亲能醒过来,他愿意做任何事情。
7. C 根据下句中 our parents take care of us 可知,此处是指有些子女在不得不照顾父母时感到不开心。
8. B take care of us 和 stay with us 之间为并列关系,故用 and 连接。
9. D 根据上下文内容可知,此处指永远不要对父母说不好的话。
10. A 此处考查 it takes sb. some time 结构。
二、阅读理解
A KEY→P11 评价:____/5
体裁:应用文 建议用时:5分钟 主题:公共服务 范畴:人与社会 难度:★★★
Do you want to help the children in poor areas? Look at the four students who are full of love! What school things do they donate?
blue4black6white5green5
(   )1. How many black pens does Gao Fei donate?
A. Three.      B. Five.       C. Seven.      D. Fifteen.
(   )2. Who gives six pencil boxes to the children in poor areas?
A. Gao Fei.     B. Feng Jin.     C. Pan Yang.    D. Wu Qin.
(   )3. According to the material, the four students all donate two ________.
A. schoolbags B. erasers
C. dictionaries D. notebooks
(   )4. Which of the following is TRUE according to the material?
A. Feng Jin and Pan Yang are of the same age.
B. Five rulers and ten notebooks are yellow.
C. There are 7 red pens and 13 black pens.
D. 40 pencils are from Pan Yang and Wu Qin.
(   )5. Why does the author write this material?
A. To encourage more students to help the poor children.
B. To tell students how to collect different school things.
C. To introduce useful ways to care about poor students.
D. To ask good students to donate all their school things.
答案: 阅读理解 [A] C B A D A
阅读理解
A
材料是四个富有爱心的学生捐赠学习用品的清单。
1. C 细节理解题。根据高飞清单中的“pens... black
(7)”可知,高飞捐赠了 7 支黑色的钢笔。
2. B 细节理解题。根据冯瑾清单中的 pencil boxes
(6)可知,6 个文具盒是冯瑾捐赠的。
3. A 细节理解题。根据材料可知,每个学生都捐赠了两个书包。
4. D 推理判断题。根据潘阳清单中的 pencils
(20)和吴琴清单中的 pencils
(20)可知,40 支铅笔是潘阳和吴琴捐赠的。
5. A 推理判断题。根据文中“Do you want to help the children in poor areas? Look at... What school things do they donate?”可知,作者通过列举四位学生所捐赠的学习用品来激励更多的学生帮助贫困地区的孩子们。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭